Пазарът на недвижими имоти във ВАРНА-какво се случва реално? - 12-та тема

• 46 809
  • 762
  •   1
Отговори
# 165
  • Варна
За пешеходци може би. Ако си с кола и нямаш гараж, си трябва богато въображение. Гранд Мол като район пък винаги ми е бил неприятен заради близостта си с Максуда.
С други думи - не е случайно, че там цените са по-ниски. Както и около Колхозния пазар и Погреби.

п.п. Помислих малко и се редактирам - и за пешеходци не е ок. Тротоарите са завзети от паркирани автомобили и са с натрошени плочки. Върви се по пътното платно, щото иначе няма как.

Последна редакция: вт, 17 авг 2021, 14:53 от Didi168

# 166
Задължително в тези райони с гараж или паркомясто,иначе си е мъка.
Скоро ще има тротоари, ще има къде да се върви.Синята зона ще се разширява, ще стига до ул.Отец Паисий.

# 167
  • Варна
Дано, но като знам как работят на парче, боядисват директно върху тревата и калта, оставят дупките, слабо вероятно да оправят тротоарите. Ще има някакво разчертаване там и лудницата ще се измести от другия край на новата граница. Дано да греша и наистина кината да станат по-приятни квартали.

# 168
  • Варна
Кой е виновен, че няма паркоместа и се допуска грозна архитектура?

# 169
  • have faith and be patient ..
Тези които отдавна трябваше да върнат статуите на всички гаражи, превърнали се в салони, магазини и работилници

# 170
  • Варна
Не е ли на общината и на главния архитект? Дава разрешителни и за небостъргачи, в странни райони.
В нормалните държави първо се строи инфраструктурата. После се оформят жилищни квартали.
Алекс, при разрешение за строеж на блок с 30 а-та и 10 гаража, винаги ще има проблеми.

# 171
  • have faith and be patient ..
Изискванията отдавна са други, трябват 30 + 2 мисля за гости.. Няма значение, този на който не му трябва гаража, спокойно може да го даде под наем или продаде на този, за който няма гараж, чуди се къде да паркира и накрая се настанява на тротоара.. А не да става поредното магазинче

# 172
Поне от няколко години не дават разрешително за строеж без обезпечени гаражи, а и поне моите впечатления са, че спря практиката гаражите да се преустройват на магазинчета и салони за маникюр… щетите от близкото минало са видими в много райони, родителите ми живеят над Цветята на Чаталджа, там е ужас, блокчетата строени 90те и началото на хилядолетието са масово без сутерени, с по 4-5 гаража, превърнати в нещо.

# 173
  • Варна
Да глобяват усърдно, спрелите на тротоара. Аз виждам нагло паркиране и в  bus лентите. Неангажираността на властите води до настоящия хаос.

Последна редакция: вт, 17 авг 2021, 21:54 от Viviana91

# 174
  • Варна
Кой е виновен, че няма паркоместа и се допуска грозна архитектура?

За архитектурата - ясно, но няма как общината да осигури по 2 паркоместа на семейство за всички граждани и отделно за всички служебни автомобили. Не мисля, че изобщо съществува такъв регионален град в България и Европа.
Като добавим, че новодошлите масово си стоят с адресни регистрации по родните места и с коли, регистрирани другаде, щото във Варна данък МПС е най-висок (двоен, че и троен, сравнен с другите областни градове) и съответно данъците им отиват в други общини... нямат никакво право да се оплакват.

# 175
  • Варна
Интересно, ако си сменя адреса в Аксаково и автомобила и той там колко по-евтино ще плащам?

# 176
  • Варна
Интересно, ако си сменя адреса в Аксаково и автомобила и той там колко по-евтино ще плащам?

Не ти знам колата каква е и не съм сигурна дали Аксаково не начислява с варненския коефициент. Моята кола е с данък 50 лв. За същата в Бургас е 18 лв.

# 177
  • Варна
Ами ако принципа е същият колата няма значение, ама аз по-далеч от някоя вилна зона няма как да се пиша.

# 178
  • Варна
Ти от кой град си? Аз говоря за хора, които са от Добрич, Шумен, Ямбол, Разград, Видин и т.н. Дошли са тук като студенти или по работа, харесва им, остават тук, създават семейства, купуват коли и имоти, живеят така 10 - 20 - 30 години, а по документи всичко им се води в родния град, защото е по-евтино. Данъците им отиват другаде. Населениението на града е много по-голямо от официалното.

# 179
  • Варна
Не се строят общински паркинги, въпреки обещанията. Отделно, не се обособяват зелени зони. Например на мястото на Лабиринт,можеше да оформят зона за отдих. Строи се без план и набързо.
Какво стана, с прословутата т.н. Алея Първа? Поредната полит.лъжа.

Общи условия

Активация на акаунт