Седмокласници 2020/2021 - Първо класиране - (12.07 - 18.07)

• 94 850
  • 1 593
  •   1
Отговори
# 1 230
  • София
Изтривам се, че подпалих и стана твърде емоционално, а няма нужда. 😊
Успех на очакващите второ класиране!

Последна редакция: чт, 15 юли 2021, 22:37 от Red

# 1 231
  • В светлината на слънцето
Темата пак доби един особен вкус. Не бих искала да коментирам балове, елит, провалено бъдеще, щото нали съм от позицията на лисицата и киселото грозде с моето нийде некласирано дете. Горкото!
Само ще кажа една дума - снобария! Толкоз по въпроса от мен.

st.Dobri, браво, супер избор! И успех на момчето! Joy
Пропуснах няколко рождени дни, но честитя от сърце на всички! Heart

# 1 232
  • на Мелмак
Чудех се защо има толкова отговори Grinning

И аз да дам своите пет цента-отличниците от випуска ми, в университета искаха да започнат работа при мен. Аз не бях отличничник, но се окзах добър практик. В 9.00ч миришеха на пот и пръжки Weary

Ред, ММ затова не искаше щерката да ходи в СМГ след четвърти клас. Доста негови познати от там са изпушили.
Истории много, важното е да чешем клавиатурите. А с Анди спора върви с лекота Wink

# 1 233
  • София
Затова сме ние, родителите, да преценяваме къде децата ни биха се чувствали добре. Всеки си познава детето и знае кои са силните му страни и дали ще има сили да отговори на една конкретна конкурентна среда. Затова и моите се отказаха от СМГ, макар да влизаха от раз в немската паралелка. Говорихме си много по темата навремето и после за университета си говорихме дали искат в чужбина или не.

Между другото, психичните разстройства често се отключват именно в пубертета, това е рискова възраст. Когато младите минат пубертета вече вероятността е по-малка.

# 1 234
  • София
Добре де, почти всички казвате, че бала няма значение, че не е важно дали училището в което детето ще учи е кварталното или топ гимназия. Тогава защо почти всички деца ходиха на уроци, защо  тръпнехме как са се справили на НВО, колко точки са изкарали и дали ще им стигнат за определена гимназия? Вероятно аз не мога да разбера, но ако наистина училището е без значение, защо тогава се полагат толкова много усилия детето да влезе в колкото се може по - добро училище и да получи по - добро образование?

# 1 235
Колкото и да я нападате Andаriel, фактът, че я има тази тема и такива емоции се изливат ежедневно в нея, говори, че има много доза истина в думите й Stuck Out Tongue Winking Eye За мен е важно училището на детето ми и вложих много, за да попадне в добро такова. Сигурна съм, че има деца, които могат да блестят и в по-скромни училища и да си гонят целите, но моето специално е такова, което по-амбициозната среда го дърпа нагоре, а по-неамбициозната съответно надолу.
Andariel, от любопитство - къде са учили децата ти?

ПС: с Марти явно мислим в една посока Blush

# 1 236
Противоречиш си, Андариел, ако ще е гарга да е рошава.
Според моите разбирания и според това как е устроен светът според теб , децата ти са си похабили високия бал от гимназията, оставайки в България.
Не мисля така, това е превод на твоите писаници за "топ" гимназиите.

# 1 237
  • София
Не си противореча. Няма победа на всяка цена. Дори моите амбиции и принципи за непохабяването на бала имат граници. Както писах, всеки си познава децата. Моите обичат да живеят спокойно и не са от авантюристите, които ще се юрнат да покоряват Германия и да живеят на общежитие, да са чужденци и да се напасват към местните културни особености. Защо да ги бутам там, където към момента нямат желание да бъдат? И кактописах, за мен не си заслужава влагането на много пари и нерви четири години за бакалавърска, която може да се учи и по нашенско.  Магистърската вече две години в чужбина звучи по-добре.

# 1 238
  • София
Разбира се, че училището има значение, но понякога в живота се случват неща които са извън нечия възможност за контрол.
А и човек няма гаранции, че влизайки в определено топ училище няма да попадне на учител/и тип "къса клечка" или на клас, с който не може да се сработи. И тогава балът всъщност ще се окаже истински зян...

# 1 239
Ще дойдем на едно мнение накрая - нищо не е на всяка цена. Важното е децата да са щастливи и добре.

# 1 240
  • София
Анди, “седмокласната” е да си даваме кураж и да споделяме. Мнения за “похабяване” на бал, за “набиване на канчета”, не са удачни. Приеми го Simple Smile (не го приемай като нападка). Родители - всякакви, но тук всеки се води от “най- доброто за детето си”.
И моят “похаби” бал, като си избра ЧУ…  Ама, все се надявам да е за добро…. и му стискам палци…

Кой каза НАЗДРАВЕ ? Wink Да са ни здрави и мислещи… останалото ще се нареди

# 1 241
  • София
Нищо такова не правя, ничии канчета не набивам. Всеки родител има мнение и не съм единствената, която не иска да похабява бала, затова и повечето хора пускат второ класиране. Всичко е точно - всеки се бори за място с повечко слънце и шарена сянка като стане много горещо. Честито на всички!

# 1 242
  • София
Според мен след бакалавър в БГ, младежите още повече " уседват" и им се иска да живеят спокойно в средата си, вместо да стават чужденци и да се напасват. А ако междувременно се задомят, още повече.

# 1 243
И аз споделям мнението , че е време да се спреш ,  Анди. На всички ни се иска точно нашето дете да е изкарало космически бал, но не винаги се получава.Няма да си затрием децата я!?! В крайна сметка на обществото са необходими всякакви хора - хлебари,  фризьорки, техници. Последните , уверявам те, имат много по-добро заплащане от маса вишисти. Стига разбира се децата да ги влече .

Последна редакция: чт, 15 юли 2021, 22:52 от red_violet

# 1 244
Хората подават заявление за втори етап не защото не искат да " похабят бала", а защото има една или повече по-желани паралелки, от тази, в която е приет ученикът.
Иначе, мисля че има говорилник на тема образование  и той е изключително подходящ за въпроси и мнения всякакви в тази връзка.

Общи условия

Активация на акаунт