Тест за овулация - въпроси / тема 13 /

• 45 956
  • 734
  •   1
Отговори
# 120
И усети ли нещо?Преди да видиш двете чертички

# 121
Аз ще ти кажа за моята бременност, със сина ми, който ще е първи клас вече,но си спомням всичко.
Нещата, които забелязах бяха :болезнени гърди, ореолите на зърната ми потъмняха, вените на гърдите ми изпъкнаха. Бях на гости при майка ми тя ск боядисваше тавана, исках да помогна и след 10 мин боядисване ми прималя,не от миризнама а някакси се уморих. После 2 дни преди да си направя теста усетих вечерта рязко пробождане ниско долу в корема за около 5-10 мин и вече бях  на 85% сигурна, че нещо има. Ноща срещу деня, в който си направих теста ставах 2 пъти до тоалетна, и го направих следобяда, който показа 2 чертички. Нямах закъснение направих го 3 дни преди очакваната менструация. След теста се започна честото уриниране и ПМС. В по късен етап и леко гадене, което преминаваше бързо. Успех.

# 122
  • София
Продължителност на  цикъла 25-26 дни, положителен тест за овулация на 10тия ден на обяд - вечерта правихме любов, както и на следващия ден. Положштелният тест за бременност е 3 дена преди закъснение, защото усещах, че са се случили нещата- чести болки и пробождания ниско долу, както и няколко зацапвания на бельото с кръв. Гърдите също ме наболяват леко, както и малко по-често уриниране

# 123
Продължителност на  цикъла 25-26 дни, положителен тест за овулация на 10тия ден на обяд - вечерта правихме любов, както и на следващия ден. Положштелният тест за бременност е 3 дена преди закъснение, защото усещах, че са се случили нещата- чести болки и пробождания ниско долу, както и няколко зацапвания на бельото с кръв. Гърдите също ме наболяват леко, както и малко по-често уриниране
Много се радвам за теб. Дано ни донесеш късмет този месец 😊

# 124
Привет, момичета! Знам, че по принцип втората черта на теста трябва да е по-ярка или колкото контролната на цвят, но откакто се тествам, никога не се е появявала такава. Най-близкото до положителен е на 24.08 , според вас дали е наистина положителен или няма овулация до момента?

# 125
И при мен беше така !Аз започнах с лентичките от 12 ден до 22 ,и се оказа че овулацията ми е доста по рано.Ще ми е интересно да видя и при другите как е!

# 126
  • София
Привет, момичета! Знам, че по принцип втората черта на теста трябва да е по-ярка или колкото контролната на цвят, но откакто се тествам, никога не се е появявала такава.
Скрит текст:
Най-близкото до положителен е на 24.08 , според вас дали е наистина положителен или няма овулация до момента?
Tестовете се правят всеки ден в един и същи час, най-добре между 16-19ч., като за целта 2-4ч. преди това не трябва да е ходено до WC. Tвоите като гледам са от различно време вкл. и рано сутрин, което епредпоставка за фалшиво положителни. Късно вечер също не е ок. Затова не може да я засечеш. Колко дена ти е цикъла? Отделно положителен тест не означава, че ще има О, а е само предполагаем резултат.

# 127
Привет, момичета! Знам, че по принцип втората черта на теста трябва да е по-ярка или колкото контролната на цвят, но откакто се тествам, никога не се е появявала такава.
Скрит текст:
Най-близкото до положителен е на 24.08 , според вас дали е наистина положителен или няма овулация до момента?
Tестовете се правят всеки ден в един и същи час, най-добре между 16-19ч., като за целта 2-4ч. преди това не трябва да е ходено до WC. Tвоите като гледам са от различно време вкл. и рано сутрин, което епредпоставка за фалшиво положителни. Късно вечер също не е ок. Затова не може да я засечеш. Колко дена ти е цикъла? Отделно положителен тест не означава, че ще има О, а е само предполагаем резултат.
Цикълът ми е винаги е много непредсказуем, между 36 и 42 дена, като от последния са минали 49 дена. Не съм бременна, тъй като проверих с тест за бременност, но овулацията при мен е супер трудна за засичане. Не знаех впрочем, че положителен тест не означава овулация, мислех си, че след като има високи нива на лутеинизиращ хормон, би трябвало да настъпи? Благодаря за информацията!
п.с. Имам вече запазен час за лекар относно нередовния цикъл и съответно възможни репродуктивни проблеми, произтичащи от него, но е след три седмици и затова исках да се допитам до опита ви.

# 128
  • София
Цикълът ми е винаги е много непредсказуем, между 36 и 42 дена, като от последния са минали 49 дена.
Toгава най-добре на лекар, да те прегледа, назначи изследвания, направи фоликуметрия и т.н. Високи нива на ЛХ не означва, че непременно ще настъпи О, просто след високите му нива обикновено до 24-48ч. настъпва О, но може да има причина, поради която да не настъпва и пак да имаш високи нива на ЛХ, О само лекар може да проследи със сигурност.

