За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 36 214
  • 760
  •   1
Отговори
# 510
Моля за изпитана, сочна и вкусна рецепта за торта Червено кадифе 🌸
Рецептата на Люси
http://lussisworldofartcraft.blogspot.com/2015/05/best-red-velvet-cake.html

не мога наистина да я харесам тази торта и това е. подобрявах, пробвах различни рецепти - нищо особено. само аз ли съм така....?

# 511
  • Sofia
Какво е съотношението вода:сол за направата на саламура за съхранение на сирене? Благодаря!

То зависи колко е солено сиренето, аз обикновено обезсолявам и затова не слагам сол, но от майка си знам да сложа половин лъжичка лимонтозу, за да не омеква.

# 512
Аз съм правила тортата на Люси и блатовете нещо не ми се получиха както на купешката торта. То може да не е от рецептата, а от моите готварски умения, така че ако някой я напвари, нека сподели после как му се е получило. Другия път мисля да пробвам рецептата на Peych

# 513
  • Sofia
.....

не мога наистина да я харесам тази торта и това е. подобрявах, пробвах различни рецепти - нищо особено. само аз ли съм така....?
Аз
Скрит текст:
само като ѝ чета продуктите и изобщо не ме впечатлява и блазни.

# 514
  • Русе
Скрит текст:
Благодаря ви.
Пейч, как правиш малиновото желе?

Фортуна, виж Пухито какво е писала за саламурата. Така спасих едно козе сирене, което без лимонов сок се размиваше във водата.
Скрит текст:

Пасирам го, преди смесване с крема.
https://ipeychev9.blogspot.com/2020/08/blog-post_73.html

# 515
Яла съм Червено кадифе в Неделя (не че тези сладкарници са ми връх), но освен с цвета на блатовете, не ме впечатли с друго.

# 516
  • Sofia
Яла съм Червено кадифе в Неделя (не че тези сладкарници са ми връх), но освен с цвета на блатовете, не ме впечатли с друго.
Ми да, то нищо друго не ѝ е впечатляващо, ни блатовете (без боята), ни крема са нещо необичайно, невиждано...

# 517
Благодаря, Пейч.

Никога не съм яла Червено кадифе, та нямам база за сравнение.
Винаги съм я подминавала ....божеее, толкова боя, че ѝ червена 🙄, но щом детето каже искам Red Velvet за рождения си ден, правим Red Velvet ☺️.
Благодаря на всички, отивам да допичам блатовете

# 518
Аз пък мнооого обичам червено кадифе, но не навсякъде я правят много вкусна. От Неделя не съм пробвала.

# 519
И аз съм правила Червеното кадифе по рецептата на Люси, и по още една. Не ми хареса. Става за ядене, но определено не е нещо особено.

# 520
  • In transit
.....

Аз
Скрит текст:
само като ѝ чета продуктите и изобщо не ме впечатлява и блазни.
И аз.

# 521
  • София-Младост
Аз пък я харесам:) Ако правите, давам адрес...

# 522
  • Русе
Скрит текст:
Аз пък я харесам:) Ако правите, давам адрес...

Да, става чудна. Особено ако се спази технологията за направата на блатовете и 24 часа да постои на студено да попие добре крема. После направо се топи в устата. Всички в къщи сме й фенове.

# 523
  • София
Това е мой си вариант на Червено кадифе-
https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2020/01/blog-post_23.html
най-долу съм посочила от кого съм взела идеите, не съм ползвала рецептата на Люси, а съм ползвала от някъде по нещо и стана много добра и много добре съм обяснила стъпките.

# 524
правила съм варианта и на марчева, и на люси. плюс веднъж се заинатих и с мои подобрения я направих. не е моето, скучна ми е /но аз съм много капризна на торти/. разбира се е въпрос на вкус.

Общи условия

Активация на акаунт