Пазарът на недвижими имоти във ВАРНА-какво се случва реално? - 12-та тема

• 46 943
  • 762
  •   1
Отговори
# 330
Има как да няма. Ако решите да строите на земята ще имате проблем. Добрата новина е че земята може да я купите от общината на преференциална цена. Най-добре е да проверите колко ще ви иска общината и да си я купите макар че не е задължително.
Ами тя къщата си е построена, няма какво да строим. Само доста ремонт има да се прави.
Ремонт не се брои. Но ако един ден решиш да събаряш и правиш нов проект ще имаш проблем. Също ако строиш в двора и решиш да е законно.

# 331
Аз го гледам от няколко месеца и не мога да повярвам как са го разрешили това нещо. Старата фасада със стъклото отгоре е пълен абсурд.
Скрит текст:
Има една сграда която строят в момента в центъра, Париж се казва. Тя изглежда доста по- добре на картинка ама не знам дали ще успеят да я направят като хората. А и цените там са абсурдни. Аз не претендирам да съм строителен експерт ама ми направи впечетление че на старата фасада са запазили старите тухли. Все пак това нещо е строено 1906. Не знам колко е нормалния живот на тухлата и дали ги укрепват допълнително, ама за 2500 евро на БДС + 30% общи части се надявам да не сложат само една замазка отгоре
Неймар каква е тази сграда Париж ?
Как различно възприемаме нещата. За мен идеята при този тип сгради, където се интегрира новото и старото е страхотна ( не при всички разбира се се получава добре ) Виждала съм в чужбина - в Берлин, в Израел в Тел Авив. Сградата на ъгъла на Антим I и Братя Шкорпил, където беше р-т ДиВайн също е надстроена.
Разбира се, че са запазили старата фасада - това е условие при къщите паметници на Културата. Къщата с Папагалите също е така. Укрепват се за да се надстрои.
Цените ми се видяха абсурдни като ги обявиха, но сега явно са вече са нормални Confounded
Скрит текст:
В тази къща са снимани сцени от филм с Иван Иванов ( Комбина или Всичко е Любов )

Пенко е как да не се вайкаме за Архитектурата - построи ли се една глупост - остава за векове.
Може да е красиво и функционално едновременно.

А си имахме толкова хубав център със стари къщи и улички и вместо да си направим нещо ала Капана напляскахме сгради в странен вид. Преди години си представях Напий се сам и няколко пресечни точно като място за забавления.. Повечвто къщи не бяха особено обитаеми, но пък имаха красива архитектура
Там от няколко години работят по тази идея - Таляна са нарекли "квартала" Имат страница във Фейсбук. Много къщи реновираха.
Много ми харесва и как реновираха х-л Роял ( срещу Стария Чинар )

Ето това е Париж

# 332
Това не е ли бившото Първо районно ?
Харесва ми Simple Smile

# 333
  • Варна
Това не е ли бившото Първо районно ?
Харесва ми Simple Smile
Да , точно то е!

# 334
На 5ия етаж има един тристаен 150кв и срещу скромната сума от 350 хил евро може да е ваш. Това е естествено на БДС така че ще трябват още 30-40 хил евро да се завърши с кухня и баня както се издава в чужбина

# 335
Едно, че не паднаха цените ами направо литнаха Anguished  не мога да разбера хората, които купуват в момента за инвестиция на право е лудост за мен при тия цени. Уж за предпазване от инфлация на спестяванията но при тия цени май вече си е набутвация. Rolling Eyes

# 336
Simple Smile Сигурно и тези, които купуват, казват, че не могат да разберат другите, които от години чакат цените да се сринат.
Всеки живее с последиците от изборите, които прави.

# 337
Simple Smile Сигурно и тези, които купуват, казват, че не могат да разберат другите, които от години чакат цените да се сринат.
Всеки живее с последиците от изборите, които прави.

