За бебета и деца от 0+ месеца- Бързи въпроси, отговори и съвети, 94

• 19 570
  • 748
  •   1
Отговори
# 90
Момичета, как приготвяте киноа за бебетата, трябва ли да се кисне предварително и колко време?

# 91
  • Пловдив
И ние сме със живачен термометър имаме и някакъв електронен.

Никога не ми е хрумвало да си поискам дадени дрехи, дори с удоволствие раздавам на приятелки и из групи.
Единствено ще връщам кошница за кола и стол за хранене, които са ми дали, че са по-едри неща.

Little heart, аз по тая схема се водя

# 92
Кисна,варя и смесвам с нещо, харесва се.

# 93
А колко време се вари и с какво да го смеся - плод или сирене? Също някой може ли да ми сподели някаква рецепта за пай от тиква, или някакви сладки с тиква подходящи за бебе на 21 месеца?

# 94
Никога не бих искала обратно дадени дрехи за детето.
Пък, ако имам второ (което едва ли ще се случи), ще му купя нови дрехи. Не обичам да пазя, даже сега от моето дете раздавам на познати. Толкова, от дрехи, няма да спестя. Пък, ако не мога да ти позволя, защо ми е това дете?
Играчки, че и количка и другите атрибути също смятам да подаря или продам в някой сайт. Въпреки че, откога опитвам да продам раница Boba и все удрям на гледа. Не ми върви по тия продавалници и това си е. Никога, нищо не съм успявала да продам.
За термометър, най-правилно измерва живачния. За детето взех един швейцарски, не измерва правилно и аз се чудя какъв да взема. Веднъж меря 35, след това, минути по-късно 36,6...

# 95
Дадоха ни доста неща освен дрехи, всичко върнах, като се стараех да е в приличен вид и да пазя. Дрехите също върнах. Някои неща бяха ползвани от по-големи деца и е ясно защо са пазени. Аз също раздадох доста неща, изрично ме попитаха дали да предават нататък дрехите. Не става дума за позволяване, а за инвестиция. Защо да не пазя дрешки или да искам да ми ги върнат обратно, като струват не малка сума, ако имам намерение да имам друго дете. Ако съм приключила с децата, разбираемо е. Бебешките и детските дрешки, уреди и аксесоари са си цяло състояние. Уважавам вещите, пазя ги и ги ценя. Същото важи и за околната среда.

# 96
Аз раздавам и продавам неща, които със сигурност не бих ползвала за второ дете. Каквото обаче бих ползвала, ще си го запазя, абсолютно излишно ми се струва сега да раздам всичко и после още една торба пари да давам. Дори дрешките са доста скъпи, като се има предвид по колко бройки трябват и по колко време се носят. Ако ги раздам, не се знае в какво състояние ще бъдат върнати, затова предпочитам да си ги запазя.

# 97
  • Германия
Киноа кисна, но не по 8 часа. Обикновен по 10-15 минути, като я измивам няколко пъти, сигурно 4-5 поне. Варя както пише на опаковката, смесвам с авокадо и евентуално Филаделфия или друго крем сирене

# 98
  • Седмото небе
От самото начало купувам минимум дрешки с идеята да не се натрупват много. Въпреки, че не съм искала ми и подариха не малко. Вече умалелите неща ги събирам в един вакумен плик и като станат повечко ще ги подаря на някой. Да дам, та да разчитам да ми ги пазят и върнат в добър вид ми се струва излишна занимавка. Ако искам нещо да се ползва за евентуално дете н.2 ще си го запазя, но едва ли. Не обичам трупането на неизползваеми в момента ненужни вещи. А и място нямам излишно. Сега примерно имам и една излишна хубава ел.помпа за кърма, че се чудя как да се избавя от нея. Как да продам или подаря ползван такъв уред? Стерилизатора след време също ще подаря. Само количката и столчето за кола, които са ни на Сайбекс ще се замисля дали си струва да запазя за н.2 или да продам. Зависи след година в какво състояние ще бъдат.
Няколко дрешки, играчки и дребни аксесоари, които ми дадоха малко ползвани предварително ми казаха, че не си ги искат. Даже и почти нова раница на Ергобейби, после имам избора да я подаря нататък или продам.
Това за киноата ми беше полезно. Тъкмо вдругиден по план и аз ще варя. А като започнем с глутена ще пробвам и спелта по този начин.

Последна редакция: пн, 12 юли 2021, 22:30 от * SUPERMAMА *

# 99
Столчето за кола няма да е ок да стои, по мое мнение, количката по може...
Аз си продадох помпата за кърма, но тя ми бе нужна само в началото, после нещата си влязоха в релси.Стерилизатор на Авент ни подариха 2 употреба, после си беше пак ок и го дадохме на др.бебче.

# 100
  • Пловдив
И да имам второ дете, ако е планувано ще е след 5-6 години. Да пазя толкова време дрехи за мен е безумие. Отделно, че като мисля...дрехите са ми най-малката инвистиция в детото, хем не се затрупах и пак имаше такива сложени по един път или просто изпрани.

# 101
Столчето препоръчват да се използва до 5 години, ако е стояло в кола и пластмасата е била напечена от слънцето. Нашето си го прибираме всеки път и възнамерявам да го пазя.

# 102
  • Седмото небе
Ние ползваме колата много рядко, до момента все на къси разстояния и всеки път си го слагаме и прибираме, не ни е проблем. Към края на лятото ще се возим по-активно. Но беше полезно да науча тази препоръка за 5те години все пак, благодаря! Сега както вече сме без асансьор, а сме на 5 етаж, докато го оправят ще смъквам бебето с кошницата/столче до долу и шасито в другата ръка и така ще излизаме за кратко, добре че столчето има и почти легнало положение за повече удобство. Това да си на висок етаж без асансьор е просто кошмар... Аз за няколко дни вече се уморявам много с това влачене нагоре и надолу (че денем през седмицата съм сама), а не си представям просто да ми е постоянно ежедневие.

# 103
За кратко ли сте така на 5ет без асансьор?После става също мъка, като почне да тежи...Ние сме на 3 ет без асансьор.
Ползваме редовно кола, даже я сменихме преди раждането, да е по-хубава за нея и по-читава, столчето е в колата, никога не съм го ползвала да я возя в него за количката.

# 104
Ние сме на втори жилищен етаж, плюс един приземен, т.е. на трети. Зад сега е лесно, малката е лека, нямаме много неща за взимане. Към момента се изморявам , а не ми се мисли зимата с многото дрехи и багажи как ще е.

Общи условия

Активация на акаунт