Не понасям обиди особено от мъжа ми

• 8 902
  • 113
  •   1
Отговори
# 30
Прави ми впечатление, че ти дори не разбираш за какво е скарването.
Или не иска да разбере.
Малко ми е трудно да повярвам в тази картинка - една перфектно точна, коректна, възпитана, разбираща , въобще много суперлативна половинка, а другата - стреля обиди за норматив. Такива работи няма в реалния живот.

# 31
А, защо бе? Тъкмо са си лика-прилика. От скука са си спретнали семейно скандалче насред плажа – да разнообразят скуката на околните плажуващи.
То пък не е лесно – да си заобиколен от свежа, сочна, чужда плът и да те дрънка 20-годишното до теб. Ама не че е на 20 години, ами защото е от 20 години покрай теб. И Мис Свят да е, ще ти писне. И ще си го избълваш, независимо от повода.
Защото нали, не ти достига нещо, за да се сетиш, че семейни скандали на публично място не се повдигат.
Но пък ако те кефи наличието на публика, що не? Всяко семейство с неговите си развлечения.
Даже ние, които сега не сме на плаж, успяхме да намажем. Simple Smile

ПП Авторката, когато те нарекат „идиот“ на публично място, ти пък отвърни с „импотент“. Ама преди това свирни къде и кога ще е двубоят, за да се примъкнем и заемем място с пуканките на първия ред.

# 32
Скрит текст:
Последната ще кажа, защото е от днес и провокира поста ми. "Идиот". И ми дойде прекалено. Седим на плажа, с децата, нещо се издрънкахме и го изстреля. Даже не беше караница или нещо голямо.  Казах му директно, че това е недопустимо. Но след умилкване се приема, че не е проблем. Явно за мене е проблема, а на него вече не му дреме. Беше във връзка, че ще купува лодка, явно му беше важно, нещо се сдърпахме, но пък да обижда.
Иначе е доста интелигентен и подобни думи не му подхождат хич.

Това, че е интелигентен, не е гаранция, че при избухване няма да ги използва.
Въпросът е какво провокира избухванията и защо са зачестили. Не е задължително ти да имаш вина, може той да е изнервен, да е пред прегаряне, по някаква друга причина да не може да се овладее в ежедневни ситуации. Затова напред писах да започне да си лекува нервите. Мен биха ме озадачили такива несъразмерни и НОВИ реакции на съвсем прозаични ситуации.

# 33
Бас ловя, че авторката е голямо мрънкало и може да дудне с часове. Затова и мъжът си изпуска нервите и обижда. ММ е като авторката и аз съм се изпускала - срам, не срам признавам, а съм спокоен човек. Но ММ човърка, човърка, човърка...

# 34
Прави ми впечатление, че ти дори не разбираш за какво е скарването.
Или не иска да разбере.
Малко ми е трудно да повярвам в тази картинка - една перфектно точна, коректна, възпитана, разбираща , въобще много суперлативна половинка, а другата - стреля обиди за норматив. Такива работи няма в реалния живот.
За съжаление има и такива случаи.
Нещо много ти е набрал, а тези случки са само повод да си изкара бяса. По-скоро бих го попитала дали генерално съм го обидила, дали съм сгрешила и какъв е проблемът, че е насъбрал толкова много гняв. Нещо не е доволен от теб или от живота си в момента, ако ти каже може да му олекне и да спре с подобни избухвания.

# 35
Ама вие сериозно ли си мислите, че е нормално да си изпускаш нервите и да обиждаш уж най-близкия си човек?

Да, на всеки може да се случи, но когато премине - е редно да се извиниш и да признаеш причината, заради която си си изтървал нервите и тн.
Да си премълчиш и да чакаш да отмине  - значи, че грам не уважава и зачита партньора си - за него отношенията явно са на друга плоскост.

# 36
Уейв,не разбрах - според теб авторката е ок, ама той въпреки това й е набрал?

# 37
Не знам дали авторката е ок, не я познавам. Казвам, че има такива двойки, защото съм виждала такива отношения. Казвам, че е редно да се намери първопричината за този гняв и да се изговори, защото с "не ме обиждай" няма да се получи. Да, може да си ядосан на човек, който се дължи перфектно с теб. Случвало ми се е. Дали защото не съм го чувствала мой, или съм се чувствала задушена или не съм била доволна от живота си и съм си изкарвала гняста върху него. Причини бол. Няма как да ги знаем ние, но е важно те да ги изяснят помежду си. Самият той да си изясни за себе си най-малкото.

# 38
Аз съм от 3 седмици вкъщи повечето време и вече изтрещях. Ти ако си постоянно вкъщи с години, може да си си нормална, но за мъжа ти това да е един пълен ужас дори и за месеци. Просто давам друг поглед.

Хоум офиса не е за всеки, явно на мъжа ти не му е ОК.

# 39
Да, може да си ядосан на човек, който се дължи перфектно с теб. Случвало ми се е.
Може, ако самият човек не е толкова перфектен. И на мен се е случвало.
Много е важно човек да има реалистична представа кой е, какъв е. Обичайно обидените нямат такава , тоест стараят се да се правят, че минусите им ги няма.

# 40
На плажа, но не пред хората или пред децата. Уточнявам, никога пред др хора до този момент. Нямаше хора наблизо, а децата бяха в басейна.
Хоум офис сме от година и половина.
Благодаря на всички за мненията, получих добри съвети, а и успях някак си да видя нещата отстрани.

# 41
Дефинирай чудесен…По написаното не ми изглежда да е особено такъв

# 42
Иначе, ако разговорът няма ефект. Бях гледала една психоложка, която каза : "Ако възникне конфликт между съпрузите и той започне с обиди, просто да кажем, че тонът и думите не ни харесват и да напуснем стаята и най-добре е да излезем на разходка."  Виж как ще подейства на връзката ви. Разходката има за цел всеки един да си даде време какво е казал и да намали напрежението. Ако има акъл в главата ще разбере, че е направил грешка.

# 43
Иначе, ако разговорът няма ефект. Бях гледала една психоложка, която каза : "Ако възникне конфликт между съпрузите и той започне с обиди, просто да кажем, че тонът и думите не ни харесват и да напуснем стаята и най-добре е да излезем на разходка."  Виж как ще подейства на връзката ви. Разходката има за цел всеки един да си даде време какво е казал и да намали напрежението. Ако има акъл в главата ще разбере, че е направил грешка.
Със сигурност ще опитам!

# 44
"имам чудесен мъж..... Разбираме се отлично, той е грижовен и добър, като същевременно си стои на мястото."
И след това бааам... аз не знам, вие ли се заблуждавате....така ви се иска да е ли....
Просто цитатът и последващите обяснения са в такова голямо противоречие, че няма как да бъдат събрани в едно изречение.
Чудесен, прекрасен, но ме обижда. Е кое му е чудесното, питам аз?
Аз много често квалифицирам и обиждам други хора ( не директно, разбира се) най-вече в работата, когато съм ядосана и екзалтирана, а то е всеки ден при мен. Обаче никога не съм си позволявала да обидя половинката си. Как ще обидиш човека, с когото живееш, защо?

Общи условия

Активация на акаунт