За бебета и деца от 0+ месеца- Бързи въпроси, отговори и съвети, 94

• 19 571
  • 748
  •   1
Отговори
# 105
  • Пловдив
Малкия все още е в кошницата до 13кг, живеем в къща и я мъкна до колата и обратно. Сменим ли с по-голям размер стола, ще го оставям в колата, че мисля да е с изофикс.

# 106
Дъщеря ми е 12кг, мъкна я често, върви, тича, разбира се не в желана посока и още малко безцелно, хаха
 стълбите са й високи още, разпява се по стълбите, качва се като мега бавен охлюв, често решава да бърше стълбите, изобщо като реша да се качва е зор, за ръка ме хваща само по стълби, но пак не обича, за парапета още също не я кефи, ту се държи и качва, ту почва да кара на 4 крака, хаха.На 1г5м е. Повечето пъти я нося, количката е в офис на познат,близо до входа. Понякога я оставям да се учи, но още са й високи стъпалата. Свикнах, но си мечтая за асансьор.Като бяхме без дете хич не ми пукаше.🤣 предполагам,че ако бе от децата, които обичат да държат мама за ръка и е малко по-голяма, за да не й е толкова високо по тия стъпала, щеше да е доста по-лесно, ще видим с времето.Имаме съседче, месец по-малко и то така като нас, на 5ет са, количката е в колата им, но при нас таткото е с нея редовно на работа, аз не съм шофьор.Добре,че този офис ни го дадоха да го ползваме и ни е удобно.

# 107
Нали има някакви стаички по входовете и там оставят колички?Или не всички?Познатите ми ,които са в апартаменти поне така разправят .

# 108
В нашия блок почти всеки ден се разваля ансансьора , количката я оставам в мазата , иначе трябва да я мъкна шест етажа ..

# 109
При нас няма такава стая, а не бих я оставила и без надзор на стълбището, хем ще пречи, хем не ми е ок, хем понякога не се знае кой влиза, затварят ли(имало е периоди,в които хич не затворяха и лепяхме бележки)...а сме на централно място, ама някои съседи са ...Мазите не са ни ок за това.

# 110
  • Пловдив
При нас /майка ми/ има стаичка, но не се ползва. В мазетата е толкова мръсно, отделно появата на гризачи/хлебарки, че не бе ми хрунало да го ползвам за да оставям количката.

# 111
Аз държа количката в багажника на колата ми. Свалям бебата на ръце, разгъвам с една ръка и бум в количката. Много ми е удобно така.
Да попитам от колко месечни започват да изяждат един цял банан? Дадох на закуска, с 300 зора изяде половината. На 11 месеца е, никога не е била злояда, но от няколко дни е кошмар с храненето.

# 112
Аз живея на 4 етаж, няма асансьор. Моят мъж е свободна професия работи и от вкъщи и от офиса си, напасваме си деня, така че да ми помага със свалянето и качването на количката. Ако трябва да свалям всичко сама не ми се мисли. Понякога и сестра ми идва да помага. Нямаме стаичка в блока, която може да се ползва. Имаме мазе, но там е мръсно, редовно пръскат против хлебарки и всякакви други гадости, така че и там не ми е вариант. Добре, че мъжът ми помага.

# 113
Ние имаме и лятна количка в багажника на колата, тя ни е като вариант при гости, пазаруване, пътувания.В един момент вече няма да ползваме количка, тъй че ще се преживее, но определено ми липсва асансьор в момента,хехе.
Цял банан не съм давала, но би го изяла, много обича, иначе комбинирам.Давайте колкото иска. Може би е от жега или зъби.

# 114
  • Седмото небе
Аз се надявам да е за възможно най-кратко, че иначе сме за ожалване. С бебета сме на 4, 5 и 6 етаж. Стаички има между етажите, но се ползват за други цели, а и по принцип са малки, за 2 колички и то с компромис. Първата такава е между 1 и 2, пак не става. Партера е малък, няма място. Мазетата са в процес на ремонт, но и да не бяха до  долу и обратно са пак стъпала. Абе изобщо си е ужас без асансьор на който и етаж нагоре от 1 да си.
Аз днес само се оплаквам. Моя малък змей днес от 6:30 сутринта до 20:30 беше спала всичко на всичко 1,5 часа на три пъти по половинка. Сега пак с 300 зора заспа, дано е за повечко. Кисела цял ден, мрънка, дъвче всичко, лиги точи до земята. Тия зъби явно почват сериозно да я мъчат, на 5+++ е. Освен да я гушкам, да и давам да суче, че поне се успокоява дали мога да направя друго? Хомеопатия за зъбките давам, мажа и с гелче...

# 115
Разсейване и разходки, се сещам.Аз мислех,че ще има почивка, но май 17тия зъб напира.Плюс бебешки пубертет е яко, хаха.Добре,че и за двете е на моменти, не е толкова трагично.А и период...един минава, друг идва 🤣

# 116
Почти на година и половина дста лакома попринцип яде банан за междинна закуска така да се каже,не винаги изява сама цял аз помагам.😇
Орион ужас и ние сме някъде там със зъбите 16
Днес на прибираме видя самолет в небето, над блока ни постоянно прелитат,тя се кефи,показва ги и като подмина рев,писъци,направо дране .....ужас такова чудо не беше се случвало
Човека от асансьора каза че ще става пилот 🤣🤣🤣🤣
Супер мама да не те плаша ама сега се започва драмата зъби😕,дано ги вадите набързо като нас по два-три наведнъж и да минава ....

# 117
  • София
При нас в блока точно в помещение на партера държат доста колички/тротинетки/триколки. Нашата е или в някоя от колите, или в коридора. Като я сгъна хич не пречи, но нямаме и стълби за качване/слизане. Само ако е спрял асансьорът е 6ет. в посока.

За зъбите някакво разсейване освен всичкото. При малкия излезнаха 2, но почти не ги усетихме. Даже почти не мажа венците и от време на време Камилия давам.

Банан още не изяжда цял. Но 2/3 си го хапва. На 9+++ е вече. Колкото иска, толкова давам.

# 118
Преди няколко дни на дъщеря ми и излезнаха 5-6 пъпчици в долната част на крачетата. Реших, че са комари, бяхме на една поляна и видях, че и мен са ме накацали няколко. Обаче пъпките се увеличиха, днес сутринта видях, че има и по ръцете, между лактите и китките. Като сме в къщи почти не се виждат, само се усещат на допир. На вън обаче се зачервяват. Дали може да е някаква алергия към слънцето, тъй като са само по откритите части на тялото. Като е на слънце винаги е намазана със слънцезащита. До сега не е имала никакви проблеми с кожата, на 1г и 5м е. Качвам снимка макар, че не е много ясна.

# 119
Какво е яла,може да е към някоя храна алергия,на наши приятели малката яла малини и излезли пъпчици....

Общи условия

Активация на акаунт