За бебета и деца от 0+ месеца- Бързи въпроси, отговори и съвети, 94

• 20 030
  • 748
  •   1
Отговори
# 165
Малката сладурана вчера пропълзя... Е, 5 см мръдна на килимчето за игра, не знам дали точно пропълзя или се плъзна по него, но вече почвам да се замислям за обезопасяване на къщата. По-точно на долните шкафове в кухнята. Все още нямаме горни шкафове (криви сметки с всичките разходи покрай раждането и бебето и непредвидени такива) и докато ги направим всичко седи в долните. Притеснявам се защото има чинии, чаши, буркани с разни неща. Шкафа под мивката пък е с препарати..  Заградили сме вече едно пространство с ограда та да може там да си играе, но като почне да ходи ще започне да се катери и да пипа навсякъде. Колкото и да ми се иска да имам 173528 ръце и очи та да не я изпускам от поглед, знаете белята става за секунда. Та въпроса ми е как обезопасявате кухнята? По специално чекмеджетата? Ние имаме цели 6, 2 малки и 4 големи, и не мога да си представя как точно ще ги затворя с ключалка. И всичките ключалки ли се монтират с пробиване на дупки?

В 4м сме, знам че е рано, но обичам да съм подготвена. Иначе ей сега ще мине времето и ще се чудя от къде и как скоростно да ги оправям тези неща.

# 166
  • София
Обезопасили сме засега 2 шкафа - долният на витрината в хола и до него ТВ шкафа. И то защото се опира на тях. В кухнята засега нищо не сме обезопасявали. Там единият шкаф си е негов и си взима каквото иска. Под мивката са препарати и кошче за боклук, но не успява да го отваря. Малко по-нататък просто ще ги преместя в кутия, която се затваря добре. Взели сме механизмите от Икеа.

По-големият проблем при нас е, че като пусна фурната и все иска там да е лепнат. Търсим решение на това засега.

# 167
  • София
Пуснете фурната доближете го,да усети,че пари и ще боли ,и се научават много бързо
Аз шкафове не обезопасявам,притиснат си веднъж пръстите и после се внимава Grinning

# 168
Ние обезопасихме повече ръбовете и ъглите, отколкото шкафовете.
На най-достъпните просто им махнахме дръжкте, защото си е голяма играчка всеки път отключи-заключи механизъм, особено ако шкафът се използва често. Пробва да ги отваря няколко пъти, но като видя, че няма как де отказа и вече не са му интересни.

А като цяло, кога децата започват да се осъзнават за такива неща като шкафове и печка, че не бива да се отварят или пипат? Към колко годинки горе-долу? 😅

# 169
  • София
Моите преди две някъде,
Сега е вече на по-високо ниво

# 170
Midnight, тя си е направо алпинист! Joy
Аз все го гледам моя какъв е дивак и затова се чудя, ще започне ли в един момент да се усеща.
Днес вдигнах поредното цвете на масата за хранене, защото той само ходи да го къса.
То вече няма къде да седнем да ядем от китки. Grinning

# 171
Мид,този шкаф как може да го сложите там?Бърже на тавана 😁
Всички шкафове сме закопчали,защото ги отваря и рови ,но на 4-5 месеца нямаше нужда,около 8 започнахме и то там където отваря ,за фурната потвърждавам,веднъж отиде и пипна стъклото и не се повтори.

# 172
  • Пловдив
На почти 10 месеца е отваря само едно чекмедже, което е под фурната и държа тави в него, та изобщо няма да го обезопасявам. На шкафовете дръжките не успява да ги стигне, защото му трябва опора за да се изправи.

# 173
  • Германия
Сигурно знаете, но да спомена все пак - обезопасете на всяка цена контактите, ако са разположени на достъпна за бебетата височина, това в многп по-важно от шкафчета и чекмеджета. Също така като готвите тенджери с вряща вода винаги на задните котлони, дръжките на тиганите завъртяни така че да не могат да се достигнат от децата и да ги дръпнат да се залеят с тях, вряща вода или олио нанасят такива поражения, че не е за разправяне

# 174
Тео, абсолютно важни съвети, подкрепям!
Иначе, аз избягвам да готвя когато малкият е в стаята, че с нашата мини кухня, само да се завъртиш и си съборил нещо. Но виж, за дръжката на тигани, тенджери и тнт не ср бях сетила да внимавам. Flowers Hibiscus

# 175
  • София
За съжаление при малкият хич не го грее, че е гореща фурната. Въобще не му пречи....
Това с готвенето на вътрешен котлон е много важно. Особено като могат да стигнат плота вече. Дребният така достига масата и слагаме чаши/чинии към средата. Махнали сме и покривките, защото е голям кеф да ги дърпа. Цветя/вази/декоративни всякакви неща така съм сложила, че да не ги стига. Контактите с капачки, някои ръбове сме сложили предпазители (на холната масичка). Та шкафовете са последна дупка на кавала към момента. Сега ММ ще правят с дядото монтесори кула и ще трябва и плотовете в кухнята да разчистя от някои неща.

# 176
Ние довършвахме новата кухня точно като се роди, фурната я сложихме в колона нависоко няма как да я бара, освен ако не се качи на някой стол, ама това ще го мисля по-нататък. Иначе за котлона съм съгласна, макар и аз да гледам да готвя, когато го няма в стаята.
Смятам да оставя няколко шкафа долу със свободен достъп, той много обича да ги отваря и да си рови. Много се радва на шкафа с чорапите 😃
От три месеца пълзи, от месец се изправя навсякъде, а все още не съм обезопасила.
Мисля, че само ще затворя контактите и ще поразместя шкафовете, за да има свобода да изследва.

# 177
Сигурно знаете, но да спомена все пак - обезопасете на всяка цена контактите, ако са разположени на достъпна за бебетата височина, това в многп по-важно от шкафчета и чекмеджета. Също така като готвите тенджери с вряща вода винаги на задните котлони, дръжките на тиганите завъртяни така че да не могат да се достигнат от децата и да ги дръпнат да се залеят с тях, вряща вода или олио нанасят такива поражения, че не е за разправяне

При нас повечето контакти са или на много нависоко или има нещо включено в тях. Те май най-лесно се обезопасяват като цяло. Иначе като гледам колко ръбове има вкъщи ще имаме с ММ да опаковаме с пукащо фолио и от тези макарони за плуване. 🙈 Ние от сега сме започнали да откачаме на тази тема. Малката се вижда, че ще е диво дете. 😂

Само за едно не може да намерим решение. Имаме закрита тераса. Под нас обаче не е закрита, и всяка година при нас на тази закрита тераса е локви конденз. Не знам как трябва да я обезопасим, или да я оправим без къртене на плочките. Виждам цяла зима как ще съм с парцала по 5 пъти на ден. 🙈

# 178
И ние имаме ръбове,но не сме ги обезопасявали.Досега не е имало проблем ,а и те не ме притесняват .

# 179
Определено първо контактите!
Нашата печка е на терасата, за щастие, затварям вратата да видя манджата ако ще да реве по-добре,а не да ми вре из краката и да се опари😳
Иначе се катери засега на дивана..по пейките в парка гледам мойта мома мъжкарана,децата момченца си седят тихичко някъде 🤣🤣🤣
Колкото до нашата маса .....е като Каруца хаха натрупана...все  ни подава нещо или ние слагаме там да не го стигне ..ама се надига и ако е в края го стига 🤣🤣🤣

Общи условия

Активация на акаунт