СЕПТЕМВРИ все по-бързо наближава, а мама с плановете продължава! (Тема 5)

• 47 987
  • 778
  •   1
Отговори
# 555
Цвети, като спомена за магнерота… интересното е, че на мен АГ-то ми каза да го приемам до края, което ми е малко странно. На 3х1 съм. Аз съм вече 36+6.

# 556
Благодаря, момичета 🤗 нямам нищо от изброените, но днес ще си набавя нещо. Иначе закърпих положението с една чаша студено мляко снощи. До 4 сутринта пуфтях в леглото, чак ММ се събуди и той, че да е съпричастен 😁

# 557
За киселини аз ползвам необианацид.

Моята АГ също беше казала, ме може и да не спираме магнезия, а само да го намалим. Според нея дойде ли време за раждане и истински контракции магнезия не може да ги спре Simple Smile
С предната бременност при друго АГ го спрях в началото на 9ти месец.

# 558
  • Wonderland
Цвети, като спомена за магнерота… интересното е, че на мен АГ-то ми каза да го приемам до края, което ми е малко странно. На 3х1 съм. Аз съм вече 36+6.
Аз до вчера бях на магнерот 2х2 и диаспорал 1 саше вечер. Сега каза да започна 3х2,но не ми е казал до кога, чета че при някои мами го спират към началото на 9тия. Контракциите засега не са болезнени. Аз всеки понеделник съм на преглед и тонове,така че ще пиша като ми каже АГ нещо ново,засега не ми е казал до кога да го пия,само го увеличи. Но наистина genomi е права,че едва ли магнезия ще повлияе ако раждането реши да започне. Аз може би от 7мия месец съм на диаспорал,еми не ми намали контракциите,имам си ги.

# 559
  • au bout du monde
Аз знам, че магнезият се спира и за по-лесно раждане, лично аз след 36-37с бих го спряла.

# 560
За киселини аз ползвам необианацид.

Моята АГ също беше казала, ме може и да не спираме магнезия, а само да го намалим. Според нея дойде ли време за раждане и истински контракции магнезия не може да ги спре Simple Smile
С предната бременност при друго АГ го спрях в началото на 9ти месец.

Моята точно по тази причина ми каза да го спра - бях в 35 седмица. Тя каза, че нямало смисъл, така или иначе вече в толкова напреднала бременност ако има да става ще става.

# 561
Аз съм на 3х2 магнерот и 3х2 но шпа и х1 алеракт в 34+2 съм,обаче в четвъртък съм на преглед и ще видим сама си го вдигнах ама защото бях в 33 и пак ме попнаха контракциите са са по добре

# 562
Сега бях на тонове и също ми казаха, че ако магнерота няма да повлияе, ако тръгне бебчо да се ражда. Казаха ми да го намаля на 2х1. Поне знам, че ми помага за крампите нощем. Пак ги усещам, но не са толкова болезнени.

При вас на тоновете засичат ли се контракции?

Иначе ми е филм, дали липсата на контракции означава, че няма изгледи за раждане скоро или ако ще почнат, ще си почнат здраво и ще настъпи раждане 🤷🏻♀

# 563
При мен до сега не е засичало или един път една суууупер лека док каза,че по ското е нещо от мърданрто на бебето иначе си е права линията за контракции

# 564
Как сте с енергията? Аз вече тотално нямам сили и като повървя или седя по-продължително и имам мускулна треска и болка в тазобедрените стави 😂🤣😂 все едно съм и качвала Черни връх. Направо не мога да се трая вече.

Хубав ден на всички 😊

С енергията съм добре...В 38 седмица правя по 8000 крачки на ден, но пък като приключа с разходката, после ме домързява вкъщи за домакинската работа. Имам тепърва да пера бебешки дрешки и да гладя. Поръчах си един ръчен уред на пара за гладене, да видим каква работа ще върши. Simple Smile

# 565
Моята девойка е седалищно и един път като се разхълца бях сигурна, че се е обърнала главично, защото много ниско долу хълцаше - нищо подобно, седи си седнала и няма никакви изгледи да се обърне. Най-добре лекар да потвърди позицията на бебето.

При мен енергията е в дефицит - вчера ходих до Токуда на тонове (ходя с метрото и с ходенето ми се събира средна разходка). Ей богу, следобеда спах, днес станах в 11, абсолютен парцал съм, дясната тазобедрена става ме боли при дори минимално наторяване. Само ако не излизам цял ден и съм вкъщи, не ме боли. Каквато и разходка да направя, от супер кратка, до средна, после куцам и съм като пингвин.

Как сте с кръвното налягане? Мен Атанасова ме кара да си го меря три пъти дневно след като в болницата измерихме 120/91 и долната граница я притесни. Пратих ѝ стойностите от няколкото дни преди да излезе в отпуск и е нормално, винаги около 120/80, рядко качвам горна граница над 130 и ми изписа хапчета за високо кръвно..? Вчера се консултирах със заместващата я д-р Апостолова, тя се учуди и намали предписаната доза. 🤔

# 566
  • au bout du monde
mariamp28, то при теб не останало😀

# 567
И аз се чувствам сравнително уморена в определени дни, но го отдавам, че почти не спя вечер, а когато спя не е спокоен сън. Откакто съм вкъщи не мога да се наканя да повървя повече, основно с колата се разхождам до някъде. Не знам защо се обърнаха така нещата при мен, нощем е мъка, през деня съм по-жизнена.
От днес съм решила да правя поне половин час разходка на ден пеш 😁 До края на седмицата трябва да приготвя багажа за болницата, че поне него да не мисля.

Кръвното не си го меря, само като ходя на консултация, докторът казва, че е добре.

# 568
При мен понякога се повишава от притеснение,от жегата,но съм с риск за прееклампсия и съм на 3х1 допегит и още едно лекарство сутрин

# 569
Енергия нямам никаква, но не защото толкова ме мъчи бременността колкото една непослушна и неспяща девойка в бебешки пубертет 😵
Отделно ми падна имунитета и сега съм с хрема и зачервено гърло.
Давайте идеи за домашно лечение, не мо се чака сред болни при лл с часове

Общи условия

Активация на акаунт