СЕПТЕМВРИ все по-бързо наближава, а мама с плановете продължава! (Тема 5)

• 47 987
  • 778
  •   1
Отговори
# 585
Ох, божке, какво ли не измислят...Те тия влогъри са някакви маниаци на тема потребление. Като им видиш и козметичните шкафчета, пълни с около 15 вида палитри за сенки...В кухнята сигурно разполагат със специален уред за белене на чесън и за обезкостяване на маслини и какво ли още не.

# 586
Навлязла е тя, не бойте се Joy Шегата настрана аз я имам, тъй като е комплект към бебефона ми, който ползвахме с баткото още през 2018. Беше ми подарък и доста скъп, към 400-500 лева на Томи Типи.
Полезна може да е за майки, които наистина се притесняват и ще стават през 5 минути да проверяват дали бебето диша. Вярвайте ми, има и такива Simple Smile

Последна редакция: ср, 18 авг 2021, 22:41 от Harmonie*

# 587
Много модерни неща има, но да, всеки си знае, някой хора наистина мн се стресират и когато нещо предотвратява това, е ок.
Аз дрехи не съм гладила Simple Smile не ползвам и омекотител за бебешки дрехи и май ще взема Фрош, защото мн ползвам техните продукти за всичко. Сестра ми си декалцира пералнята с оцет и сода, може това да пробам, на празно на 90 градуса. Дезинфектанти не съм ползвала, дори когато перях многократните пелени, ползвах масло от чаено дърво. Но да, всеки си преценява. Аз мн обичам да слънчасвам нещата, а в Пловдив слънце дал Бог Grinning
За бебчето ще гледам минимално неща, които задържат прах, и без това домашната среда и градската е пълна с прах, който ще диша, остава да му набъхам някакви възглавнички и преждички там още прах да му се събира да диша.

Иначе да се оплача:
Такъв саклет ме е хванал, че място не си намирам. Направо нз..вечерите ми е мн тегаво, нищо не ми е прави, лежа и се опитвам да намеря нещо интересно да чета на телефона, някаква статия, т.н., прочетох няколко книги, но и от тях ми писва бързо и не мога да се съсредоточа. Освен това всяка вечер коремът ме боли след като ям, през деня не ми се яде..и така...мн тегаво..

# 588
За тези на които им престои 100% секцио (като мен), как се процедира с датата? Кога се решава? Според тоновете на бебето ли?
Аз съм 34-та седмица, бебето отговаря на 2,3 седмици напред и почвам да се психирам вече какво ще правя, ако нямам дата, а е време вече да се появи на бял свят Grin
Доктора ми засега последния път ми каза само на тонове всяка седмица, нито изследвания е искал, нито ехограф/преглед..

# 589
Това, че бебето върви 1-2-3 седмици напред не означава, че ще се роди задължително по-рано. Доколкото знам този напреднал растеж дори не винаги е индикатор за проблем, а просто че детето усвоява добре всичко, което минава през плацентата посредством нас. Поправете ме, ако греша.
Колкото до датата за секцио - при мои приятелки винаги е било след уговорка с лекаря, обикновено към 2 седмици преди термина. Предполагам като те приемат за секциото ще те прегледат 🤔 Но това са мои мисли, не искам да те подведа, защото аз не съм планувала секцио.
Моят лекар иска тоновете да ги следя всяка седмица от 36 г.с, аз днес ходих без да съм влязла в 36-та, тъй като утре имам час при него и ще се възползвам да ги види.

# 590
Още средата на юли ми каза АГ да избирам дата. Каза ми, че може да е най-рано две седмици преди термин. В края на юли му съобщих решението си. И при мен върви по-едро, но той ми обясни, че това не означава,че ще се роди по-рано. Само се надявам да изчака датата.
С първото секцио не са ми давали възможност за избор на дата. Казаха ми кога и толкова. Беше 5 дни преди термин .

