За бебета и деца от 0+ месеца- Бързи въпроси, отговори и съвети, 94

• 20 008
  • 748
  •   1
Отговори
# 615
Това е достатъчно. Следете окото за зачервяване. Не мисля, че ще има проблем, в крайна сметка се обзалагам, че с тези малки ръчички са си казали очите и с по-лоши неща от малко крем.

# 616
Кое точно се разбутва, да не би да ги редува, какво ти се струва,че не му е ок?

Той става между 6:30-7:00, но не може да издържи до 12, за да направи хубав обеден сън и след това вечерта да си легне на време.
Най-често издържа макимум до 11 и спи по 1 - 1.5 часа и след това почва объркването.
Или се пробва да прави втори сън към 17-18, което съответно измества вечерното лягане за много късно или не иска да спи повече, а почва да нервничи и да мрънка и това продължава с часове.
Чудя се дали това е част от регулирането на съня или нещо в режимът му е объркано. Sad

ПС: Общо взето, за мен проблемът идва от там, че след ставането си сутрин не може да издържи до обяд и тогава да си легне.

# 617
  • Бургас
Просто още не се е настроил от 2 към 1 спане през деня. И моята беше в същата схема, когато махна единия сън. Всеки ден беше различно и тя страшно неспокойна и крива. Отне може би около 3 седмици, докато се нормализира всичко и вече си има режим.

# 618
Точно затова питах и аз мисля,че още се наглася, дори като мине на 1 сън пак варира, не очаквай да спи 2ч веднага, може и да спи 1ч или 2ч, или 1ч и нещо, различно е. На мен чак като мина на 1 сън ми попадна инфо за това редуване, не го знаех и ми бе странно спането й, но се водех по нея, дори като имаше 2 дрямка често бе късна, но не й пречеше и я оставих така.Наблюдавай и имай търпение, измествай с малко ако е нужно, не знам и аз какъв съвет да дам, но на мен лично кой кога спи или се събужда не ми помагаше.Децата са различни.

# 619
Кое точно се разбутва, да не би да ги редува, какво ти се струва,че не му е ок?

Той става между 6:30-7:00, но не може да издържи до 12, за да направи хубав обеден сън и след това вечерта да си легне на време.
Най-често издържа макимум до 11 и спи по 1 - 1.5 часа и след това почва объркването.
Или се пробва да прави втори сън към 17-18, което съответно измества вечерното лягане за много късно или не иска да спи повече, а почва да нервничи и да мрънка и това продължава с часове.
Чудя се дали това е част от регулирането на съня или нещо в режимът му е объркано. Sad

ПС: Общо взето, за мен проблемът идва от там, че след ставането си сутрин не може да издържи до обяд и тогава да си легне.

И при моят син се получи така при прехода от два съня на един. Ще започне скоро да издържа до обяд Simple Smile

# 620
Сетих се, че може да прочетеш инфо в една група във фейсбук, за преход от 2 към 1 дневна дрямка.
Казва се "Недоспали родители" и е полезна т.като пишат и консултанти по сън. Там освун да прочетеш може и да опишеш конкретно и да ти дадат съвет за твоя случай точно.

# 621
Ако детето става в 6.30-7 защо трябва да издържа до обед? Би трябвало първата му дрямка в такъв случай да е към 10-10.30. И ако спи 1.5 часа, то тогава втората дрямка ще е към 3-3.30.

# 622
Благодаря, Орион! Simple Smile
Ще изчакам да видя тези дни как ще са нещата и ако не мога да се оправя ще питам и там.

Савова, да, досега режимът му беше такъв, но вече не иска да заспива в 10.

# 623
Моето на година и 2 месеца вече май окончателно започна да спи по 1 път на ден. Имаше 2 много неприятни седмици - спеше по 45 минути само дневен сън, между 12 и 13 ч, от което вечер беше капнала още към 19:30 и после се будеше по 3-4 пъти. Имаше и дни, когато заспиваше в 18 ч от изтощение и после до 22 не искаше да ляга.

Сега става 7-7:30, около 12-12:30 заспива и спи поне час, вечер около 20-21 е заспала.

# 624
Колко температура се вдига от зъби ? Еднократно ли?

# 625
Благодаря, Орион! Simple Smile
Ще изчакам да видя тези дни как ще са нещата и ако не мога да се оправя ще питам и там.

Савова, да, досега режимът му беше такъв, но вече не иска да заспива в 10.
Тогава оставяй го да спи в 11, но го буди по- рано за да има време за втори сън.

# 626
За мен периода, в който преминаха към една дневна дрямка беше доста тежък. Хем не искаха да записпиват сутрин, хем не можеха да издържат само с обеден сън. Правихме преспиване по 1 час, за да дремнат 20 минути. Около 2 седмици редуваха 1 и 2 спанета, в зависимост кога са се събудили сутрин. Сега спят от 12:30 до 14:30-15,вечер лягат към 21. Сутрин се събуждат различно 7-8:30.

# 627
Може да ми е глупав въпроса ,но тези обувки за кой сезон са?

Защо има такива дупки?

# 628
  • Несебър
Най-вероятно, за да се пречупват при вървене, за да обхващат формата на крачето.

# 629
Бобчи, не виждсм дали розовото на подметката е част от нея или е от самата обувка.
Ако е второто, по-скоро са ми за топло време.
Ако зимата влезне сняг, не знам дали няма да изстива бързо крачето.
Няма да е подходяща и при дъждовно време майче.

Общи условия

Активация на акаунт