За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 36 336
  • 760
  •   1
Отговори
# 405
  • Sofia
  • Мнения: 22 573
Слагате ли подправки на пицата?...
Правило не знам да има.... въпрос на вкус, както обичайно...
Аз слагам обичайно босилек или риган.

# 406
  • под тепетата
  • Мнения: 11 178
И аз правя същото, но хем ми стана странно, че нямаше подправки, хем ми хареса , че се усещаше много хубаво вкусът на всички продукти. Та се замислих, аз ли съм в грешка или не знам правилата. Благодаря ви за отговорите!

# 407
  • In transit
  • Мнения: 14 219
Биляна, зависи и с какво е пицата. Възможно е да няма подправки, тоест продуктите, които са върху тестото да я овкусяват.

# 408
  • Русе
  • Мнения: 6 168
Зависи от вида на пицата. Например за "Маргарита" е хубаво да се поръси с пресен босилек и риган, тази с плънка за гъби - магданоз и босилек, месните - черен пипер. Аз лично слагам микс от сушени подправки за пица, донесен ми от Италия.

# 409
  • София
  • Мнения: 12 222
В тестото не се слагат подправки. За доматения сос на пицата са подходящи риган или босилек.
Точно!!!  и никога чубрица, това е една измислица и разваля пицата. Доматения сос се приготвя предварително на котлон и след като малко се охлади се слага на дъното на пицата, отгоре се реди каквото си трябва, поръсвам с пармиджано и се пече. Сушените подправки на Peych ако са донесени от Италия са много подходящи, такива ползвам и аз-

# 410
  • Мнения: 17 116
Купих бланширани скариди с ясната идея, че нз какво да ги правя:)
Моля, за лесни предложения:)
Най-лесно е да не ги готвиш, а да ги омесиш с кетчуп, майонеза и лимонов сок. От там нататък могат да се хапнат добавени към салата от маруля или да станат плънка в сандвич, или в багета. Може да им добавиш още авокадо и краставица. Стават и за плънка на печен картоф, просто печеш едри картофи, вадиш, срязваш в средата, солиш, слагаш отгоре плънката и сервираш. Отстрани гарнираш със салатка маруля. И с варен картоф става, още по-лесно.

# 411
  • под тепетата
  • Мнения: 11 178
Благодаря ви пак! Човек винаги има какво да научи от вас Simple Smile

# 412
  • Мнения: 2 200
Скариди с кетчуп и майонеза.... Гордън Рамзи, ако ви чуе... Scream Sweat Smile

Не ям морски дарове, но като най- бърз вариант гласувам за ризото. Или паста.

# 413
  • Sofia
  • Мнения: 4 828
Имам джолан около 1,5 кг.
Да го сваря ли малко предварително и после да го сложа в гювеча?
Искам да стане на конци…

# 414
  • Sofia
  • Мнения: 22 573
И без варенето ще стане на конци - покрит на слаб огън и дълго печене. Ако може (става и направо в тавата, в която ще го печеш) само го запечатай предварително.

# 415
  • София-Младост
  • Мнения: 24 079
Директно в гювеча, овкусен, забрави го за поне 2-3 часа на 160 градуса. Затвори отгоре с капак или фолио. Накрая ако е с кожа, можеш да отвиеш, за да се запече.

# 416
  • Sofia
  • Мнения: 4 828
А не трябва ли в началото да е силна фурната и после да оставя на 160?
С кожа е, да - да я прорежа ли?

# 417
  • Sofia
  • Мнения: 22 573
Разбира се, в началото е силна фурната (и предварително загрята), след 30 мин, намали. За кожата - да.

# 418
  • Далечният изток
  • Мнения: 19 628
В предварително загрята фурна не е добра идея да се слага гювеч.
Иначе дълго печене е тайната.

# 419
  • София-Младост
  • Мнения: 24 079
Още по-добре  е да се запечати на тиган, но никога не съм го правила, още повече голямо парче месо. Слагам директно във фурната, не винаги даже в студена фурна...правилно или не и йенски съдове така слагам, до сега не ми се е пукнал нито един.

Общи условия

Активация на акаунт