Пазарът на недвижими имоти във ВАРНА-какво се случва реално? - 12-та тема

• 46 736
  • 762
  •   1
Отговори
# 105
Естествено че е достатъчно. Всичко се описва в предварителният договор. Един път подпишеш ли там е записано всичко що се отнася до парите. Ноооо има друго нещо което трябва да знаеш Home2u са и брокери и за тази сграда търговски представители. Тоест едното не изключва другото! Тоест ако ти си търсиш апартамент и и отидеш при тях и им кажеш търся си нещо дето е еди каква си цена и други параметри тогава те се превръщат в брокери и една от сградите които ще ти покажат е ренесанс. Тогава те са и брокери. Затова звъниш на телефона посочен за ренесанс и говориш само за ренесанс а не че си търсиш нещо по принцип. Да схемата е такава.

Ясно! Simple SmileHands Plus1
Да, аз се свързах с тях конкретно относно Ренесанс, значи нямат основание да искат комисион. Ще чета внимателно какво подписвам.
Мерси още веднъж!

Към Silent Smile: "Помислете си за изложението към парка. Прозорците на сграда 3 гледат към игрищата и са много близо до тях, което означава риск от шум, особено почивните дни.
Ние също сме в сграда 3."

Да, всяко изложение си има плюсове и минуси. Ние май сме склонни да преглътнем шума и светлините от ирището. Sweat Smile

А вашият опит със сделката какъв е? Искали ли са ви комисион, стоп капаро?

И друг въпрос към по-запознати с терена - знае ли се случайно какво ще има от северната страна на комплекс Ренесанс, към околовръстното? Има едно каре с поляни и паркинг. Дали ще се строи нещо друго там?

Усмихнат ден!

# 106
  • Варна
Твърдо не, но не защото е панел а защото е стар, не бих купил дори стара тухла на повече от 10 години! Ако сме честни тези високите блокове като резиденс гардън и други по 15 етажа какви са, бетон с малко тухли за цвят. Новото си е ново все една да купиш 20 годишна кола. Апартамента след 20 години не само ще е панел но и много стар панел никой не би го купил.

Да сравняваш автомобил с недвижим имот по отношение срок на експлоатация (а и не само) е несериозно.
Че те даже блокчетата, строени 2010та ги водят НС. От личен опит единствено тухлите, строени едва едва в началото на 90те в разгара на мутренските времена и пикът на имотни измами и изоставени строежи, са зле от към качество на изпълнение. За стара тухла не съм чула нищо лошо.

Ако може малко повече разяснение как един тъхлен блок като навърши 20 години, става панел. Joy

# 107
Виждам и поддържани панелни блокове, както и санирани. Паркоместата около тези блокове често са предвидени достатъчно (мисля). Има пространство, цената е по-достъпна. Но именно старостта на блоковете ме тревожи. Не, че го купувам за продажна, но и факта, че едва ли не никой не би го купил, ако решим да продаваме, също ме спира. Предимно старите съседи също не ме радват... пфф, голямо умуване ще падне.

# 108
  • Варна
Виждам и поддържани панелни блокове, както и санирани. Паркоместата около тези блокове често са предвидени достатъчно (мисля). Има пространство, цената е по-достъпна. Но именно старостта на блоковете ме тревожи. Не, че го купувам за продажна, но и факта, че едва ли не никой не би го купил, ако решим да продаваме, също ме спира. Предимно старите съседи също не ме радват... пфф, голямо умуване ще падне.

Мне. Достатъчни бяха до преди около 15 години. Вече само през деня има места, вечер са препълнени, дори в кварталите. От новите кооперации който няма гараж или паркомясто, също спира там. Не че е лошо, по-добре така, от колкото по тротоарите, а и тия паркинги между панелките са си общински. Просто казвам да не се самозалъгвате, че са достатъчни. Мен главно това би ме спряло от покупка на панел, ако ми се налагаше да купуваме апартамент, тъй като сме с две коли и е немислимо в нашия случай.
Абе не е лесно да се купи нещо хем хубаво, хем с ограничен бюджет. Със сигурност ще ви се наложи да направите компромис с нещо. Ако е панел, то поне гледайте да е в ремонтиран вход. Това е и признак, че ще имате що годе адекватни съседи.

# 109
И ние сме с 2 коли и затова и ни става толкова трудно да намерим жилище. На много от местата, където гледаме апартаменти, просто няма шанс за паркиране. А с бюджет докъм 105000€ наистина не очаквах, че няма да намерим що годе приличен 3ен апартамент. Цените са просто убийствени! FlushedAstonished

Последна редакция: сб, 07 авг 2021, 15:39 от M0n17y

# 110
Да знае се жилищна сграда ще е. Не бих рискувал с изложение натам защото като почнат да строят ще е неприятно известно време.

