СЕПТЕМВРИ все по-бързо наближава, а мама с плановете продължава! (Тема 5)

• 48 020
  • 778
  •   1
Отговори
# 480
Как се мерят тонове на бебе? Другата седмица влизам в 9-я и тогава ще ходя за първи път.

По принцип доста често недостигът на Вит. Б12 е в основата на състояния като меланхолия, безпричинна тъга, апатия, депресия. Хубаво е да се следи, ако човек се чувства подтиснат или тъжен без определена причина. В първите месеци на бременността моят лекар беше назначил да го изследвам. Имаше нещо при референтните стойности (даже и да е стандартно в границите има възможност да не е достатъчно и да се води като дефицит), но не помня с точност.
Както при щитовидния TSH - реф. стойност е до 4, но над 2.5 вече индикира за проблем.

# 481
  • au bout du monde
Мира, слагат ти едни еластични колани и лежиш 30тина минути и слушаш сърцето на бебето. Аз дори съм заспивала😁

# 482
  • София
Моите и двете приятелки, които изпаднаха в такава депресия си следиха витамините по време на бременността, пиха добавки и бяха доста добре - това за Б12, Вит Д, както и вит Б6, чийто ниски нива също се свързват с депресивни състояния. Мисля си, че по-скоро е било от нивото на определени хормони, но не съм се интересувала допълнително по темата.

# 483
  • Germany
Много сте мили. Благодаря за подкрепата. Имах нужда от това. Бъдете живи и здрави и щастливи мами

# 484
Момичета,
СУЕ-то по време на бременност знам, че по закон се повишава, но нормално ли е да е 71 при референтна стойност 37 . Всичко друго по ПКК си е наред, за това не съм се ошашкала, ама не може да не питам Grinning На преглед съм чак след седмица...

Скрит текст:

Последна редакция: чт, 12 авг 2021, 12:48 от Luellis

# 485
    Моята АГ Не смятала да ми пуска повече изследвания (последните в 32гс бяха. Т. Е. затова ви питах около 36 гс дали имате изследвания.
    Мисля сама да си платя за кръв и урина в такъв случай.
    Васерман ми важи 6м до 01.09, а термина в края на септември.... Та се чудя дали да не платя и за него, че за АГ нямало нужда от ново изследване.
    Нито шийката ми мери, само един коремен ехограф и пуска тонове за 5мин.
    Като ви чета, май май съм единствената попаднала ня безотговорна АГ

Аз съм в 33-та седмица (бебето отговаря на 35-та) и моя лекар не ме е карал да правя никакви изследвания, дори го питах да правя ли някакви и той каза не Flushed А чета тук повечето правите някакви.

Шийката също не е мерил (дори незнам как се мери), само тонове и ехограф и следващият път каза само за тонове да ида Rolling Eyes Малко ми е неспокойно.

Иначе почти приключих с покупките, тези дни ще приготвя и чантата за болницата, да не ги мисля тези неща вече. Колкото повече наближава, толкова повече ме мързи.

Последна редакция: чт, 12 авг 2021, 13:13 от morhpo

# 486
    Morpho, и на мен ми е неспокойно. И аз съм33 гс
    Явно сами трябва да си пускаме изследвания и да се ориентираме и към други лекари за тонове, както и от 36 гс с вагинален ехограф да се види поне шийката, както и уж от тогава вече става ясно какво ще е раждането.
    Относно някой писа, че васерман е 3 м валиден, изрично питах 6месеца е
    И уж нямало смисъл да правя нови
    Та не знам дали допълнителната застраховка ще поеме, ако си платя всичко сама и по самоинициатива

# 487
    Много е сладурско с тези лъвчета. Simple Smile

# 488
    Страхотни кътчета сте подготвили за бебенцата 🥰 Аз и друг път съм споменавала, ще се местим малко след като се роди бебка и  в началото ще сме 4та в спалнята. За бебето успях да организирам един малък кът от две шкафчета едно върху друго…

Дето се вика, малко, но от сърце.

# 489
    Аз съм в 35+3 и днес питах АГ, повече няма да пускаме изследвания. Аз и не виждам смисъл. Може би ако сте били наскоро на море/басейн да си пуснете микробиология

# 490
    Моят лекар през преглед ми пуска кръв и урина, общо 4-5 ли се падат до момента от началото. Последно като ходих в началото на август каза, че другия път ще пуснем микробиология, предполагам пак ще ми даде направление и за ПКК.
    Шийката и на мен не ми е мерил нито веднъж,  ако се налага ще ми каже сигурно непосредствено преди манипулацията.
    Като цяло не се чувствам неспокойна, бременността ми протича нормално, чувствам се добре, не мисля че имам нужда да си ангажирам съзнанието с излишна информация.

# 491
    Запис на тонове за първи път ми ги правеха в Понеделник( 33+6 бях тогава). После пак след 10 дни и ме предупреди, че ще пускаме тогава микробиология. После имам ЖК на 27.08. За нови ПКК и урина, може би ще видя след като се уговорим с лекаря за датата на секциото.
      Шийката ми е мери на втората ФМ, и сега на третата ФМ.
      Васермана със сигурност има давност 6м.

# 492
    Момичета,
    СУЕ-то по време на бременност знам, че по закон се повишава, но нормално ли е да е 71 при референтна стойност 37 . Всичко друго по ПКК си е наред, за това не съм се ошашкала, ама не може да не питам Grinning На преглед съм чак след седмица...

Скрит текст:

Пуснаха ми последни изследвания преди седмица.
    СУЕ-то ми е 70.
    Като видях и рферентните за жени до 20 се притесних .
    Но тъй като ги пускам само в Синево ,влезнах в сайта им и се оказа,че за бременни в 3-ти триместър Горна граница е 70.

# 493
    Боже, момичета, какви сладурски кътчета сте направили за бебоците - Браво! 🥰 Ей сега и аз се притесних, защото нямаме възможност на този етап за отделна бебешка стая или дори за кът - просто бебешка кошара до нашето легло и бебешките дрешки+други неща в нашия гардероб Sad Надявам се някой ден девойката да си има собствена стая 🌸
    Относно фотосесията - и аз да споделя, че си направихме такава с мъжа ми, и естествено - не се харесвам на огромна част от снимките. Въобще не трябва да се тревожиш за това - след време ще гледаш с усмивка тези снимки, сигурна съм!

# 494
    И ние нямаме обособена стая още и ми е малко мъчно, но след раждането ще свърши ремонта и ще се реванширам :/
    Чудесни стаи са направили някои мами Simple Smile

А нашата фотосесия я направихме още в юни и не съжалявам. Тогава си имах коремче, но не бях огромна, а и в тая жега не знам как щеше да се получи. Винаги може и по-добре, ама като се родят малчовците ще имат бебешки снимки и фотосесии и ще забравим несполучливите 😂

Общи условия

Активация на акаунт