За бебета и деца от 0+ месеца- Бързи въпроси, отговори и съвети, 94

• 20 028
  • 748
  •   1
Отговори
# 150
Здравейте момичета. Включвам се да Ви кажа, какво става с нас. Бяхме пуснали изследвания за диабет и хормони, в норма, което значи, че не наддава поради болест. В България посетихме лекари, мнението им е, че детето е едро, защото е наследила моят ген. Казаха ми да не я ограничавам, защото в момента се развива много бързо и има нужда от всичко, дори и сладко в малки количества. Тя сама намали количеството храна, откакто сме в България. Движи се много, тича по цял ден, спря да наддава. Аз съм по-спокойна вече.

Мели, ще си позволя да коментирам, защото предполагам, че пишейки във форума си отворена за чуждо мнение.
Лично за мен, много често лекарите в България неглежират проблеми с теглото при децата и може би затова сме на 5то или 6то място по затлъстяване в Европа според последните статистики.
Добре е, че ти се успокоила, но все пак може да помислиш и да преразгледаш храненето на детенцето.
Под 2 годинки, 20кг си е сериозно тегло и където и да погледнеш, то е нормално за деца на по 6-7 години.
Каквито и гени да е наследило детенцето, смятам че е добре да се обърне внимание и да се проведе един разговор със специлистите, които ти предлага немската лекарка.

# 151
Съгласна съм, много добре, че нищо му няма на детенцето и е здраво. Явно трябва сериозно да се преразгледат хранителните навици на цялото семейство.

# 152
  • Несебър
До 4-5 часа може да се даде прясно изцедена кърма, престояла на стайна температура. Ако ще стои повече - в хладилник или фризер.

# 153
10 месеца храних мъника с изцедена кърма, давайте въпросите насам 😅
Ако ще се дава скоро, аз просто гушвах бутилката и от тялото ми стоеше на идеална температура. Ако ще се държи в хладилник после на водна баня, но не с много гореща вода, защото започва да горчи

# 154
Здравейте, имам бебече на 1 месец и 20 дни, днес бяхме на гастро заради повръщане. Изписа ни прахчета мотилиум, като ме увери че са безопасни въпреки малката възраст на детето. Много съм притеснена дали да ги давам, някой който ги е ползвал може ли да даде обратна връзка за странични ефекти или проблеми след приема му?
Ще се консултирам и с педиатърката, но ми се ще да чуя мнението ви.

# 155
При др Константинов ли беше?
При дъщеря ми проблемът бе тих рефлукс и макар да съм супер против лекарствата за толкова малки бебенца сме давали 1 месец на прахчета фамотидин.Видимо тя имаше дискомфорт и това се подобри.Израстна го.
За Мотилиум не мога да кажа, относително е и детето как ще го приеме...
Иначе е неприятно като са малки с тия повръщания, но така са ...
Дъщеря ми не повръщаше често, при нея я мъчеха киселини, будеше се, огъваше се, плачеше. На тази възраст бе също, пи прахчетата от 2 до 3 месец, то силно казано пи, защото е голям зор да дадеш на бебче лекарство, бутат с езиче, все още са много  мънички.

# 156
Здравейте, вашите дечицакога започнаха да се обръщат на името си. Имам дъщеря на 1 г. и 2 мес., до преди 2,3 седмици се обръщаше като я извикам, сега някой път се обръща някой път не. Иначе като я питам къде е тати или баба веднага ги търси с поглед и казва "тата" и поглежда към баща си. Като и говоря мисля че ме слуша, защото ме поглежда в очите и гледа уж разбиращо, понякога се опитва и да отговори на някакъв си неин език,казва мама, баба, тата, кака, айде, да, не, обаче това с името нз дали трябва да ме притеснява.

# 157
Няма какво да се притесняваш, сладки маймунчета са, правят каквото те искат. Щом се включва, разбира и комуникира, другото е нейно желание

# 158
  • Варна
Аз имам въпрос за изцедената кърма, ако искам да изляза и да дам навън, при положение, че температурите са адски високи, как става, пак ли може до няколко часа?

# 159
Да, ще го сложите в тези тип хладилна чанта, има малки като за шишенце. Не трябва да е на слънцето

# 160
Aко кърмата е извадена директно от хладилник, нека постои на стайна температура преди водната баня. Така бях чела някъде из библиотеката във форума. Ако се сложи директно в по-топла вода, се развалят вкусовите и хранителни качества.

# 161
Въпроса е да не се слага във вряла вода, а бавно да се затопля, че наистина почва да горчи. Аз така бях извадила от фризера, че ми трябваше спешно и в горещата вода направо и после се чудя що не иска да яде, като опитах то ужас. Та си опитвах винаги после...

# 162
Здравейте, обувките на Biomecanics отговарят ли на размера си? Бебето ми е с малко и тясно краче и вече пробвах няколко пъти да поръчвам други обувки и все са й големи.. тези подходящи ли са за първи обувки? Благодаря.

# 163
Много са подходящи даже,но според мен трябва да се пробват .Когато ги купих бях решила,че 20 е номера,но бяха големи и широки,а по таблиците тях прецених ,19 й заспа .

# 164
Скрит текст:
Здравейте момичета. Включвам се да Ви кажа, какво става с нас. Бяхме пуснали изследвания за диабет и хормони, в норма, което значи, че не наддава поради болест. В България посетихме лекари, мнението им е, че детето е едро, защото е наследила моят ген. Казаха ми да не я ограничавам, защото в момента се развива много бързо и има нужда от всичко, дори и сладко в малки количества. Тя сама намали количеството храна, откакто сме в България. Движи се много, тича по цял ден, спря да наддава. Аз съм по-спокойна вече.
Не е въпроса до количеството храна или да я ограничавате, а да слагате правилната храна на масата. Трябва да направите промяна и във вас, много често срещано е родители с наднормено тегло да имат и деца с наднормено тегло. Вижте каква хубава причина имате сега да водите един по- здравословен начин на живот.
Винаги съм се интересувала активно какви са препоръчителните дневни калории според възраста на детето, за да имам някакъв ориентир. Отделно и като стане на 3 може да запишете детето на много неща, ние записахме нашето момче  на гимнастика.
За щастие при децата тези неща са  лесно поправими, имат много енергия и постоянно искат да си играят. Сигурна съм че всичко ще е наред Simple Smile Пожелавам ви успех.

Общи условия

Активация на акаунт