Пазарът на недвижими имоти във ВАРНА-какво се случва реално? - 12-та тема

• 46 866
  • 762
  •   1
Отговори
# 180
  • Варна
За гаражите и аз съм много недоволна…. При нас за 13 апартамента има предвидени места за 6-7 коли. Обаче реалността е друга.2-3 места са превърнати в партерен апартамент, другия гараж 2 ен и празен, външното място е за 2 коли и се ползва по предназначение…
Яд ме е на строителите…. За мен първо трябва като се продават апартаментите да се дава избор на хората за гараж и евентуално ако няма до последно желаещи, тогава да се продава на външни хора,пък то да го правят на апартамент съвсем ми е недопустимо!
Отделно се дразня на всички, които имат гаражи и не ги ползват по предназначение, а са ги напълнили с боклуци и ги ползват за мази/ складиране. В същото време колите им на пътя.
За цените на гаражите не ми се коментира даже 25к е много висока цена според моите виждания.
Проблем с паркирането има навсякъде и се задълбочава още и още.
За фасадите на сградите да не говоря- една сива сграда, една розова, една жълта, едната с гипсови декорации и ковано желязо, съседната нищо общо…. Просто умисъл в нищо. Работи се на конвейр да се вземат едни пари и чао!

# 181
  • Варна
Не, не можеше да се се оформи зона за отдих на мястото на Лабиринт, защото парцелът е частха собственост. Що за детска наивност?
И 10 общински паркинга да се построят (не че се сещам за толкова общински свободни парцели), това няма да реши проблемите на всички.
Впрочем не е като да не се прави абсолютно нищо. Малко ли междублокови змиярници се асфалтираха и разчертаха?
Но българинът знае само да мрънка.

п.п. Daisy_D, аз знам за строители, които не дават на външни да купуват само гаражи.

# 182
  • Варна
Парцелът на Сава Ганчев беше препродаден от общината. И не само той. А този кмет, трябва да е наясно, че населението се увеличава и улицата не са адекватни. Безвластие и некомпетентност.
Didi, спести си тиквения пиар. В нормалните държави има норми и стандарти.

# 183
  • Варна
Вивиана, ти си спести обидните думи. Ако ще пишеш нещо, моля нека е по темата. Нито съм пиар, нито работя за общината, нито обичам тикви, нито съм длъжда да ти се обяснявам.
У нас има прекрасни норми и закони. Ние сме тези, които трябва да ги спазваме.
Паркоместата не стигат в нито една европейска столица.
Като смяташ, че сме ненормална държава, върви живей другаде или седни, учи и я направи по-нормална.

# 184
  • Варна
Ами евала на читавите строители! Моя не е такъв….Ако имах възможност бих си взела поне външно парко място… не да обикалям вечер като луда 5 кръгчета и накрая да спра на 10 Мин от нас… не държа да спирам пред вратата, но то на 4 улици радиус няма къде. На тротоар не паркирам, ако ще й на майната си да спра, спирам там.
Има много неща недодялани, но като за начало смятам че е редно да се ползват по предназначение гаражите, който си е със статут офис да си е офис, ама гаражите магазини или апартаменти НЕ!!!!
Ето за година и половина във въпросния партерен апартамент със статут на гараж минаха поне 6-7 наемателя…И хората не ги разбирам които ги наемат- за 400 лв на партер не бих живяла….

# 185
Ние търсим в идеален център и цените там са си цифра, а офертите куци. И се въртят горе- долу едни и същи от месеци вече. Не следя офертите по кварталите, но оставам с впечатлението, че там е основният пазар. Не заради нещо друго, а защото цените са много различни и по- ниски Simple Smile
Иначе, на всякъде има проблеми с инфраструктура, паркиране, мръсотия и т.н.

Преди няколко години купих голям четиристаен там, стара тухла. Инвестирах сериозна сума и в ремонта му, а и отне доста време и усилие - съборихме всичко до тухла и изградихме на ново с висок клас материали. Ако трябва да го продам сега, трябва да му искам поне 2000 евро / квадрат, че да ми излезе сметката. Не съм пробвал, но според мен е непродаваем. Не мисля, че има много хора, които биха били склонни да платят такава цена и да живеят в стар блок (дори и самия апартамент да е направен добре), предвид всичките проблеми, които идват с една стара сграда.