# 591
Ако всичко е нормално и бебето си върви ок откъм развитие, ако тоновете са добри, околоплодните води са в норма и кръвотока е добър, около 10 дни преди термин е ок. Вече ако има някакъв сигнал за нередност АГ трябва да прецени най-добре кога е подходящо. Аз си избрах датата и АГ се съгласи, беше си точно около 10 дни преди официалния термин, даже си избрах астрологически добра дата (число на живота) като събрах цифрите от ден, месец и година Simple Smile Иначе ехографите в по-напреднала бременност е възможно и да дават известни отклонения в прогнозното тегло на бебето.

Момичета, тези от вас, които вече имат по едно или повече деца, как се справяхте в началото с режима на сън като се роди бебето? Понеже аз съм от по-притеснителните, едва ли не си мисля, че трябва да си навивам през час-два нощем някаква аларма и да проверявам всичко ок ли е (а и на първо време поне 2 седмици ще ми се наложи само аз да се грижа за бебето по независещи от мен причини) ...Въпреки че ще си бъде в моята стая, няма да има отделна стая пак ще ми е притеснено. Вие как се справихте с режима на сън в първите месеци и колко често ставахте нощем да го храните/сменяте памперс?

Последна редакция: чт, 19 авг 2021, 20:08 от mariamp28

# 592
  • Germany
Laughing

Момичета, тези от вас, които вече имат по едно или повече деца, как се справяхте в началото с режима на сън като се роди бебето? Понеже аз съм от по-притеснителните, едва ли не си мисля, че трябва да си навивам през час-два нощем някаква аларма и да проверявам всичко ок ли е (а и на първо време поне 2 седмици ще ми се наложи само аз да се грижа за бебето по независещи от мен причини) ...Въпреки че ще си бъде в моята стая, няма да има отделна стая пак ще ми е притеснено. Вие как се справихте с режима на сън в първите месеци и колко често ставахте нощем да го храните/сменяте памперс?
Това хич не трябва да е нещо , което да те тормози. След като родиш., вече имаш силен майчин инстинкт и при най-малката нужда на бебето от нещо ти сама ще се будиш. Няма нужда да си навиваш аларми. Казвам го от опит - имам дете на 6г. Всяко бебе е различно и вие ще си се напаснете със сън и други нужди на бебето. Това са естествени процеси. Вече ако малко спи нощно време е хубаво да се научи че през нощта трябва да спи. Защото изпусне ли се това ще се превърнете в зомби - панда хахахах и е мноооооого кофти за вас  Laughing

# 593
Ще си намерите ритъм с бебето ти. Почти съм сигурна, че сънят ти ще стане мн по-лек и ще се събуждаш при всяко негово потрепване/промърморване. Това е някакъв майчин инстинкт. Ако се опасявам за нещо, може да навиеш аларма за 2 часа след като си заспала в началото. Особено ако ще кърмиш, е добре през нощта да стимулираш често лактацията в началото, когато доста бебета са поспаливи. Ако си на адаптирано, може би пробвай само в началото на нужния интервал на хранене. Но съм сигурна, че ще го усещаш и събуждаш и ще си намерите вашия ритъм, има и бебета, които спят много и пак се получава с кърменето.. Моите деца спяха при мен в началото, имаме широка спалня и бебче си беше до мен и си го усещах. Сигурна съм, че ще намерите какво работи за вас.
Цитат на: mariamp28 По приlink=topic=1351584.msg43334504#msg43334504 date=1629391676
Ако всичко е нормално и бебето си върви ок откъм развитие, ако тоновете са добри, околоплодните води са в норма и кръвотока е добър, около 10 дни преди термин е ок. Вече ако има някакъв сигнал за нередност АГ трябва да прецени най-добре кога е подходящо. Аз си избрах датата и АГ се съгласи, беше си точно около 10 дни преди официалния термин, даже си избрах астрологически добра дата (число на живота) като събрах цифрите от ден, месец и година Simple Smile Иначе ехографите в по-напреднала бременност е възможно и да дават известни отклонения в прогнозното тегло на бебето.