Прав си, и аз мислих, че ще падат цените поради обстановката но не познах Wink  НО тия цени вече ме плашат, все пак говорим за Варна.

# 338
Едно, че не паднаха цените ами направо литнаха Anguished  не мога да разбера хората, които купуват в момента за инвестиция на право е лудост за мен при тия цени. Уж за предпазване от инфлация на спестяванията но при тия цени май вече си е набутвация. Rolling Eyes
Какво означава набутвация когато имаш пари и не си бизнесмен? Какво да ги правиш парите, да ги изпиеш, набуташ на комар, изхарчиш за коли, за жени? Инфлацията идва и сега е началото това е нормален цикъл от друга страна банките и държавата просто те принуждава да си изхарчиш парите понеже не само че не ти дава лихва по депозита, но и ти взема пари с измислени такси. На сградата където взех апартамент инвеститора ми каза че един е взел 3 апартамента накуп!! И това ми го каза след сключване на договора така че едва ли има полза да ме лъже. Имаше едни момиче тука забравих и ника която искаше да купи 3 апартамента в лабиринта! На мен ми е интересно да видя, но все още не попадам на такава статистика колко от покупките са за инвестиция и колко за да живее някой там, но със сигурнист за инвестиция са над 50 процента.

# 339
Какво означава набутвация когато имаш пари и не си бизнесмен?

Без да си бизнесмен има още много места и начини за инвестиции, но всеки си има глава на раменете и да прави каквото си иска с парите Wink , ще видим при тия цени каква инвестиция ще е?

# 340
Какво означава набутвация когато имаш пари и не си бизнесмен?

Без да си бизнесмен има още много места и начини за инвестиции, но всеки си има глава на раменете и да прави каквото си иска с парите Wink , ще видим при тия цени каква инвестиция ще е?
Като например? В злато? В акции? В облигации? Това не е за всеки. Имота е най-сигурната инвестиция, защо? Еми защото историята показва че в дългосрочен план цените са обречени да се качват, защото модерната икономика фундамента и стъпва на растежа в икономиката което дърпа цените. Обаче за разлика от всички други инвестиции при имота имаш сигурна печалба дори и без да продаваш, даваш под наем печелиш и чакаш. Когато дори и след срив цените пак се качат продаваш и кешираш. Да има акции където вземаш дивиденти, тоест имаш печалба без продажба, но пак казвам не е за всеки. И накрая да припомня за Мартин Петров и Богдана Карадочева дето се довериха на хора да инвестира парите им.

# 341
  • Варна
Какво чакаш,бум на цените ли? Отдаването на имоти е свързано с поддръжка и ремонти.

# 342
Относно сградата на Явор в Чайка. Аз мисля, че цените са много високи, но никога няма да паднат в тази сграда, както и в Петия елемент. Нови луксозни сгради на първа линия до морската градина, винаги, ще са желани. В четирите високи сгради на акациите, апартаменти, не излизат, или също са с много надути цени, а сградите са стари.

# 343
И тука сте прави, като погледнете в бъдещето и според мен имотите само нагоре Wink но според мен продавачите още от сега са ги сложили това увеличение и бъдеща инфлация в цените на имотите които продават Smiley и вие ще си ги платите предварително това увеличение и инфлация  Satisfied и дано накрая сметката излезе.

И да добавя все пак говорим за Варна и всеки е на ясно как седят нещата в града с заплатите Wink

Последна редакция: нд, 29 авг 2021, 10:41 от sweet13

# 344
Какво чакаш,бум на цените ли? Отдаването на имоти е свързано с поддръжка и ремонти.
Ти ли го подържаш имота? Нали си го дал имота под наем, който чупи купи. Единстврният проблем е да намериш сериозен човек за дългосрочно. Ако го отдадеш за 3 гидини примерно, нищо не плащаш, човека си ги подържа.
Свит а като плащаш на банката сметката ще ти излезе ли? Растежа е факт дори и при Ковид от около 4 процента.

Общи условия

Активация на акаунт