# 111
  • Варна
И ние сме с 2 коли и затова и ни става толкова трудно да намерим жилище. На много от местата, където гледаме апартаменти, просто няма шанс за паркиране. А с бюджет докъм 105000€ наистина не очаквах, че няма да намерим що годе приличен 3ен апартамент. Ценита са просто убийствени! FlushedAstonished

Напълно ви разбирам, приятели търсят също като вас от година и са се отчаяли. Вариант ви е покупка на тъмно зелено, иначе просто няма избор. Хубавите апартаменти никой не си ги продава, или им искат пари като за имот в Барселона.

# 112
Твърдо не, но не защото е панел а защото е стар, не бих купил дори стара тухла на повече от 10 години! Ако сме честни тези високите блокове като резиденс гардън и други по 15 етажа какви са, бетон с малко тухли за цвят. Новото си е ново все една да купиш 20 годишна кола. Апартамента след 20 години не само ще е панел но и много стар панел никой не би го купил.

Да сравняваш автомобил с недвижим имот по отношение срок на експлоатация (а и не само) е несериозно.
Че те даже блокчетата, строени 2010та ги водят НС. От личен опит единствено тухлите, строени едва едва в началото на 90те в разгара на мутренските времена и пикът на имотни измами и изоставени строежи, са зле от към качество на изпълнение. За стара тухла не съм чула нищо лошо.

Ако може малко повече разяснение как един тъхлен блок като навърши 20 години, става панел. Joy
Диди когато човек започва да се заяжда и е недобронамерен, или трябва да отвърна или да си замълча. Очевидно тухлата не става панел и имам предвид че панелът който тя ше купи ще стане много стар панел. Иначе старото си е старо ти ако искаш живей в 50 годишна сграда това си е твое решение.

# 113
  • Варна
Nohope, римските терми са изградени от тухли и хоросан.
Предимството на панелните жилища е било, че се строят бързо. Немски патент са, след войната. Там отдавна са съборени.

Последна редакция: сб, 07 авг 2021, 17:00 от Viviana91

# 114
  • Варна

Диди когато човек започва да се заяжда и е недобронамерен, или трябва да отвърна или да си замълча. Очевидно тухлата не става панел и имам предвид че панелът който тя ше купи ще стане много стар панел. Иначе старото си е старо ти ако искаш живей в 50 годишна сграда това си е твое решение.

Съжаялвам, но 10 годишна тухла не се води стара по нито един параграф, освен във вашето въображение. И аз мога да кажа, че се заяждате, след като мнението ви е различно от моето, но не се водят така дискусии. За протокола - живея в 7 - 8 годишно блокче, не ме мислете. Вие си препродавайте вашите жилища на всяка десетилетка ако искате, ваше си решение. Нотариусите и те трябва да ядат. Grin

# 115

Съжаялвам, но 10 годишна тухла не се води стара по нито един параграф, освен във вашето въображение. И аз мога да кажа, че се заяждате, след като мнението ви е различно от моето, но не се водят така дискусии. За протокола - живея в 7 - 8 годишно блокче, не ме мислете. Вие си препродавайте вашите жилища на всяка десетилетка ако искате, ваше си решение. Нотариусите и те трябва да ядат. Grin
Не става въпрос за различно мнение всеки има своето аз казвам че новото си е ново. Във целият коментар съм писал за панел като съм сложил едно  пояснение че не бих купил и стара тухла. А вие питате как става тухлата панел, това е заяждане. А как става старата тухла нова сигурно като я измиите с веро?

# 116
  • Варна
Новото строителство гаранция ли е за качество? И тухлите не са преобладаваща част, а железобетона. Старите кооперации са строени с тухли-тройки. Освен това, жилищата са по-просторни и практични.

# 117
здравейте 850 евро на кв. висока цена ли е за възраждане много се чудя за парк вю до амичи одавна търсим а там скоро дигнаха цените то май навсякъде са дигнати вече

# 118
800-850 евро е квадрара в момента за  възраждане 1 и 2 на етап между започване и акт 14 както е парквю. Това е положението в момента. Ако искаш по-евтино или съвсем на зелено или.... за в бъдеще знае ли човек това е пазар нагоре надолу трудно се прогнозира.

# 119
На булевард Република, срещу Кауфланд възраждане, детската градина и басейна ще бъдат премахнати. На тяхно място ще бъдат построени жилищни комплекси. Всичко е под надслов че целят само защита на обществени интереси.

Общи условия

Активация на акаунт