За бебета и деца от 0+ месеца- Бързи въпроси, отговори и съвети, 94

• 20 025
  • 748
  •   1
Отговори
# 135
Намазах го малко с оцет и ако не започне да сваля ще го водим пак

# 136
  • Пловдив
Намазах го малко с оцет и ако не започне да сваля ще го водим пак
При такава температура, малко няма да помогне разредете оцета с вода слагайте кърпа на челото на сгъвките на ръцете на  пъпчето,  на сгъвките на краката и обуйте едни чорапи накиснати в оцета и сменяйте постоянно те се затоплят доста бързо от високата температура ако до един час не е свалите на лекар задължително щом нямате друго температуропонижаващо лекарство.

# 137
Аз след 20/30 минути мога да дам пак Панадол ттой е на 4 часа или щом давам и не действа много много няма да помогне в комбинация с намазването

# 138
  • Пловдив
Аз след 20/30 минути мога да дам пак Панадол ттой е на 4 часа или щом давам и не действа много много няма да помогне в комбинация с намазването
Панадола се дава на 8 часа .....на 4 часа може да редуват панадол с нурофен или с друго лекарство,но в никакъв случай на 4 часа отново Панадол,нищо че на опаковката пише че може да давате на 4 часа ,но забележете не повече от 4 дози за 24 часа.Два пъти сме лежали с бебка с температура от 40 градуса в болница с бактериална инфекция и от там знам че трябва да се редуват през 4 часа,ако ще давам само един вид то трябва да е на 8 часа.

# 139
  • София
Върти ми се в главата, че в момента има вирус точно с повръщане и температура (много приятелки детски учителки се оплакват, че всеки ден се разболяват по няколко деца). Абсурд 39 да се качи от зъби, от тях е около 37.
Успяхте ли да я свалите все пак температурата? С педиатър чухте ли се, може да даде по-адекватен отговор от спешния кабинет?

# 140
  • Германия
Здравейте момичета. Включвам се да Ви кажа, какво става с нас. Бяхме пуснали изследвания за диабет и хормони, в норма, което значи, че не наддава поради болест. В България посетихме лекари, мнението им е, че детето е едро, защото е наследила моят ген. Казаха ми да не я ограничавам, защото в момента се развива много бързо и има нужда от всичко, дори и сладко в малки количества. Тя сама намали количеството храна, откакто сме в България. Движи се много, тича по цял ден, спря да наддава. Аз съм по-спокойна вече.

# 141
  • Пловдив
Върти ми се в главата, че в момента има вирус точно с повръщане и температура (много приятелки детски учителки се оплакват, че всеки ден се разболяват по няколко деца). Абсурд 39 да се качи от зъби, от тях е около 37.
Успяхте ли да я свалите все пак температурата? С педиатър чухте ли се, може да даде по-адекватен отговор от спешния кабинет?
Да и според мен е абсурд от зъби да се вдига такава висока температура и права сте ,че в момента върлува вирус точно с повръщане и температура,доста  дечица на мои познати  а и самите те го изкараха ,дори по телевизията казаха че детските отделения са пълни респириторни заболявания .
Вики как е детенцето успяхте ли да е свалите температурата?

# 142
И ние сме били в болницата,в спешното и ни приеха след т над 39 определено не са зъби.
И аз така знам да се редува на 4 часа Панадол и Нурофен.(е тогава незнаех и давах само Панадол и не я свали изобщо 😭)
Нурофен при нас действа повече!

# 143
Такава температура няма как да е от зъби. Панадол не може през 4 часа да се дава. През 4 часа може да се редува с Нурофен. При моите деца в различните ситуации лекарства действат по различен начин. Също ползвам Ефералган свещички, вместо Панадол. Моята педиатърка ми е казвала ако температурата е над 39 и до час не спадне от другите лекарства, да давам Хексалгин. Не ми се е налагало до сега, но знам че с него трябва да се внимава и само в краен случай да се ползва, защото сваля много рязко.

# 144
  • Пловдив
Такава температура няма как да е от зъби. Панадол не може през 4 часа да се дава. През 4 часа може да се редува с Нурофен. При моите деца в различните ситуации лекарства действат по различен начин. Също ползвам Ефералган свещички, вместо Панадол. Моята педиатърка ми е казвала ако температурата е над 39 и до час не спадне от другите лекарства, да давам Хексалгин. Не ми се е налагало до сега, но знам че с него трябва да се внимава и само в краен случай да се ползва, защото сваля много рязко.
И аз така знам за Хексалгина и само веднъж съм давала и е смъкна много бързо ,но след това отново е качи,дано не се налага,но в къщи имам и панадол и Нурофен и Ефералган свещички и Хексалгин,нищо че денонощната аптека ми е на една крачка,човек като се опари вече знае че трябва да е подготвен за всякакви ситуации.

# 145
  • София
Давала съм хексалгин,винаги имам.
Дори и под 39,,когато дълго време държи Т.Чак пък рязко да е,не е.

# 146
Похвалиха ми педиатрите е Аджибадем, предполагам не работят с касата.
Ако някой е водил детенце за преглед,бихте ли споделили цената за самия преглед.
Детето кашля вече втора седмица,искам да го заведа на преглед,за второ мнение
Също ,похвалиха ми и лабораторията им,били безпогрешни.
Мерси

# 147
Работила съм там (в друго отделение), зависи си от лекаря, както и навсякъде другаде. Има читави хора, има и такива дето само на едното име разчитат. Някои работят и по каса, но се чака доста. Звъннете до регистратура, ако може да си спестите едни пари (а там нищо не в евтино)

# 148
Здравейте,
Как да съхраня малко кърма за няколко часа? В хладилник и после да притоплям на водна баня или на стайна температура?

# 149
Да, в хладилник, после на водна баня.

Общи условия

Активация на акаунт