Ваканцията след ОСМИ клас - част 2!

• 25 317
  • 752
  •   1
Отговори
# 465
И от мен една снимка от язовира На изгрев е правена
AIR, подозирам, че стане същото. Но поне да може да превежда и да пише на езика. И това ще му е от полза.

# 466
  • София
Аманда, твърде много искаш  за няколко месеца учене.Тепърва навлизат в този език.Аз пък се притеснявам от успокоетнието , което ми дава моята дъщеря.Все съм със съмнения че нещата  може би не са точно така и изпитвам тревожност..... Ама може би  защото сравнявам с противоположните отзиви от Иво....Децата са много различни

# 467
  • Някъде в Европа...
Светле, с лични мнения не мога да помогна. Погледнах в нета. Излиза ми хотел Балканика - да не би да е това?
Аманда, ще, ще...Няма начин! 😉. Трябва време обаче, ФЕ е доста труден език, с много богата лексика, граматиката е с "богато" съгласуване на времената и т.н.  Дадох като пример, че въпреки че ми е основния език, точно "не ми е на сърце". Реално повече съм работила с него, чисто професионално, повече години съм го учила, ИЕ съм го овладявала на база ФЕ, но ако ми се даде примерно едно изречение за превод, спонтанно първо "ще го изстрелям" на ИЕ.

# 468
  • София
Да, чувам  не за първи път сравнението френски и испански и близостта им.И за пореден път се радвам на испанския като избор за втори език.Не че очаквам да го  научат с хорариума, който е заложен  в учебния план, но  се надявам на  една основа,  която да може да се надгради.

# 469
  • Между гори и планини
Майка ми е завършила френската гимназия и няма проблем да разбира испански и италиански. Явно са близки въпреки граматичните особености . За мен немския е непосилен, не го усещам тоя език с думи от по 16 букви.

# 470
  • София
За мен немския е непосилен, не го усещам тоя език с думи от по 16 букви.
Да, и с обратен словоред, чак накрая на изречението разбираш значението на глагола Stuck Out Tongue Winking Eye
Нищо, и с това се свиква! Hug

София откъм Лозенската планина:
Скрит текст:

# 471
  • у дома...
sssani испанския профилиращ ли ще е? Ако е някой от профилите би трябвало на прилично ниво да го научат. Интересно е, че и Ани казва, че разбира някои неща на италиански.

# 472
  • sofia
Когато синът ми избираше втори език, изборът стана естествено по същите причини - немски категорично не харесва, а испанският може да се научи на основата на френския, а е и по-лесен, ако се захванеш сам. Руският език му харесваше, но като човек от друго поколение, без реален допир до руската култура, му беше чужд и далечен.
  С тези морски снимки сте за завиждане. Аз тази година съм отдадена на селската ни къща и искам да приключим с настаняването в нея, та морето ще е чак септември. Откакто ходих на къщата на баба ми, не ме напуска идеята да ремонтираме и нея за да се запази, цялото ми детство е там...Сънувам колко хубаво може да стане, не търся лукс, а самобитност и емоция, мъжът ми е ок, но да не го занимавам с труд🙈 Търся още един луд от семейството за тази идея😊

# 473
Сани, да, различни са децата. Характерът на детето също има голямо значение за говоренето. ММ казва - той на български едва си отваря устата, а искаш да говори на френски:smile:

Последна редакция: нд, 18 юли 2021, 12:24 от Amanda.D

# 474
  • София
Наборът още спи, кой знае кога си е легнал…, кара си я както и през учебната година, заспива много късно, с тая разлика, че не му мрънкам 😁 През седмицата обаче ходи всеки ден на фитнес и към 10 часа, когато обикновено се излюпвам аз, той вече е излязъл. Още не се е уговорил за уроците по МАТ с учителката, та толкоз за желанието му да продължи с уроците и през ваканцията, евентуално август, след като се върне от лагер.
Избра си втори език испански, защото три години го е изучавал като втори език, та да не се напряга много в 9 клас 😁

# 475
  • София
sssani испанския профилиращ ли ще е? Ако е някой от профилите би трябвало на прилично ниво да го научат. Интересно е, че и Ани казва, че разбира някои неща на италиански.
Профииращ  е- Паралелката е с първи език ФЕ и втори- испански.Дано  наистина  да стигнат поне до Б1,1 както е по план.
За немския няма да си казвам  мнението че е крайно - да не се обиди някой пристрастен към езика:mask:  Той беше тотално и категорично отхвърлен като вариант и от мен и от щерката

# 476
Включвам се, за да издам, че вчера ТуиГ беше рожденичка, но по обясними причини не пожела да се обозначи❤

# 477
  • София
Туиг, жива и здрава бъди, обичана, обичаща и много щастлива! 💕

# 478
  • софия
Туиг, бъди честита! Чувството за хумор да не те изоставя, със здраве и здрави нерви да "бориш" хрумките на прекрасните наследници.

# 479
  • Някъде в Европа...
ТуиГ, честита да си! Здрава, успешна, удивителна, обичана и желана да си!

ФЕ, ИЕ, италиански и португалски, че даже и румънски - от една езикова група са, романската. На практика ФЕ и ИЕ са с идентична граматика, предполагам че и италианския и португалския, лексиката и тя, със специфичните особености за езика. На ИЕ "Съкат", на португалски - "Шъкат", на италиански - "Чъкат", почти еднакво се изписват думите. Де факто и аз мога да разбера грубо италиански и португалски текст..

Последна редакция: нд, 18 юли 2021, 14:06 от AIR

Общи условия

Активация на акаунт