# 186
  • Варна
В нашия блок е същата работа. Имаме 12 гаража, от които по предназначение се използва един. Три са преустроени на партерни боксониери. Останалите са склад за вехтории и бълхи. Съседката ми се оплакваше, че искала да купи единия, но е едра жена, с голяма кола и като паркира вътре, не може да си отвори вратата и да слезе...

# 187
  • Варна
Не съм използвала обидни квалификации. Но общински паркинги липсват. Съответно, няма начин да се редуцира проблема.

# 188
  • Варна
В нашия блок е същата работа. Имаме 12 гаража, от които по предназначение се използва един. Три са преустроени на партерни боксониери. Останалите са склад за вехтории и бълхи. Съседката ми се оплакваше, че искала да купи единия, но е едра жена, с голяма кола и като паркира вътре, не може да си отвори вратата и да слезе...
Ей това е другата простотия! Тесните гаражи! Разбирам я жената. Ама при нас друга тъпотия- двойни гаражи с 1 вход и изход и на 1 семейство да са пак е неудобство!

# 189
  • Варна
Я пак? Всички паркинги около панелките са общински най-малкото.
Има начин да се редуцира проблема. Начинът е всички собственици на гаражи да си изхвърлят партакешите от тях и да си приберат каруците вътре, а купуващите имоти да не се стискат за покупка на паркоместа и гаражи, щото "Все ще намеря къде да спра, парите ще ги дам за 70 инчово теве и баня за 15 бона, да не съм балък да плащам като другите."

# 190
Новото си е ново. В момента има много добри предложения с външни паркоместа, гаражи, подземни с топла връзка. Озеленяване отвън има и такива затворен комплекс. Винаги ти е хубаво като влезеш в нещо ново от входа през стълбище, асансьор и т. н. Единственият проблем са цените 😄😄😄. Но то инфлацията напоследък е необяснима, който купил купил.

# 191
  • Варна
Около моят адрес са само частни кооперации. Някои са само с магазини и офиси, по проект. Мини улици, асфалтирани преди 50г. Мини тротоар, без две еднакви плочки. Сами си спонсорирахме новия тротоар. Предполагам, че е незаконно. Наблюдавам и др.безумие. Гаражи, с еднометров тротоар. Кой архитект е разрешил подобен достъп? Една маневра блокира цялото движение.
Разходете се до Конфуто. Там има отстояние от всеки гараж.

# 192
  • Варна
общински паркинги не знам, ама и частни няма…. И на частен паркинг бих си държала колата ако имах наблизо. Предпочитам да платя за място, от колкото да губя време и пари за бензин …

# 193
  • Варна
Около моят адрес са само частни кооперации. Някои са само с магазини и офиси, по проект. Мини улици, асфалтирани преди 50г. Мини тротоар, без две еднакви плочки. Сами си спонсорирахме новия тротоар. Предполагам, че е незаконно. Наблюдавам и др.безумие. Гаражи, с еднометров тротоар. Кой архитект е разрешил подобен достъп? Една маневра блокира цялото движение.
Разходете се до Конфуто. Там има отстояние от всеки гараж.

Ами да сте гледали къде купувате. Кой ви е виновен? Колко гаража и/или паркоместа си купихте вие? 
Достатъчно адекватни блокове, гаражи и тротоари има във всички части на града. Но няма как на едно място цените да са 800Е на квадрат, на друго - 1300, и да очаквате еднакви удобства.

п.п. Каквото и да си говорим, възможно е само редуциране на проблема, но не и решаването му.
Аз преди да си купя колата прецених, че има достатъчно места около нас (тогава живеех в Победа). Ако живеех в Гръцката (тогава нямаше синя зона) нямаше да си купя кола докато не се изместя. Сега живея в в Изгрев - спокоен квартал от вилен тип, с достатъчно място за двете ни коли. Но все пак и тук малко по малко става пренаселено. В момента търсим да закупим къща, ще паркираме в двора.

Последна редакция: вт, 17 авг 2021, 22:41 от Didi168

# 194
  • Варна
Според мен, проблема с паркоместата трябва да се реши изначало,тоест още при покупката на автомобил.Да не се разрешава покупка на втори автомобил за семейство, без да се декларира възможност за паркиране(собственост или дог.за наем). Това, плюс гореизброените мерки може би ще реши проблема.

Последна редакция: ср, 18 авг 2021, 11:44 от Мъж с пушка

Общи условия

Активация на акаунт