Пазарът на недвижими имоти във ВАРНА-какво се случва реално? - 12-та тема

• 46 778
  • 762
  •   1
Отговори
# 150
  • Варна
Специално за вилните зони нали направиха промени в закона и вече за да получиш разрешение за строителство и после акт 16, трябва да имаш план за изграждане на инфраструктура пред имота, и да го изпълниш. Май от линк в темата разбрах. А ВиК малко по малко си пъпли нагоре, но съгласете се, че общината е безсилна, пред собствениците на парцели, заграждали кой както му падне и са първи в претенциите, но последни като стане дума за отчуждаване за път и комуникации и местене на огради с по 2 метра.  Иначе Виница как я "канализираха" преди 15 години. И в зоните ще стане, където собствениците позволят.

# 151
Какъв проблем е локацията че те са на 500 метра. Даже ренесанс не е на главният път. Отиваш на феликсова и от там на 3ти март или Царя. Долната част на феликсова ще я разширят, скоро започва ремонт на царя. Парквю е точно на пътя, но ако апартамента гледа навътре няма проблем.

Тия истории дето скоро ще ремонтират Цар Освободител и ще разширят Ана Феликсова са градски легенди от преди двайсет години. Който не е опитвал да излезе по Феликсова в час пик, той не знае в какво се забърква. Разликата между двете е по половин час загуба на време всеки ден относно достъпност с автомобил.
Дори и да приемем че долната част на Феликсова не се реализира скоро, то ти си по-близо до 3ти март. От там до република е 2 мин.

# 152
M0n17y,съжалявам, че Ви се е провалила сделката!Какво се случи, ако не е тайна?
Много сделки се провалят в последно време и то по вина на продавачите,решават в последния момент да увеличат цената.
Не е тайна. Продавачката ни извъртя 1000 номера. Първо не каза, че имотът е ипотекиран. След това отказваше да съдейства на адвокатите за изготвяне на предварителния договор, а особено с ипотекиран имот и когато част от финансирането ще е с кредит, си е сложна процедура. Отказваше да вади документи, да дава информация, а в същото време бързаше, искаше си капарото и постави срок до 31.08 за изповядване на сделката. Договорихме уж всичко, изготвиха предварителния договор (дотук бяхме дали немалко пари за адвокатските услуги), отидоха да го четат и огледат с мъжа ми и уж беше съгласна с всичко, само искаше срокът да е до 05.09 (беше заложен 15.09). На другия ден трябваше да се явим всички и да разпишем. Е, да ама не. Решила си жената, че иска промени по суматий точки, неща, които бяхме изговорили вече 100 пъти и се бяхме разбрали. Най-фрапиращото беше, че иска ако не спазим срока, освен капарото, което беше 5000€, да й дължим и неустойка от още 5. А тя видимо не полагаше никакви усилия да се случат нещата. Стана скандал при адвокатите, тая хвърли всичко и замина. Всички останахме с впечатлението, че тя дори нямаше намерение да продава, а чисто и просто си искаше едни лесни 5-10000€ в джоба.
Видя, че ние искахме този апартамент и ни направи на маймуни. Изгубихме 3 седмици в разправии, лъжи и мотане. Жалко, наистина харесахме апартамента, но явно не ни е било писано.
П.с. Апартаментът е на Конфуто, обявен за 105000€, има опция и за гараж. Ако някой се натъкне на него и го интересува нещо около нашата провалена сделка, може да ми пише. Продавачката е пълномощник, не собственик и не желае да работи с агенции, защо ли... С нас беше втора поред провалена сделка. Твърдеше, че на предните кандидати им е изгоряло капарото.

Последна редакция: пт, 13 авг 2021, 16:03 от M0n17y

# 153
О, това е класическа схема за имотни измами, т.е за събиране на капаро Sad Не бих се учудила дори и пълномощното да е фалшиво, а собствениците я в София, я в чужбина хал-хабер да си нямат, че някой им продава имота.
Затова капаро плащам само на предварителния договор и то след като е подписан и вътре е вписано двоен или троен размер на връщане на капарото, в случай че продавача се откаже или документите са неизрядни.
Купувачът губи капарото ако се откаже от сделка, не му отпуснат кредит и тн, и тн, но само в единичен размер!
Нотариусът също избираме ние като купувачи, като продавачи където иска купувача, все пак той тегли масрафа.

# 154
  • Варна
Само ще оставя това тук, с което считам спора си с някои участници във форума за приключен:
https://m.24chasa.bg/novini/article/10077756

# 155
Oх, ох.. много забавна статия.. Пътища? Кои пътища? Коя инфраструктура, кой градски транспорт (че в друга статия оня ден говореха как лекото метро щяло да направи Кайсиева център Simple Smile )?
Много отдавна искам поне в периферията да се строи с разум т.е отстояния и инфраструктура, но не би..
Новият хит са Виница и Св. Константин, отстояния не виждам, инфраструктура нова изобщо няма...Св. Константин от курорт ще стане квартал както к.к Чайка и тотално ще западне.
Преди две години Адрес или Имотека (под една шапка са) бяха излязли със статия, че на юг ще расте града, чаак до Камчия .. на там се разрастна, та почна и на север към курортите.

