За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 36 216
  • 760
  •   1
Отговори
# 450
  • Мнения: 293
Дайте изпитана рецепта за млечна баница.

# 451
  • In transit
  • Мнения: 14 205
Дайте идея какво да направя с един голям, ароматен, сочен и без грам сладост пъпеш? Мислех си да го пасирам и да му сложа мед или захар, но съм отворена и за други идеи в суров вид.

# 452
  • Мнения: 5 411
Нарязваш , поливаш с мед , изчакваш малко и хапваш.Сорбе, сладолед -  ако разполагаш с време и ти се занимава.

# 453
  • In transit
  • Мнения: 14 205
Май на сорбе ще стане прилично. Мерси за идеята. За първи път ми се случва толкова безкусен пъпеш. Ама ми е жал да го хвърля, че е домашен.

# 454
  • Sofia
  • Мнения: 22 572
Мики, аз така бих го употребила (разбира се, да го подсладиш малко)  -  https://morrennaa.blogspot.com/2021/07/blog-post_6.html



или в салата с прошуто.

# 455
  • Мнения: 24 596
Дайте идея какво да направя с един голям, ароматен, сочен и без грам сладост пъпеш? Мислех си да го пасирам и да му сложа мед или захар, но съм отворена и за други идеи в суров вид.
На сладолед бих предложила и аз, че то там основно ароматът му се брои и без това. Или в някакво смути или шейк там, ако консумирате такива.
А имам и приятели на които лятно време им е любимо да си сипят джин и да си мезят с нарязан пъпеш. От това по-лесна "рецепта" здраве му кажи - ако има и деца, за тях наистина поръсен с капки мед, а за големите с джин Grinning

# 456
  • Мнения: 4 859
Дайте изпитана рецепта за млечна баница.

У нас се прави с юфка ,така я знам от мама .Като сме нямали ,вариант е да оставиш фини кори да чозасъхнат и начупиш на парчета .Запича се само юфката с масло ,около 100 грама ,до порозовяване,разбърква се периодично .Залива се със смес от 5-6 яйца ,чаена чаша захар ,около литър мляко,две ванилии.Всичко разбъркано .Допича се до готовност .Ние сме на два лагера -едните я обичаме по-сочна и течна ,другите с повече загар и 'стегната ',количеството яйца и мляко е по -малко ,в този случай ,захарта си е на вкус ,разбира се .Супер лесна е и много бърза .

# 457
  • София
  • Мнения: 12 219
Дайте изпитана рецепта за млечна баница.
Мога да я изпиша, тъй като нямам снимка, а вчера я правих, но свърши, много е хубава
Скрит текст:
2 кори независими какви се правят на руло и се нарязват с нож/ножица на ленти. С ръка се разтварят лентите и се поставят в тавичка за печене. Разхвърлят се парчета масло и се запичат на 180 градуса, като по време на печенето се разбъркват. В купа се разбиват 10 яйца + 8 с . л. кристална захар + 1 л прясно мляко + ванилия. Тази смес се излива върху готово изчепените кори. Пече се на 180 градуса до хубаво зачервяване около 40 - 45 минути.

# 458
  • Мнения: 293
Благодаря, момичета.

# 459
  • Мнения: 9 453
Дайте изпитана рецепта за млечна баница.
моята е по-различна от на момичетата https://pep-4o.blogspot.com/2020/11/blog-post_26.html

# 460
  • Русе
  • Мнения: 6 150
Скрит текст:
Дайте изпитана рецепта за млечна баница.

https://ipeychev9.blogspot.com/2015/02/blog-post_10.html

# 461
  • Sofia
  • Мнения: 29 095
Ползвате ли водата от буркан или консерва с грах?

# 462
  • Мнения: 11 107
Аз лично не, но не мисля, че е проблем.

# 463
  • Мнения: 1 467
Ако сложа във фризера, готвено прясно зеле с пиле, дали ще е става за ядене след размразяване

# 464
  • София
  • Мнения: 8 284
Ползвате ли водата от буркан или консерва с грах?
Да, но пробвай на сол.
Преди години, когато имах някакви пориви да готвя, съм я ползвал винаги, но съм купувал буркани само от една марка. Други може да са по-солени.

Общи условия

Активация на акаунт