За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 36 197
  • 760
  •   1
Отговори
# 480
  • Русе
Скрит текст:
С колко яйца правите курабиите? Гледам различни рецепти и варират от 1 до 4.. аз направих с 1 и станаха идеални, но все пак ми е любопитно как е по класическа рецепта.

https://ipeychev9.blogspot.com/2014/04/blog-post_5825.html

# 481
Здравейте! Знаете ли рецептата, за карамелената глазура на еклерите, от "едно време". Не търся заливка  от сгущенка , или карамелен сос със сметана. Търся тази карамелена глазура, която леко се втвърдяваше и имаше тънка коричка Simple Smile

# 482
С колко яйца правите курабиите? Гледам различни рецепти и варират от 1 до 4.. аз направих с 1 и станаха идеални, но все пак ми е любопитно как е по класическа рецепта.
С едно. Но ако имаш рецепта с повече яйца може ли да я пуснеш тук,  звучи интересно и вкусно Smiley

Ето пример:
https://www.supichka.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0 … D0%B1%D0%B8%D0%B8

И на Звездев рецептата е такава:
https://zvezdev.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0%B0/% … D0%B9%D0%BA%D0%B8

Ама не знам ще има ли съществена разлика с повече яйца..

# 483
  • Русе
Скрит текст:
Здравейте! Знаете ли рецептата, за карамелената глазура на еклерите, от "едно време". Не търся заливка  от сгущенка , или карамелен сос със сметана. Търся тази карамелена глазура, която леко се втвърдяваше и имаше тънка коричка Simple Smile

Здравей! Този карамелен сос се втърдява с течение на времето и на повърхността се образува коричка. Не зная дали е като "едно време".

# 484

Тоя пост на Наталина съм запазила, но не намерих готов фондан, а дадената рецепта за глазура не съм пробвала.
Помня, че разтопявах бонбони Лакта с краве масло и мазах еклерите, не беше лошо.

# 485
Правя ги с 6 яйца https://pep-4o.blogspot.com/2009/12/6-300.html?m=0
Но има много голяма значение колко са останалите продукти

# 486
Домашен червен пипер изваден от фризера може ли веднага да се сложи в буркани или трябва да мине някакво време от изваждането. В бурканище го слагам за по-удобно в кухнята и за по-лесно съхранение.

# 487
Искам да направя свински шишчета у дома на грил - тигана. В каква марината да накисна месото , за да не в нечовешки жилаво след изпичането. Месото се води свински гулаш.

# 488
  • Далечният изток
Аз също пека шишчета на грил тиган и никога не ми стават жилави. Слагам им само сол и черен пипер и нанизвам лук между месото. Да не ти остават сурови? Печи ги повече време  или на по-силен котлон.

# 489
нарязвам картофи на половинки,и ги обръщам с разрязаната страна надолу, наредени плътно в тавичка
в тях нанизвам шишчетата-стърчат като кокили
оф,ама го обясних Grin
пека във фурна-чисто,бързо и лесно

месото го мариновам от предния ден
с малко зехтин,смачкан чесън,подправки и малко кисело мляко/ако е пилешко/ или горчица,ако е свинско

# 490
  • София
Прясно мляко, обилно мащерка и малко чесън. Точно свинско за гулаш ползваме за шишчета, същата марината ползваме и за свински пържоли.
За барбекю/жар става въпрос, не за грил тиган.
Не знам дали това има значение.

# 491
Пътуваме често, иска ми се , да имам сготвена храна във фризера, но не  за дълго време.
Какво ще ми препоръчате да бъде, така че да е вкусна  при претоплянето й?

# 492
  • София
Пътуваме често, иска ми се , да имам сготвена храна във фризера, но не  за дълго време.
Какво ще ми препоръчате да бъде, така че да е вкусна  при претоплянето й?
Много от продуктите след изваждането не са хубави.Затова бих затваряла ястия в буркани.Гореща мажджа сипваш в буркан затваряш и обръщаш с капачката надолу.Като изстине прибираш в хладилника.

У нас винаги в шкафа има оризови спагети за такива случаи(и не само),защото много бързо се готвят.

# 493
Аз лично боб и леща съм замразявала успешно

# 494
  • Sofia
Пътуваме често, иска ми се , да имам сготвена храна във фризера, но не  за дълго време.
Какво ще ми препоръчате да бъде, така че да е вкусна  при претоплянето й?
Много от продуктите след изваждането не са хубави.Затова бих затваряла ястия в буркани.Гореща мажджа сипваш в буркан затваряш и обръщаш с капачката надолу.Като изстине прибираш в хладилника.
Абсолютно и моето мнение! Само да добавя, че такива буркани с храна издържат в хладилника минимум месец, аз поросто не съм пробвала за повече време. И капачката трябва да хлътне, докато стои бурканът с нея надолу. Ако не е, са за по-скоршна употреба ястията.

Общи условия

Активация на акаунт