За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 37 135
  • 760
  •   1
Отговори
# 255
Doli, Morena, bilqna_69, благодаря ви, момичета! Relaxed  Азиатските рецепти ми идват НЕ мои, но за палачинки или сладолет щом става, ще пробвам, супер сте! ♥
Уф и тия вкустотии на снимките по-горе от i_peych Simple Smile bilqna_69, права си за млякото, като нищо мога да си го изпия накрая Wink

# 256
  • под тепетата
i_peych, направо плачеш за бан! Бива ли по това време да пускаш такива вкусотии!

# 257
  • In transit
Дайте някоя рецепта за каквото и да е с кондензирано мляко. Правих едни сладки уикенда, и ми остана известно количество, а ми свиди да го изхвърля. Към 300мл имам. Дано трая. Прехвърлих го в стъклен буркан, дано не се развали нещо докато се накумя да го правя нещо Simple Smile
Торта Киндер Парадизо

Торта Тирамису

Кокосов сладкиш без печене

Безглутенови бадемови бисквити

Торта Рай с млечен крем (в тази торта сметаната може да се замени с кокосово мляко)

Португалски крем Серрадура

Чийзкейк Пан ди Стелле

Торта Прага

Торта Баунти

Лешников сладолед

Винаги разбивам маскарпонето с миксер и никога не се е пресичало. Да не е било замръзвало? Само за това се сещам като причина да се пресече.

# 258
Mikkey ♥ Благодаря Simple Smile Аз май си избрах това, че е най-лесно Wink

# 259
# 260
  • при моите любими
Момичета, ще правя торта с 3 блата и крем от маскарпоне и малини. Въпросът ми е дали да сиропирам блатовете. Не обичам много сочни и сиропирани торти, но не харесвам и сухи. Дали маскарпонето ще направи блатовете достатъчно сочни? Моля за съвет как да я направя.

# 261
  • In transit
Нищо друго ли няма да сложиш при маскарпонето?

# 262
Смеси маскарпонето със заквасена сметана или цедено мляко. Те ще пуснат течност в блата и ще го напоят. Не много, но достатъчно.

# 263
само с маскарпоне или ще го смесиш с нещо? ако е само - няма да напои /като за моя вкус обаче/. а какви са блатовете? защото някои нямат нужда от сиропиране, а други - да. много зависи, кажи детайли

# 264
  • при моите любими
Ще сложа и заквасена сметана, а блатовете са готови. Взела съм 500гр маскарпоне имам 700гр малини и една кофичка заквасена сметана. В какво съотношение да го направя?

# 265
Аз обичам торти с повече крем, та бих добавила още една сметана. А и от колко грама ти е - 200 или 400? На 500 гр. маскарпоне бих сложила поне 600 гр. сметана. Ама това за моя вкус.

# 266
  • при моите любими
Сметаната е 400гр. Но имам и животинска готварска сметана. Ама да не стане голям микс. Мога да купя още маскарпоне или заквасена сметана . Значи приблизително 1000-1100 гр. общо количество за крема? И да не я сиропирам?

# 267
не слагай повече маскарпоне, ще стане тежко. аз лично бих сиропирала съвсем леко, но пак е въпрос на вкус, а и нямам опит с готовите блатове /но май са сухи/. най-добре си забъркай крема и опитвай, докато го нагодиш по твой вкус. има варианти с маскарпоне и заквасена сметана /предпочитам този/, на други им харесва повече маскарпоне и разбита течна сметана....аз добавям кондензирано мляко/бял шоколад и т.н. н

# 268
И шоколад може да се добави в крема, ще се върже с малините.

# 269
  • Русе
Скрит текст:
Сметаната е 400гр. Но имам и животинска готварска сметана. Ама да не стане голям микс. Мога да купя още маскарпоне или заквасена сметана . Значи приблизително 1000-1100 гр. общо количество за крема? И да не я сиропирам?

За крема: 350 мл течна сметана 35%, 650 г меко безсолно сирене /Маскарпоне, Рикота/, 180 г пудра захар.
Чета, че имаш заквасена сметана /400 г/. С нея можеш да замениш течната. Разбий я с телена бъркалка на ръка, след това при постоянно бъркане прибави на порции маскарпонето и накрая пудрата захар. Достатъчно е за три блата. Реди веднъж малини между блатовете и отгоре. Готово!

Общи условия

Активация на акаунт