За бебета и деца от 0+ месеца- Бързи въпроси, отговори и съвети, 94

• 19 559
  • 748
  •   1
Отговори
# 660
Да, възможно е. Црп реагира при други обстоятелства. А щом сте със зъбки сега, температура, сополи, та и кашлица от сополите също се получава.

# 661
Незнам дали си личи нещо като пъпки, петънца са от вчера,тези дни беше с т.и давахме сиропи дали е някаква реакция ...утре ще я водим на доктор. ..

# 662
Защото днес на изследванията на детето ЦРП в норма, СУЕ в норма, левкоцити под нормата ни дадоха антибиотик. Има завишен албумин в урината и заключиха, че е възпаление на пикочните пътища и бъбреци.... Това личната. После ми дадоха капки за уши , били възпалени и накрая пулмикорт за инхалации, защото имал хрипове в дробовете. Той от 4 дни е с температура,сополи и кашлица. С 5 тръгнали зъба. Та се чудех при всичко това нямаше ли да се отрази на црп то?!
Интересно как Црп-то е в норма, а пък са заключили, че има възпаление н пикочните. Януари месец моя син получи възпаление на пикочните пътища и беше стигнало до бъбречетата. Имаше много високи температури и постъпихме през ноща в спешното на Пирогов. От там ни настаниха за лечение в детската педиатрия след наптавени кръвни изследвания, на които излезна доста завишено Црп. Та се лекуваше с антибиотик, докато се оправи и ни изписаха. Та се зачудих, как така са стигнали до извода, че има възпаление на пикочни пътища, понеже това е сериизна диагноза.

# 663
Защото днес на изследванията на детето ЦРП в норма, СУЕ в норма, левкоцити под нормата ни дадоха антибиотик. Има завишен албумин в урината и заключиха, че е възпаление на пикочните пътища и бъбреци.... Това личната. После ми дадоха капки за уши , били възпалени и накрая пулмикорт за инхалации, защото имал хрипове в дробовете. Той от 4 дни е с температура,сополи и кашлица. С 5 тръгнали зъба. Та се чудех при всичко това нямаше ли да се отрази на црп то?!
Интересно как Црп-то е в норма, а пък са заключили, че има възпаление н пикочните. Януари месец моя син получи възпаление на пикочните пътища и беше стигнало до бъбречетата. Имаше много високи температури и постъпихме през ноща в спешното на Пирогов. От там ни настаниха за лечение в детската педиатрия след наптавени кръвни изследвания, на които излезна доста завишено Црп. Та се лекуваше с антибиотик, докато се оправи и ни изписаха. Та се зачудих, как така са стигнали до извода, че има възпаление на пикочни пътища, понеже това е сериизна диагноза.
Точно и аз това се чудя. Че и антибиотик дадоха. Ние ходихме на нефролог и такова нещо няма. То пък човек трябва да е винаги с едно на ум и половин лекар егати

# 664
Вчера след ваксина забравихме и по погрешка оставихме малката да цопа в надуваемото басейнче, извадихме я бързо, но сега я гледам, че мястото се е надуло и е твърдо. Какво мога да направя?

# 665
  • Благоевград
Дали Или при моят син, когато CRP беше над 200 едното му ухо се поду отзад, но пък при натиск нямаше болка, СУЕ му беше в норма и левкоцитите бяха окей, само CRP беше високо. При теб ми е странно защо са заключили инфекция на пикочни пътища, и директно антибиотик, по принцип както бе написано по-горе CRP, СУЕ и левкоцити се гледат за възпалителни процеси в организма. Според мен при вас е много възможно и зъбите да свалят имунитета и да се комбинира с някакви наченки на настинка или възпалителен процес, но е хубаво да се прецени точно какъв антибиотик да се даде, а не просто така. Аз може би щях да поискам още едно мнение от някой друг специалист. Успех и бързо оздравяване !

# 666
Дали Или, не знам до колко може да се има доверие, рекламират ги за медицински продукт, но опитайте с пелените PINE SMART. Водят ги че улавят инфекции на пикочните пътища. Имат добри отзиви.

# 667
Има ли пускана стерилна урина, с АБ не се ли лекува бактерия, а не албумин в урината? А нефрологът потвърди ли инфекция?
Моят ЛЛ години наред не тъпчеше с АБ за рецидивиращи цистити, без веднъж да ми пусне изследвания да се открие първопричината.

Последна редакция: пт, 06 авг 2021, 09:25 от zila1

# 668
Вчера след ваксина забравихме и по погрешка оставихме малката да цопа в надуваемото басейнче, извадихме я бързо, но сега я гледам, че мястото се е надуло и е твърдо. Какво мога да направя?

Компреси с риванол.

# 669
Нефролога отрече каквито и да било възпаления на пишка, пикочни пътища, бъбреци. Високия албумин е от вируса. Педиатърката се обиди , че сме ходили. Трябвало да си имаме доверие ?!?!? Антибиотика не бил само за тази уроинфекция , бил за всички възпаления. Предния ден друго каза. Накрая каза, че ако детето влезе в болница аз ше съм виновна. Просто оставам безмълвна от тая наглост

# 670
Нефролога отрече каквито и да било възпаления на пишка, пикочни пътища, бъбреци. Високия албумин е от вируса. Педиатърката се обиди , че сме ходили. Трябвало да си имаме доверие ?!?!? Антибиотика не бил само за тази уроинфекция , бил за всички възпаления. Предния ден друго каза. Накрая каза, че ако детето влезе в болница аз ше съм виновна. Просто оставам безмълвна от тая наглост
Сменете педиатърката. Лечението и поведението й не е адекватно.

# 671
  • Пловдив
Наистина се замислете за смяна. За лечението не мога да коментирам, но отношението е под всякаква критика. Ако всичко беше за педиатъра, нямаше да съществуват другите специалисти, отделно, че педиатрите и техника нямат.

# 672
Лошото е, че чак декември ще мога да я сменя, по-лошото е , че нямам идея с кой, но ще търся. Цяла седмица се лашкаме в някакви различни възпаления и накрая аз съм виновна, много интересно. Да не говорим, че ми е дала антибиотични капки за очи и уши, които са несъвместими с другия антибиотик. Защо трябваше да слагам в очите - за да се избегне възпаление ?!?! Единя ден беше уж възпалено едното ухо, на втория и двете . На третия ме питат - кое ухо беше възпалено, стрелям на посоки и казвам дясното - и тя казва, а да ето, а лявото още е добре ?!?!?!? И се чудя цяла седмица бе аз ли нещо съм ненормална или нещо ненормално става в оня кабинет....

# 673
  • София
Тази определено е за смяна. Вариант ти е и някъде в някоя частна поликлиника или медицински център да погледнеш. Това, ако не успееш някъде другаде.

Аз в началото си казвах, че на частни прегледи ще го водя, ако се налага, но то пък ни излезе адекватна педиатърката.

# 674
Аз ви пожелавам до декември да не ви се налага повече лечения и щом настъпи месеца да смените лекаря.

Общи условия

Активация на акаунт