Седмокласници 2020/2021 - Първо класиране - (12.07 - 18.07)

• 94 925
  • 1 593
  •   2
Отговори
# 1 140
  • София
St.Dobri, аз пък съм толкова щастлива за вас и се радвам, че не си слагаш на сърце негативните коментари. А толкова пък да ми хареса това, което си написала за семейството! Сигурна съм, че правите най-добрият избор за вас!
Kissing HeartGift Heart

# 1 141
# 1 142
  • sofia
След като чета бг мама, ровя сайтове, фб, говоря с познати, проучвам преподаватeлите...все повече моето желние е да запиша сина ми в НПМГ с МАТ и АЕ и да не участва на 2ро класиране - на 1во е с минимална разлика от СМГ, където учи в момента и се очаква да влезе в СМГ на 2ро. Той много се колебае в решението си и не знам дали е редно аз да накланям везните, но съм категорична в желанието си. Дала съм доводи и сега не знам какво ще става...
   Давайте смело към НПМГ, освен всичко друго, децата имат нужда от промяна, от нови вълнения, запознанства. Като възрастните, които имат нужда да сменят работното си място. Иначе се очертават 8 години в едно училище, а така ще запазите посоката, но си осигурявате ново дръзновение.

# 1 143
И ние се записахме, в Попов. Аз също смята, че трябва да се сменя, среда, училище, съученици. Въобще не си слагам на сърце негативните коментари. Всеки си има път в живота и докато съм жива ще съм си до децата, ще ги подкрепям, ще ги бутам, ще ги финансирам и ще бъда до тях. Аман от велики личности в тоя форум и в живота, дето все тяхното е правилно и другите са прости.

# 1 144
Аз подадох заявление за второ класиране още вчера. Стана бързо, нямаше много хора пред мен. И след няма и час в системата излезе, че е заявил участие.
Моят е на вилата и ще остане там поне още няколко седмици. Изобщо не си представям да идва тук само заради едното записване. Още повече, че няма навършени 14, какви пълномощни ги прихващат?! Ще го подпиша аз където е необходимо и толкова.
Като стана дума за лична карта, някой знае ли дали сме длъжни да я извадим веднага след навършване на 14г.? Рожденият му ден е в началото на август и ако има начин да си спести разкарване до София, и да я извади месец по-късно, ще е добре.

# 1 145
Аз подадох заявление за второ класиране още вчера. Стана бързо, нямаше много хора пред мен. И след няма и час в системата излезе, че е заявил участие.
Моят е на вилата и ще остане там поне още няколко седмици. Изобщо не си представям да идва тук само заради едното записване. Още повече, че няма навършени 14, какви пълномощни ги прихващат?! Ще го подпиша аз където е необходимо и толкова.
Като стана дума за лична карта, някой знае ли дали сме длъжни да я извадим веднага след навършване на 14г.? Рожденият му ден е в началото на август и ако има начин да си спести разкарване до София, и да я извади месец по-късно, ще е добре.
По спомен - срокът е едномесечен.

"Съгласно разпоредбата на чл. 29 ал.1 от Закона за българските лични документи /ЗБЛД/, всеки български гражданин, който живее на територията на страната, е длъжен в срок до 30 дни след навършване на 14-годишна възраст да поиска издаването на лична карта."

# 1 146
Няма проблем 1-2 м. по-късно за картата.
Синът ми е средата на февруари, изкарахме я края на април.

# 1 147
Здравейте, извинявайте за нахлуването в темата, имам въпрос Simple Smile
В Заявлениета за помощта за осмокласници накрая има Декларатор 1 и Декларатор 2, аз се подписвам на първия, но кой е втория и нужен ли е той?

# 1 148
По спомен - срокът е едномесечен.
Да потвърдя и аз ... бях питала преди време тук по повод друг казус ... и наистина срока е 1 месец от навършване на 14г
Според мен обаче дори и малко да закъснеете, едва ли ще е фатално ... особено и в тази пандемична обстановка.

# 1 149
Именно, затова попитах дали ще е щастливо със съученици, които едва си пишат името.

Чак пък такива крайности е малко вероятно да се случат.
Аз съм последният човек, който ще отрече доброто образование, най-малкото защото съм получила такова съобразно мястото и времето, както и детето ми.
Абсолютизирането на училището след 7 клас е това, което не одобрявам. И съвсем отговорно смятам, че това не определя бъдеще ти. Не разбирам как това се превръща в драма на живот и смърт. Следя темата защото имам близко дете, на което помагам. Има бал 342, доста посредствен според теб, аз обаче не мисля, че животът му е приключил. Нека сме малко по-смирени.

# 1 150
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Здравейте, извинявайте за нахлуването в темата, имам въпрос Simple Smile
В Заявлениета за помощта за осмокласници накрая има Декларатор 1 и Декларатор 2, аз се подписвам на първия, но кой е втория и нужен ли е той?

не знам за точно тази декларация, но за други, които съм попълвала за детето, вторият декларатор е бащата.
Simple Smile когато пусках декларация за намаляване на данъка с неимоверната сума от 20 лева, ми се обясни, че трябва да подпишем двамата с баща му, цитирам: "за да не пусне и той и да се възползвате и двамата".
а той беше в чужбина и нямаше как да подпише.

# 1 151
Помислих си, че може да е той, но не е упоменато никъде. Благодаря Simple Smile
Искам да попитам и във връзка с личните карти, може ли детето да се запише на адреса на бащата, тъй като с него сме с различни адреси в момента, а не ми се ще още да си сменям личната карта?
И понеже оспамих темата с въпроси, моето момиче ще учи в Испанската гимназия с френски език, това беше първото й желание, бал 487.
Успех желая на всички, които остават за второ класиране Simple Smile

# 1 152
  • Перник
Да, срокът за подаване на заявление за лична карта е 30 дни. Според закона, ако закъснееш, има глоба, мисля, че беше между 20 и 150 лв., но аз лично не знам да са глобили някой. Един родител е достатъчен, още повече, че има опашки, много хора сменят документи в момента. На нас ни чекнаха директно обикновена поръчка, нищо, че и експресната е безплатна. Подадохме заявлението на 07.07., картата ще е готова на 21.07.

...
Абсолютизирането на училището след 7 клас е това, което не одобрявам. И съвсем отговорно смятам, че това не определя бъдеще ти. Не разбирам как това се превръща в драма на живот и смърт. Следя темата защото имам близко дете, на което помагам. Има бал 342, доста посредствен според теб, аз обаче не мисля, че животът му е приключил. Нека сме малко по-смирени.

Според моя син нямало никакво значение къде учиш от 8-ми клас до завършването. Училището било за запълване на времето. Истински важно било висшето образование Grinning
А имах и професор, която казваше, че висшето образование не е задължително.
Аз мисля, че всеки си намира пътя и животът не приключва, ако не завършиш "най-елитната гимназия" и не работиш "най-рестижната работа". Има още толкова много неща, които ни правят щастливи...

# 1 153
трябва ли служ.бел. от училището за тази едкларация към АСП + деклрацията за софия по райони ли се подава или може и в централния, ако някой знае и е питал - да не звъня и аз.

# 1 154
  • Бургас
Занималните за езиковите гимназии само 1вата година ли са? При нас се оказа, че е незадължителна и платена.
Едно време беше обратното - задължителна и безплатна Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт