Пазарът на недвижими имоти във ВАРНА-какво се случва реално? - 12-та тема

• 46 870
  • 762
  •   1
Отговори
# 195
Според мен проблема с паркоместата трябва да се реши изначало,тоест още при покупката на автомобил.Да не се разрешава покупка на втори автомобил за семейство без да се декларира възможност за паркиране(собственост или дог.за наем).Това,плюс гореизброените мерки можеби ще реши проблема.
Аз не знам много хора да имат на тяхно име 2 автомибила. Има баровци ама те имат и големи къщи.

# 196
  • Варна
Nohope, не на човек, а на семейство. Има семейства, в които мъжът има една своя и една служебна кола, жената - и тя кола, голямото дете - и то. И никак не са малко такива семейства. И далеч не живеят по големите къщи.

# 197
  • Варна
Nohope, не на човек, а на семейство. Има семейства, в които мъжът има една своя и една служебна кола, жената - и тя кола, голямото дете - и то. И никак не са малко такива семейства. И далеч не живеят по големите къщи.
Точно така! На домакинство! Съседите ми в квартирата бяха такива- майката с кола, детето, бащата с 2 джипа и служебен бус!
Вкъщи само аз съм с кола и пак ми е зор. От 1 месец съм без кола и се чувствам прекрасно като пешеходец. Обаче скоро ще я взема и пак ще имам драми :/

# 198
Това не го видях. Само да се пошегувам да не разведеш някое семейство за да имат две коли😄. Иначе аз не съм привърженик на тази строгост. Който си е купил място ще му е удобно, който не ще обикаля квартала. Като аз лично разбирам хората, които вечерно време дори спират на тротоарите. Стига да не е брутално трябва да сме толерантни.

# 199
  • Варна
Щом си избрала да живееш на място без условия за автомобил, значи не ти е топ приоритет това и други неща са ти по-важни. Или купуваш гараж/паркомясто, или се местиш другаде, където ги има едно от тези двете удобства, или си стоиш и не се оплакваш.

# 200
Извинявам се за въпроса, но къде е квартал Изгрев. Вероятно го знам, но не се сещам.
Иначе относно хората с възможности дали са към центъра или периферията според мен зависи от възраст и типаж. И как се дефинира с възможности. На един не му стигат парите за хляб на друг за яхта. Все не стигат 😁

# 201
  • Варна
Над Цветния квартал е Изгрев.

# 202
Над Военна болница също е Изгрев. Ние купихме апартамент там.

# 203
След околовръстното значи. Знам, че напоследък има сгради там. Не знаех обаче, че се води отделен квартал.

# 204
  • Варна
Напоследък? Е то има и панелки даже. Не ги знам колко годишни са, но са по-стари от мен със сигурност. Води се квартал от над 10 години.

# 205
Къде сте мераклиите за паркоместа и гаражи, че край нас се дават поне 15броя под наем за 50лв/ месец, а по улицата не може да се мине от коли. Вчера дори един съсед направил забележка на мъжа ми, че не си прибрал колата в гаража, а той се качи само да вземе нещо от дома. Значи ако може друг да се охарчи, а за мене място на улицата винаги да има. Имаме заден двор за 6 коли, там стои празно и вечер, че не им се маневрирало. Тъй като се замисля явно улицата е широка и тротоарите не ни трябват
За колите има много лесно решение - кола на имот, ако имаш гараж тогава може и втора кола. Данъка за втора, трета кола да е много висок.
Данъците между Варна и Аксаково са различни и в класа с нови и мощни коли разликата е два пъти:)

Последна редакция: ср, 18 авг 2021, 07:21 от скаридка

# 206
  • Варна
Какви са тези смешни коментари относно гаражите - да си държали там колите. Пък вие като нямате гараж/паркомясто сякаш правото ви да паркирате на улицата ви е дадено по дефолт.
Ама така е, българинът обича да гледа в чуждата паничка. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 207
  • Варна
Кое му е смешното? Гаражите са за коли, до колкото си спомням. А правото да паркираме на улицата всички си го имаме по дефолт, да, стига да е съобразено със закона за движение по пътищата.

За складиране на боклуци има складове, мази, тавани... купете си, като нямате.

# 208
  • Варна
Здравейте, някой има ли информация колко време се чака за Акт 16 в момента? Зависи ли от големината на сградата по някакъв начин или от района?

# 209
  • Варна
Най-вече зависи от Електразпределение, пословични са с бавене, безхаберие, бездействие. Да речем може и за три месеца, за шест, за девет или никога да не стане.

Общи условия

Активация на акаунт