Седмокласници 2020/2021 - Първо класиране - (12.07 - 18.07)

• 94 678
  • 1 593
  •   1
Отговори
# 1 035
Статуса при нас се промени на записал се два часа след реалното записване.

Книги още не съм давала да чете,нито една от изброените не смятам за особено важна, че да се изучава, но това е лично мнение на възрастен човек.

# 1 036
  • Beyond the Frontiers
Леле , затова трябва сме по информирани от персонала в училищата. Аз затова си снимам всеки документ и чакам винаги входящ номер.
На вас дадоха ли ви входящ номер? На мен не ми дадоха нищо, провериха документите, прибраха си ги и толкова.
Не, и на мен не ми дадоха. Аз си снимах входящия номер, а и статута виждам, че е вече записан.

# 1 037
Преди 2 часа записахме девойката в НТГ Пловдив.
 Поискаха само оригинал на свидетелство за завършен 7клас и медицинско, защото паралелката е професионална. Никакви актове за раждане, имунизации, служебни бележки и т.н....
Обаче си мисля, че е много лесно приятелка на майката да мине и да запише детето, никой не ти иска документ за самоличност. Дават ти заявление и информационни бланки на място. Попълваш си имената, адреса и телефона, и толкова. Всеки, който има предварително тази информация+ документите на детето може реално да го запише! Simple Smile

При вас отразен ли е статусът на записан?

# 1 038
Вероятно защото училищното обучение до 16-годишна възраст е задължително.
Но е факт, че има случаи, в които ученикът трудно може да бъде проследен. В момента актуални са  т. нар. Механизъм за обхват и ИРСМ ( информационна система за реализация на механизма).
Иначе  откакто учениците завършват основно образование в седми клас директорите имат задължение да уведомят предишното училище и не се изисква удостоверение за преместване, но въпреки това се случва подобни бележки да се разнасят между училищата и в двете посоки.

# 1 039
  • София
Не разбирам само защо се уведомява предишното училище, а не се подаде тази информация от новото училище директно към МОН.

# 1 040
  • София
здравейте, освобождаваме едно място в туес, момче с бал 473, записваме го като резерва в АК
В  коя паралелка? И как отивате резерва , а ако не го приемат..?
Дадоха ни входящ номер, че проължаваме за 2-ро класиране.
Към записалите се в ТУЕС - какви декларации попълвахте?Трябва ли да се избира спорт или нещо друго?

# 1 041
  • София
Бил е резерва в АК и сега е приет. Днес поканиха резерви за 20 места.

# 1 042
  • София
Към записалите се в ТУЕС - какви декларации попълвахте?Трябва ли да се избира спорт или нещо друго?
Декларациите посочени в сайта. Нищо не се избира.

# 1 043
.

Последна редакция: чт, 15 юли 2021, 06:10 от mimoza7710

# 1 044
  • София
С извинение и молба да позволите ще оспамя малко темата. Някое от вашите осмокласничета дали е прочело "Антигона". Моля попитайте наистина ли цялата книга е за труп, който останал непогребан. Моето час и половина след като му я връчих каза, че е прочетена, но като го попитах за какво се разказва, каза че не е разбрал нищо друго освен, че имало труп. Не знам дали да вярвам, че я е прочел, защото не мога да си представя че в учебния материал за 8 клас т. е. на 14г деца може да има произведение с подобно съдържание. А не ми се чете хич такова нещо.

По мои спомени беше ужасно скучна и протяжна. Досадата надделя над любопитството да прочета древногръцката трагедия. Но иначе да, основата е за труп, останал непогребан. Цар н'ам си кой забранява да бъде погребан според правилата... някой си, и него не помня, който е брат на въпросната Антигона, пък тя взема, че го погребва. Не помня и какво е направил, че да не се погребва - тогава така или иначе са изобретили Хигия, но не и хигиената. Но тръшкането докато се стигне дори до тук е тоооолкова дълго, че подозирам, че представленията са траели по не по-малко от седмица. А то това е завръзката, после има още тръшкане, в което въпросната я хващат и осъждат... на зазиждане, междувременно разни хора яко се тръшкат, част от тях се самоубиват, част се опитват да убият къде децата, къде родителите си (не помня дали успяват, може би), после още някакви хора се самоубиват... и накрая и въпросната Антигона се самоубива, да не остане и тя назад от тренда.
Така де, извинявам се на хората, които харесват този стил, никак не исках да им се подигравам - просто... не е моето.
И ние я учихме в 8-ми клас, и тогава беше толкова скучна и продължителна.

# 1 045
  • Отвъд алеята зад шкафа
Това произведение е написано 7 века преди евангелията. Не е лошо да има малко уважение към културата, върху която е изградена цялата западноевропейска цивилизация.

# 1 046
  • София
Произведението си е много добро като история, от него кой знае колко драматурзи и писатели са преписали. Верността към рода срещу собствения живот.  Вечният въпрос, който се разиграва и в по-малки мащаби.

# 1 047
Ог, а за мен нещата имат и друга страна - какво ли биха постигнали тези деца, ако бяха използвали високите си балове, за да отидат във високобаловите гимназии? На мен примерите с "отиде в училище Х, пък стана велик" е по-скоро изключение, което обичаме да виждаме по филмите и по книгите. Детето е имало вече заложби имало е способности щом е успяло да изкара такъв висок бал, значи е по-вероятно да се справи още по-добре в гимназия, която отличният успех е по-скоро по подразбиране и не трябва децата да се доказват, че не са зубрачи, учителите също са по-мотивирани и летвата е по-висока. Затова съм на позицията, че балът не трябва да се хаби, тук скромността по-скоро пречи, отколкото да помага. Щом има бал за високобалова, то е като да стъпи на бързата лента на магистралата.

Принципно съм съгласна, но само принципно.....
Не ти ли омръзна вече - високият бал е да си го хабиш както ти хареса. Кеф ти СМГ, кеф ти Бузема, твой си е.
За щастие животът не е толкова прост. 500 точки на НВО и вече всичко пред теб е цветя и рози. 250 точки и си последен пропадняк. Чакам те след 20 години да кажеш дали са станали милиардери твоите. Дали са щастливи е отделен въпрос......

# 1 048
  • София
Това произведение е написано 7 века преди евангелията. Не е лошо да има малко уважение към културата, върху която е изградена цялата западноевропейска цивилизация.

В никакъв случай не се подигравам на самото произведение, разбери ме. Доста вода е изтекла от тогава и твърде малко текстове, писани по това време, са изобщо четими - като се замисля май се ограничават с Песен на песните. Не, не отричам културното влияние, което е имала - не разбирам смисълът да се изучава в момента... не го разбирах и докато бях в 8-ми клас. От друга страна познавам и малко хора, харесващи Смъртта на Яворов - пък за мен е върхът на творчеството му, така че... И определено познавам общо двама души, единият вече го няма, които биха направили комбинация от книжки за четене Възгледите на един клоун, Залезни и теория на графите. Не твърдя, че моето мнение е непременно общовалидно, напротив - знам, че не е. Но такова е моето мнение, него изразих. Текстът е основно скучен. За мен.

# 1 049
  • София
Еха, пак намесихме щастието като няма друго!  А дали ще е щастливо това дете като осъзнае, че трябва да сади цвета със съученици, които едва си пишат името?

Общи условия

Активация на акаунт