Седмокласници 2020/2021 - Първо класиране - (12.07 - 18.07)

• 94 711
  • 1 593
  •   1
Отговори
# 1 065
И четох ви. Утре отиваме да запишем госпожица та. За статиката Варна 1 ва ЕГ с НЕ\АЕ, бал 498. Дано всяко дете попадне на най- правилното за него училище.
Светли, пробвайте за 5та. Н. Геров за мен не е ок.

# 1 066
  • Варна
Марти, и при нас същата работа, само че във Варна.....
Скрит текст:
Една точка го дели от прием в математическа и според мен има реален шанс на второ класиране, но като че ли се уплаши. Започна с изказвания, че там всички ще са много умни, че няма да се справи и други подобни. От друга страна пък в момента е приет с немски и английски, което беше след математическа второто му желание и преспективата да научи там език на високо ниво е примамлива.
Та днес ще мислим. Дали да се пробва на второ класиране в математическата гимназия, с условието, че шанса му е за паралелката с разширено изучаване на език и с най-нисък бал или да се запише в пета езикова гимназия. На мен и двете гимназии ми допадат. Моля, ако някой има конкретни впечатления от базата или организацията в училищата да сподели Flowers Four Leaf Clover
Здравей, от пета нямам никакви впечатления. В МГ завърши дъщеря ми преди 2 години, а сега сина ще учи там. Материално-техническата база е много по-зле ог тази в Гео Милев, където учиха до седми клас децата ми.Учителите са различни, както навсякъде. Има и свестни и не толкова. Аз лично съм доволна. Смятам, че МГ е най-добрата гимназия във Варна, но това е лично мое мнение. Учат и математика, и езици и БЕЛ на отлично ниво. Късмет в избора!
[/spoiler]
 А къде има приятели? Моят син е в 4ЕГ, не мога да дам мнение от първо лице, но приятелско дете, в момента 8 клас в Първа, от 5 клас се движи с компания от МГ, така реди желанията, че попадна в Първа, не в МГ, все още съжалява за МГ и при всяка възможност се влачи там. По мнение на родители на настоящи осмокласници, натоварването в МГ не е непосилно, общо взето деца, които са учили в 7 клас по всичко, изкарали са добри резултати, нямат проблеми през първата година. Трудно е в паралелката с програмирането, защото там тези, които са от МГ, са доста напред с материала. Иначе за Пета има добри отзиви за немските паралелки. Труден избор, късмет!

# 1 067
  • София
..... милиардера - корабен магнат Аристотел Онасис. ....., а не да забие в посока древногръцки философи и да  изтресе небивалицата, че за първи път чувало, че философът Аристотел  си имал, видите ли,  и фамилно име....
Русалка, това е като виц Joy

# 1 068
здравейте, освобождаваме едно място в туес, момче с бал 473, записваме го като резерва в АК
В  коя паралелка? И как отивате резерва , а ако не го приемат..?
Дадоха ни входящ номер, че проължаваме за 2-ро класиране.
Към записалите се в ТУЕС - какви декларации попълвахте?Трябва ли да се избира спорт или нещо друго?

системно програмиране. Днес обявиха приетите резерви АК, както sanaka написа.

# 1 069
  • София
..... милиардера - корабен магнат Аристотел Онасис. ....., а не да забие в посока древногръцки философи и да  изтресе небивалицата, че за първи път чувало, че философът Аристотел  си имал, видите ли,  и фамилно име....

Те вицовете често така се раждат, на база реална случка..Laughing

# 1 070
Не разбирам само защо се уведомява предишното училище, а не се подаде тази информация от новото училище директно към МОН.
Всъщност от няколко години не е нужно да се уведомява, всичко е в системата. И въпреки това явно има директори, който държат на ненужни ходове от миналото и да губят времето на хората в носене на бележки, дали е от безхаберие или криворазбрана пунктуалност кой знае...

# 1 071
  • София
Честито и на добър час на всички щастливо  записали се дечица! ❤
Късмет и на останалите деца които ще чакат второ класиране! 🍀
За протокола, днес записахме девойката в 73-то в София с НЕ и ФЕ.  Всъщност това ни беше третото желание в заявлението, но на нея си и беше първо. 😀 Много държеше да учи и двата езика.
Сега ще ми е интересно да видя баловете на 1НЕ, на второ класиране, за спорта. Деляха ни 5-6 точки само.
Никой не ми поиска документ за самоличност, нито на мен, нито на детето. Аз попълних два документа ( заявление и за образователен статус на родителите), тя един, в него посочи спорт. Преди това минах през ЛЛ за ЗПК с ваксините. Бяха много любезни. Дадоха ни бележка за отписване от старото училище, та утре ще я отписвам…
Преди нас се бяха записали общо 5 деца. 4 от нашата паралелка и едно от НЕ АЕ.

# 1 072
  • София
По-скоро някой е проспал часовете по философия в училище. Но като цяло не съм изненадана, хората се сещат първо за това значение на думата, коет е по-често използвано или са имали досег най-често с него. На нас тук от възрастна и културна гледна точка ни е чудно, но я да видим, колко хора знаеха преди пандемията какво е вирус, макар да са го учили по биология? Журналистите много обичат да се забавляват с такива неща, за да покажат колко са тъпи хората, но всъщност не е чудо невиждано, дори е доста често срещано.

