Ваканцията след ОСМИ клас - част 2!

• 25 323
  • 752
  •   1
Отговори
# 420
Можем, разбира се! И не само за квартирата, а и за каквото има нужда!
Светле, само дай знак!❤

# 421
  • о`майна лунна нощ е
Светле,ще разпитам. Никакъв проблем. От студентските ми години помня, че като сме ходили там при колеги, условията бяха прилични. С времето мисля, че ги подобриха още.
Може да разчиташ на мен за преспиване, ако се наложи. Живеем в краен квартал, но с добър транспорт и достъп навсякъде из града. Насреща съм. Ако ви се налага да останете в Пловдив, обади ми се, пиши лично.
Като имам инфо за общежитията, ще драсна два реда на ЛС.

# 422
Светле, прегръщам ви! Сила и кураж, момиче!
Трябва да даваш сили  на момчетата, а ние сме зад теб!

# 423
  • София
Светле, Туиг, като си попрехвърлих познатите из главата, се сещам, че майката на моя позната работи в ПУ, мисля в администрацията на ректората е.
Мога по тази линия също да опитам да събера информация другата седмица.
Дотук успях да отворя сайта на ПУ, ако се съди по м.г., чак през септември се действа по темата общежития и на сина на Светлето ще се полага автоматично и без класиране, така че не би трябвало да е спешно и има време да се проучат нещата.

Последна редакция: сб, 17 юли 2021, 15:01 от Red

# 424
  • София
Светле, аз навремето с изненада установих, колко малко хора знаят за еднократната помощ при смърт на осигурено лице. На нея имате право ти, децата ви, както и неговите родители ако са живи.
Наследствената пенсия - право на нея има наборът, както и баткото, защото продължава образованието си. Трябва да вземете документ от ПУ, че се е записал за първи семестър. Той трябва да взима такова удостоверение всеки семестър.
Имаш право на детски за набора, независимо от дохода ви. В социалните трябва да се предостави копие от смъртен акт и удостоверение за наследници.
Като се сетя за нещо, ще пиша.

# 425
  • София
На наследствена пенсия имат право учащите до 26 години. Поне преди така беше.

# 426
  • София
Да, все още е така.

# 427
  • Отвъд алеята зад шкафа
Svetlaem, съболезнования!

# 428
  • София
ПУ почти няма свои общежития, затова ползват на другите университети в града - на Аграрния, на МУ, на УХТ. Живеехме дълго време до аграрния, още преди около десет години ги ремонтираха, затова там условията са добри. Мои колеги живееха в тези на МУ, също прилични. ММ е бил в тези на Марица, които са на УХТ, защото е бил техен студент. Сега мисля, че също са ремонтирани. Цената е може би около 50 лв. на месец. Но не съм никак сигурна. Квартирите вървят около 400 лв. Филологиите са в Ректората основно, което означава квартира в центъра, което е съответно и по - скъпо. Иначе може и със студентска карта за транспорт, евтина беше, доста я ползвах и аз. Общежитията и заявленията се подават през септември в стаята на студентския съвет, запомнила съм го, че вече почти наближаваше учебната година.

# 429
  • София
То вероятно трябва и да се прецени квартира или общежитие при евентуално ДО.

# 430
  • у дома
Светле,
Колко струва общежитие в Пловдив и колко би била една квартира. Предполагам би я делил с приятел.
С момичетата може да ударим едно рамо с парички за квартира.
Нали момичета?
Рали,много благодаря и на теб ,и на др момичета! Heart
Аз клоня към общежитие,защото е по-неконтактен  и според мен ако е на квартира ще се затвори в себе си,а на общежитие все някой ще му се пречка и няма да има тази възможност...
Ден преди да се случи необратимото го записахме и платихме таксата за 1 семестър-той е с максимален бал и е държавна поръчка,която е 300лв на семестър и си ми е съвсем във възможностите.Другарче от темата,на което много благодаря Heart ми писа,че ще поеме 2 семестър,но аз много се надявам,че няма да се наложи.. Наборът никога не е ходил на школа по ае,но се яви на тест в Европа и влезе в група на децата от неговия клас-и това платих накуп за цялата година още преди десетина дни ..Та засега си се справяме финансово,мисля и занапред да се справяме,но обещавам ако има проблем да пиша.
Много,много благодаря на всички за подкрепата! Heart Аз нямам брат или сестра и ви чувствам наистина близки.

# 431
  • София
Светле, видях във фейса какво ви е сполетяло. Прегръдки. Ако мога с нещо да помогна насреща съм. Ние сме тук и винаги, когато искаш да споделиш и да си изплачеш мъката сме насреща!

# 432
  • София
Светле, ти винаги си се отзовавала ако някой от нас има нужда. Сега е момента да върнем жеста, когато имаш нужда.

# 433
  • у дома...
Светле, знам колко е трудно, но сега трябва психически да се събереш заради децата. Другото не трябва да те притеснява. Ние винаги ще помагаме с каквото можем.

# 434
За пари пък съвсем! Може да не сме в Пловдив, но с пари поне всеки може да помогне и е универсално и лесно!

Общи условия

Активация на акаунт