За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 36 337
  • 760
  •   1
Отговори
# 390
  • Sofia
Здравейте, разполагам със накълцано свинско от бут ( около 150- 200 гр.) в резултат от опита на ММ да го смели със чопъра Thinking Предложете ми рецепта как да го оползотворя Simple Smile
Ами то е много малко - едва една порция... освен в сос Болонезе, друго не ми хрумва

# 391
# 392
Толкова малко количество месо бих сложила в зеленчукова супа.

# 393
  • София
Здравейте, разполагам със накълцано свинско от бут ( около 150- 200 гр.) в резултат от опита на ММ да го смели със чопъра Thinking Предложете ми рецепта как да го оползотворя Simple Smile
САЛАТА ТБИЛИСИ

https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2019/10/blog-post_44.html

# 394
  • София
Здравейте, добри хора Simple Smile Ако някой приготвя с кухненски робот доматени заготовки за готвене, може ли да сподели коя приставка ползва? За пръв път ще ползвам Bosch MUM5 за домашни консерви, та се чудя блендера ли да ползвам или месомелачката?

И аз ще ви замоля Simple Smile за рецепта/пропорции за кисели краставички за буркан с винтова капачка(720 мл.). И тази година имаме проблем със затварянето на буркани с капачки тип ОМНИЯ.
Ето я моята рцепта за хрупкави кисели краставички.
За буркани 700-800 гр:
- слагаш един счукан аспирин на дъното, после копър, лук, черен пипер на зърна (всичко е на вкус)
- Доливаш оцет до чертата на дъното, нареждаш краставичките, наливаш вода догоре и добавяш още един счукан аспирин.
- Затваряш буркана и го обръщаш с капачката надолу; след около 12 часа обръщаш с капачката нагоре. Така, през 12 часа, ги въртиш 4-5 дни.
Не се притеснявай, ако ти изтече малко от бурканите при обръщането.

Последна редакция: пт, 03 сеп 2021, 16:51 от ToniShu

# 395
Сарми / лозови, зелеви или пълнени чушки бих направила. Първо задушавам месото, естествено

# 396
  • Велико Търново
Купих бланширани скариди с ясната идея, че нз какво да ги правя:)
Моля, за лесни предложения:)

# 397
  • София
Много неща може да приготвиш, и с паста, и с дом сос и само с бяло вино, зехтин и чесън ,но ще ти пусна рецепта как у нас се харесват
https://cookwithmarcheva.blogspot.com/search/label/%D0%BC%D0%BE% … D0%BE%D0%B2%D0%B5

# 398
Искам да попитам - вчера купих от Лидл охладено пиле Росо. В срок е до 07.09. Ще го пека утре - на 06.09. Та въпросът ми е трябва ли да го разопаковам или може да си седи опаковано, докато дойде ред да го готвя.

# 399
Да си стои опаковано

# 400
Благодаря!

# 401
  • In transit
Няколко лесни предложения и от мен:
Шишчета от скариди

Паста с тиквички и скариди

Лимонови спагети със скариди

Ризото със скариди и грах

# 402
  • под тепетата
Слагате ли подправки на пицата?
Няколко пъти ходим в заведение, където пиците са разкошни, но нямат грам подправки - нито в тестото, нито отгоре. Харесват ми и така, но има ли някакво правило?

# 403
  • София
Мажем тестото с доматен сос и слагаме чубрица. Това ни е основата, без други подправки; отгоре редим кой каквото предпочита.

# 404
  • Далечният изток
В тестото не се слагат подправки. За доматения сос на пицата са подходящи риган или босилек.

Общи условия

Активация на акаунт