# 1 073
  • на Мелмак
Гери, ще са в един клас девойките Grinning. На нас не ни дадоха отпусно. Вече не било така. А сестрата сутринта, каза, че не ми трябва ЛАК, три пъти ме връща, за да ми издаде медицинско, което не ми трябваше.
Сега умуваме пътуването, много ни е далеч, първа немска ни доста удобна. Аз мисля, че моята щеше да влезе на второ класиране. Но избрахме далечния вариант. С кола или градски транспорт? Час пик сутрин.
Успех на всички деца на второ класиране!

# 1 074
По-скоро някой е проспал часовете по философия в училище. Но като цяло не съм изненадана, хората се сещат първо за това значение на думата, коет е по-често използвано или са имали досег най-често с него. На нас тук от възрастна и културна гледна точка ни е чудно, но я да видим, колко хора знаеха преди пандемията какво е вирус, макар да са го учили по биология? Журналистите много обичат да се забавляват с такива неща, за да покажат колко са тъпи хората, но всъщност не е чудо невиждано, дори е доста често срещано.

Офф-топик: Апропо, мен ме удивлява елементарната правна неграмотност на хората, включително масово на журналистите - като се започне от конституционно и изборно право, та чак до различните клонове на гражданското такова. Изключвам "Съдебен спор" - там е цирк по дефаут. Много пъти казвам, че натУрален акт чета или пиша само ако ми донесат и студен натурален сок, а при Генерално пълномощно искам да се запозная лично с генерала, който е упълномощавал или ще упълномощава.

# 1 075
Или е искало да направи несполучлива смешка.

# 1 076
  • София

Е стига де, сигурна съм, че всеки е знаел. Все пак това не е единствения или първия вирус, поразяващ хората...

Офф-топик: Апропо, мен ме удивлява елементарната правна неграмотност на хората, включително масово на журналистите - като се започне от конституционно и изборно право, та чак до различните клонове на гражданското такова. Изключвам "Съдебен спор" - там е цирк по дефаут. Много пъти казвам, че натУрален акт чета или пиша само ако ми донесат и студен натурален сок, а при Генерално пълномощно искам да се запозная лично с генерала, който е упълномощавал или ще упълномощава.

Няма да коментирам натуралния акт, понеже си нямаме съответната червена точка "18", ама пълномощното не е ли "общо"?

Последна редакция: чт, 15 юли 2021, 06:44 от katiABV

# 1 077
  • София
Преди пандемията хората свързваха вирусите с грипа или с компютърните вируси. Сега само с този вирус. Също като с маските - пак от контекста - маските бяха всичко друго, но не и точно тези маски.  Не защитавам липсата на обща култура, но няма как да знаем кой какво знае и в какъв контекст е бил разговорът. Ако чуя пубери да си говорят за Аристотел, определено няма да се сетя, че обсъждат древния Аристотел, защото рядко това отговаря на субкултурата на пуберите. По-скоро бих се чудила кое е последното селебрити, което се казва Аристотел, кой знае, може и да е нечие куче. Ако контекстът е за нечие куче Аристотел, ще бъде невероятно тъпо някой да каже за древния Аристотел, направо ще му се изсмеят и той ще изглежда изостанал с общата култура.

# 1 078
  • София
Мен, например, ме втрещи тази първа по успех паралелка в СМГ, в която балът е между 490 и 500. Наистина не бих искала да запиша детето си там, защото ми се струва, че средата ще е прекалено конкурентна. А аз искам да има детство. И да изпитва удоволствие от живота. Впрочем тази е единствената паралелка, за която нямаше да й стигне балът.
Спокойно мога да Ви уверя, че опасенията са Ви напразни. Детето ми е в такава паралелка от миналата година и няма нищо подобно - атмосферата е супер приятелска от ден първи - най-добрият математик помага на другите, най-добрите по немски помагат на другите (имаше такива, които са учили преди това езика), а децата едва се познаваха в началото на уч. година и после при ДО. Изключително добронамерени и приятелски настроени деца! Средата е амбициозна и се дърпат едно друго нагоре, но не и на всяка цена.
Аз съм завършила елитна паралелка в елитна гимназия, в която конкуренцията беше убийствена, подклаждана от учителите тогава. Завършила съм я с пълно 6 във времената, когато това означаваше нещо. Нямам останали училищни приятелства.
Явно не сте завършила СМГ, там атмосферата е съвсем различн. Мога да го твърдя, защото с всичките си съученици оттам поддържам и до ден днешен приятелски отношения и не сме само ние така...

Честито на приетите и записалите се! Flowers Hibiscus
Извинете, че пиша в темата ви, но не бих искала да остават такива заблуди в пространството... Hug

Последна редакция: чт, 15 юли 2021, 08:21 от BFF_

# 1 079
  • Някъде на край света
Петокласниците, които влизат в СМГ меса гении и са си съвсем обикновени деца. Вълнуват се от всичко, което е характерно за деца и тинейджъри.
Идеологията на СМГ е за колектив и дори през ДО се работеше усилено да се изгради такъв. Учи се много и по всичко, но ако детето има влечение към Математиката, ще се чувства на място и в свои води. Щом е изкарало бал за СМГ и обича Математика, мястото му е там.

Общи условия

Активация на акаунт