# 594
Благодаря! Предполагам, че като се роди бебчето и при мен ще се развие този майчински инстинкт. Просто сега се чувствам малко странно, защото още не мога да повярвам, че след броени дни ще раждам, а чаках този ден от 5 години и си мечтаех Simple Smile ( на нас ни отне доста време, докато се получат нещата). Той и бащата чак сега тръгна да се усеща, че ще става баща. Някъде до 6-7 месец всичко му беше доста абстрактно и въобще н моменти забравяше, че съм бременна (все пак не на него му се гадеше в началото и не той получаваше киселини), сега накрая взе да се светва, да пазарува...Мъжка им работа

# 595
Момичета, имаше ли някакви суеверия/повери за преди раждането - преди 36 гс не се перяха дрешките ли как беше? Някой би ли припомнил - или прозорци ли не се миеха, за да не е  е преждевременно ли?

# 596
Аз съм страшно объркана със съня на новороденото ... Едни казват, че е хубаво детето да спи по гръб и само с главичка завъртяна, но мен супер много ме плаши това с рефлукса и задавянето... Повечето майки покрай мен казват, че децата им спят настрани... Както ние спим - на рамото си..
В България е май по-разпространено спането настрани, докато всички чужди лекари и педиатри препоръчват спането по гръб ..

Едни казват, че с чувалче е по-добре да спи и да няма одеалца, възглавници и нищо около него, а други пък точно обратното - завито с пеленка и подпряно с възглавница или каквото и да е друго...

Голям купон е.... 😃😃😃😃😃😃

# 597
Аз съм страшно объркана със съня на новороденото ... Едни казват, че е хубаво детето да спи по гръб и само с главичка завъртяна, но мен супер много ме плаши това с рефлукса и задавянето... Повечето майки покрай мен казват, че децата им спят настрани... Както ние спим - на рамото си..
В България е май по-разпространено спането настрани, докато всички чужди лекари и педиатри препоръчват спането по гръб ..

Едни казват, че с чувалче е по-добре да спи и да няма одеалца, възглавници и нищо около него, а други пък точно обратното - завито с пеленка и подпряно с възглавница или каквото и да е друго...

Голям купон е.... 😃😃😃😃😃😃

По гръб с леко повдигнат матрак, също може да се върти бебчето да спи на 1 страна. И двата варианта приложих с първото ми дете.
Относно одеало или чувал, аз заложих на чувалче. Някои пък повиват бебетата, ще си прецените като дойде бебчето 😉

# 598
В книгата, която четох, за да се подготвя за гледане на бебе ( на американски автори), се препоръчваше спане по гръб и без допълнителни възглавници. Аз избрах да взема спално чувалче за моето бебе, а не одеала.

Иначе относно поверията, сигурно има десетки и всеки път се изумявам като прочета нещо ново. Има и някакво поверие, че не трябва да се простира пране по тъмно и какво ли още не. От поверията аз упорито спазвам това да не се подстригвам по време на бременността. Естествено, че няма логическа научнообоснована връзка между подстригването и развитието на бебето в утробата, но при предната ми бременност (уви неуспешна), тъкмо се подстригах и....Но тогава беше на много ранен етап и явно си е имало други причини нещата да се развият така, но просто някак си ми остана това с подстригването като нещо, което не искам да правя, докато съм бременна.

Последна редакция: чт, 19 авг 2021, 23:19 от mariamp28

# 599
  • au bout du monde
Аз спя много дълбоко, но откакто съм майка, най-малкото измрънкване или завъртане и съм будна. По няколко пъти на нощ се будя. Така че никакви аларми не ти трябват, самото бебе ще се буди на 2 -3 часа, няма как да не чуеш, че плаче.

От новороден спи по гръб, така именно се предпазва от задавяне. Така препоръчаха от болницата в Лондон. Има много информация.

Общи условия

Активация на акаунт