Последна редакция: пт, 27 авг 2021, 11:30 от ₪₪₪ Afrodita ₪₪₪

# 129
Аз започвам да се притеснявам, че нямам положителен тест. Вече е 20-ти ден. Предполагах, че днес ще е положителен и ще е настъпил пика, а то не е и ме притеснява, че може и вобще да не настъпи или да е много късно... Какво мислите? Ако имам положителен утре то овулацията ще е до 2 дни, това се пада 23-ти ден от цъкала... При 34 дневен цикъл.. Егати

# 130
Твоя цикъла ли е 34 дена? 34 - 14 = 20 дена. Обаче 19  до 25 дена ще ги има положителен тест. Защото много ранно си действала 13 ти ден 
до 18 ден овулация е няма положителен тест. Затова твоя цикъла е 34 ден и е по добре 19 до 25 деня ще ги има положителен тест.

Аз започвам да се притеснявам, че нямам положителен тест. Вече е 20-ти ден. Предполагах, че днес ще е положителен и ще е настъпил пика, а то не е и ме притеснява, че може и вобще да не настъпи или да е много късно... Какво мислите? Ако имам положителен утре то овулацията ще е до 2 дни, това се пада 23-ти ден от цъкала... При 34 дневен цикъл.. Егати

# 131
Възможно е този месец да нямате овулация, а също е възможно и цикълът ви да е по-дълъг от 34 дни.
Спазвате ли винаги инструкциите за употреба? По едно и също време ли ги правите тестовете?

# 132
Възможно е този месец да нямате овулация, а също е възможно и цикълът ви да е по-дълъг от 34 дни.
Спазвате ли винаги инструкциите за употреба? По едно и също време ли ги правите тестовете?
Започнах по-рано защото послвдните 3 месеца цикъла ми беше 30-31 дни и не исках да изпусна, а последния саамо беше 34 дни. Спазвам указанията. След като направих теста и се минаха около 15-на мин ми св струва, че е една идея по-тъмен, но съм имала къде къде по-тъмни тестове. Падаха се на 16-ти ден при 30 дневен цикъл. Ето снимка от сега как се е наситил. Колко време трябва да чакам теста да се насити попринцип?

# 133
  • София
Скрит текст:
Започнах по-рано защото послвдните 3 месеца цикъла ми беше 30-31 дни и не исках да изпусна, а последния саамо беше 34 дни. Спазвам указанията. След като направих теста и се минаха около 15-на мин ми св струва, че е една идея по-тъмен, но съм имала къде къде по-тъмни тестове. Падаха се на 16-ти ден при 30 дневен цикъл. Ето снимка от сега как се е наситил.
Колко време трябва да чакам теста да се насити попринцип?
Скрит текст:
Колкото пише на кутията, обикновено са между 3 до 10 минути. Правиш ли ги винаги по едно и също време, с въздържания от WC и пиене на течности 2-4часа преди това, всеки ден по едно и също време ли са правени, пробата в сух съд ли е събирана? Иначе на 34 дневен цикъл, О се пада на около 20ти ден, (19-21 ден), обаче до сега трябваше да има положителен тест (ако са правени както трябва), а то няма и вероятно или цикъла ще е по-дълъг или има друг проблем, който е за лекар.

# 134
Скрит текст:
Започнах по-рано защото послвдните 3 месеца цикъла ми беше 30-31 дни и не исках да изпусна, а последния саамо беше 34 дни. Спазвам указанията. След като направих теста и се минаха около 15-на мин ми св струва, че е една идея по-тъмен, но съм имала къде къде по-тъмни тестове. Падаха се на 16-ти ден при 30 дневен цикъл. Ето снимка от сега как се е наситил.
Колко време трябва да чакам теста да се насити попринцип?
Скрит текст:
Колкото пише на кутията, обикновено са между 3 до 10 минути. Правиш ли ги винаги по едно и също време, с въздържания от WC и пиене на течности 2-4часа преди това, всеки ден по едно и също време ли са правени, пробата в сух съд ли е събирана? Иначе на 34 дневен цикъл, О се пада на около 20ти ден, (19-21 ден), обаче до сега трябваше да има положителен тест (ако са правени както трябва), а то няма и вероятно или цикъла ще е по-дълъг или има друг проблем, който е за лекар.
Старая се да са по едно и също време. Направих си експеримент и се вижда на снинката на 17-ти ден, направих 2 теста единия преди обяд другия следобяд и са еднакви. Спахвам да не пия вода и да не ходя до тоалетна. От няколко дни усещам леко напрежение в гърдите. Ще видим довечера какво ще покаже. Дано вече да се насити. Моите положителнк, които съм имала до сега никога не са били изцяло тъмни или по-тъмни от контролната, но в сравнение с другите са най-тъмните и на другия ден започва леко да избледнява. Ето снимка на един положителен на 16-ти ден.

Общи условия

Активация на акаунт