Оня ден един таксиджия ми се хвали, че продал в Левски и купил във Владиславово и как там било широко и тн, и тн.. Ама го питах той знае ли, че Владиславово ще е следващата Кайсиева - блокчета между панелките. Оптимист - нямало да има такова нещо, те щели да протестират ... Ммм, дообре!

Не знам, но край нас се продадоха вече 4-5 двустайни апартамента и парите заминаха за малки гръцки имоти. Някои нямат наематели от както е почнала пандемията, предвид, че се реновират общежития, а се планира свиване на приема в университетите.. вече не е опция да инвестираш в имот край университет. Наемите около МУ са паднали с поне 30%

# 156
  • Варна
Не знаех, че Виница е новият хит?  Не, че не не го очаквах обаче.

Иначе има пътища, как да няма бул.Левски, кръговите, оправиха доста улици и междублокови пространства. В момента се прави целият път през Кичево до Албена.

А, който иска да инвестира в Гърция, те там чувам доста сериозно ги ограничават с пандемията и мерките. Както и на запад междувпрочем. Цял живот съм бил с единия крак на запад, ама за първи път сега съм и с двата тук.

Иначе моята стратегия винаги е била да се инвестира в имоти под наем за млади семейства, никога не съм харесвал спекулативните подходи за студенти, туризъм в градски условия и.т.н. Който иска туризъм - вили около Варна много, което е и новият ми интерес.

# 157
Е колко да са ги ограничили в Гърция, ходихме вече 2 пъти да полеем новите апартаменти. Маски в магазините, отстояния на плажа, които аз считам за плюс, в заведенията сервитьори и бармани с маски.
Тестове вярно трябват, но изобщо не са перо ако излезеш юни и се прибереш септември от там.

За пътят Кичево - Албена - нарязаха го нарочно целия, защото казаха, че ще плащат само вече започнати ремонти. Кога ще го свършат май не се знае.
Това, което наблюдавам аз е, че кочината се предвижва към периферията и за щастие по-централните места започват да придобиват европейски вид, вярно и живота в тях поскъпна (визирам гаражи, сини зони и тн) и не може да се промени презастрояването, но поне тротоарите са си тротоари, а не паркинг.
Като млада майка ми се ревеше като трябваше да слизам към Морската, избирах най-глухите улици, че да вървя по платното, защото свободни тротоари нямаше.

Виница е хит, защото е по-добре разположена от Кайсиева и Владиславово, а цените са сходни. Трябва да оправят и пътя до баира с панорамните апартаменти..и там пак ги нагъчкаха. Сега и на поляната преди Виница ще ги натворят едни...

# 158
  • Варна
Не вярвам кочината да се измести към периферията, освен ако не става дума за апартамент в блок. Иначе къщите са си бя пари.
Точно обратното е според мен - селяните си продават нивите, за да се наврат в 50 квадрата на центъра тричленно семейство, а хората с добри възможности продават или дават под наем и се изнасят на спокойствие по вилите. Разбира се винаги има изключения.

# 159
Градът е в рамките на кварталите, малко къщи има там?
Другото са СО с проблемни пътища, канализация, ВиК, ток, повече от колкото в едно село на 5-10-15км от Варна.
Като чуя вода от кладенец и ми примира душата, при това земеделие в района, фекални ями и др.. вода от кладенец е отрова, особено на места, където се хвалят, че водохващат на 3м

# 160
В материала си е казано защо се търси повече в периферията - по-евтино е, не че качеството на живот рязко се е вдигнало и е задминало скъпите локации.
Иначе между Владиславово и Виница е нормално да изберат второто.

# 161
  • Варна
Градът е в рамките на кварталите, малко къщи има там?
Другото са СО с проблемни пътища, канализация, ВиК, ток, повече от колкото в едно село на 5-10-15км от Варна.
Като чуя вода от кладенец и ми примира душата, при това земеделие в района, фекални ями и др.. вода от кладенец е отрова, особено на места, където се хвалят, че водохващат на 3м

Глупости.
Скрит текст:

Официално това са рамките на града.

Водата от кладенец се ползва предимно за поливане и е безценна, когато поддържаш двор. За битови нужди си има питейна вода от ВиК вече в доста от вилните зони.

За села на 5 км от града освен Каменар, не се сещам. Всичко близо отдавна е слято.

# 162
Ние търсим в идеален център и цените там са си цифра, а офертите куци. И се въртят горе- долу едни и същи от месеци вече. Не следя офертите по кварталите, но оставам с впечатлението, че там е основният пазар. Не заради нещо друго, а защото цените са много различни и по- ниски Simple Smile
Иначе, на всякъде има проблеми с инфраструктура, паркиране, мръсотия и т.н.

# 163
  • Варна
Инвестират край курортите. Не във Възраждане и Владиславово. Инфраструктурата е отчайваща навсякъде.

# 164
Според теб, най-много се търсят имоти около Лятно кино, Зимно кино Тракия и Гранд Мол. Там цените не са толкова високи, както в топ център, а и всичко е наблизо, има и добра инфраструктура.

Общи условия

Активация на акаунт