Разчитане на снимка от ехограф

• 81 989
  • 512
  •   1
Отговори
# 345
Да, точно така, първо преглед заради огромното закъснение и след това ми каза да пускам чхг. Притеснява я, че не вижда дори и признаци за начална бременност. Затова подозира извънматочна. Надявам се на утрешния преглед да се изясни ситуацията...

Е тогава има шанс утре да видите плоден сак и ембрион, може да сте била и с късна овулация  , но да при чхг над 1000/1500 със сигурност трябва да ке види ...успех и чакаме добри новини...

# 346
Granma, аз не виждам тук бременност. За 8 г.с. би трябвало да има плоден сак и развит ембрион с пулс като на тази снимка:. Задължително още едно мнение при д-р с ДОБЪР ехограф, защото този сякаш е от памтивека. Тези стойности на ЧХГ от коя дата са?

Снимката е от 13.11, ЧХГ на 13.11 - 505, ЧХГ на  15.11 - 1260. На снимката съм оградила къде ми се струва, че виждам нещо, но мисля, че е извън матката наистина...
Granma,това не е мехурче,а цервикалният ви канал.В матката няма нищо.Ако има извънматочна,тя може би ще е в тръбите,а те не се виждат на ехограф.

# 347
  • София
Аз виждам мерки на яйчник на първата снимка, на долната определено не се вижда сак и ембрион. За 7гс вече трябва да се вижда нормално сак, ембрион и дори да се чува пулс в повечето случаи.

# 348
Нищо няма в матката.

# 349
Здравейте! Това са снимки с две седмици разлика. По МЦ трябва да съм в 8 г.с, но доктора каза, че по ехограф излиза в 6 г.с. Според него ембрион не се вижда, а в тази седмица трябва вече да. Не каза категорично нищо, а да изчакаме още една седмица. Чудя се дали да отида на второ мнение или да изчакам още една седмица.

# 350
Здравейте! Това са снимки с две седмици разлика. По МЦ трябва да съм в 8 г.с, но доктора каза, че по ехограф излиза в 6 г.с. Според него ембрион не се вижда, а в тази седмица трябва вече да. Не каза категорично нищо, а да изчакаме още една седмица. Чудя се дали да отида на второ мнение или да изчакам още една седмица.

Задължително и второ мнение, по възможност с добра апоратура..

# 351
Здрвейте мами или бъдещи мами ,моля за съвет това ми е втора бременност първата приключи в 12гс поради малформация на плода.
Сега съм в 7 гс и вече 2 ри път лежа за задържане (почвам да кървя обилно)
Та въпроса ми е понеже съм страстна пушачка пушех по две кутии ,но сега съм на 2 цигари най много на ден според вас от къде може да идва проблема,пия Метафолик по 2 на ден , Фраксипарин по една инжекция на ден и от вчера и свещички Циклогест.Днес отново започва да ми зацапва кафяво .Фраксипарина не съм го била 4 дена заради кървенето  почвам да се притеснявам вчера ме изписаха

# 352
Здрвейте мами или бъдещи мами ,моля за съвет това ми е втора бременност първата приключи в 12гс поради малформация на плода.
Сега съм в 7 гс и вече 2 ри път лежа за задържане (почвам да кървя обилно)
Та въпроса ми е понеже съм страстна пушачка пушех по две кутии ,но сега съм на 2 цигари най много на ден според вас от къде може да идва проблема,пия Метафолик по 2 на ден , Фраксипарин по една инжекция на ден и от вчера и свещички Циклогест.Днес отново започва да ми зацапва кафяво .Фраксипарина не съм го била 4 дена заради кървенето  почвам да се притеснявам вчера ме изписаха

Пожелавам ви да мине леко бременността ви от тук нататък, но мисля че гинеколога ви трябва обстойно да ви назначи изследвания защо се получава така, не казвам че е без значение, но не мисля че цигарите са в основата на това...
На колко години сте, през колко време се случват бременостите ви?

# 353
Здравейте, на 14ти ден от закъснението бях на преглед и май нещата не са ок. Малък и деформиран плоден сак, раздуто ж.мехурче. Лекарката заключи миссед и назначи кюретаж. Моля за мнения

# 354
  • София
Здравейте, на 14ти ден от закъснението бях на преглед и май нещата не са ок. Малък и деформиран плоден сак, раздуто ж.мехурче. Лекарката заключи миссед и назначи кюретаж. Моля за мнения
А чхг какво показва.Има ли добри стойности. Не е с правилна форма сака., но не бързай да правиш аборт. Изследвайки чхг

# 355
Здравейте! Моля, ако някоя от Вас се е сблъсквала с подобно нещо да сподели. На 30.11 беше последната ми М, трябваше да дойде на 28.12и тъй като не ми се щеше взех Примолут 4 дни Х 1 таб от 28-ми до 31-ви и ги спрях. Като ПМС имам болезнени зърна и главоболие. На 06.01 направих тест излезе +
Днес на преглед док каза, че освен 7 ММ лигавица и пълен мехур друго не вижда. Пуснах ЧХГ , но ще излезе утре и ще полудея за това питам някоя сблъсквала ли се е с подобен случай и качвам снимки

# 356
Аз не мога да дам точен коментар за снимките, но за престо съм чувала и виждала много такива тестове и накрая се указват с грешни резултати (тоест отрицателни) вземете си на друга марка или най-добре от най-обикновените тест лентички. А правили ли сте опити за забременяване и ако да защо сте решили да пиете примолут, той е опасен при бременност и дори и при опити за зачеване. Не ме разбирайте погрешно не ви упреквам, но не го разбирам това с взимането на хапчета без лекарско предписание и то за такъв важен процес за организма.

# 357
Здравейте, знам, че е много рано все още, но дали си въобразявам или в плодния сак се вижда много малка, едва забележима точица? Rolling Eyes

# 358
Kperova12  какво се случи с вашите резултати от ЧХГ или ви дойде?

# 359
Здравейте,
Преди 6 месеца имах кухо яйце и се наложи да направя аборт. Сега пак съм бременна, но отново има съмнения за същата диагноза и затова бих се радвала да чуя Вашите мнения.
При забременяването бях с малко по-ранна О приблизително на 12-13 ден (О е следена с лентички, пикът на ЛХ беше на 11ти ден). Имах ЧХГ 100 четири дни преди датата на очаквания цикъл (трябваше да се тествам рано, защото след първото кухо яйце ми установиха нискорискова тромбофилия и при следващ положителен тест трябваше да започна инжекции фраксипарин, както и направих). На 3 дневно закъснение на ехографа се видя плодно сакче с жълтъчно мехурче. Казаха ми да отида отново на лекар след 2 седмици. Междувременно ЧХГ вървеше чудесно, дори се удвояваше за по-малко от 48 часа. И така, на 17ти ден закъснение, или в 6г.с +3дни по календар, отидох на преглед отново (при друго АГ). Очаквах да видя ембрионче и евентуално пулс, но лекарката ме попари като каза, че още не се визуализира ембрионална структура. Беше обаче доста положително настроена, каза да изчакам още седмица и да отида пак и че според нея ще се види ембрион, защото сакчето и мехурчето били с много хубави форма и размери. Като цяло докторката беше мила, но според мен малко немарливо се отнесе, защото прегледът с ехографа беше за по-малко от минута, като дори не измери сакчето и жълтъчното мехурче. И аз много се депресирах, след като преживях веднъж кухото яйце преди само 6 месеца, мисълта че ми се случва отново направо ме смачква. По-долу ще приложа снимка от прегледа и ще съм благодарна да чуя мненията ви каква прогноза да очаквам. Следващия ми преглед е след 5 дни и дотогава ще се поболея.

Общи условия

Активация на акаунт