Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори 71

• 39 037
  • 725
  •   1
Отговори
# 420
Детеродната възраст не до 40. Еластичността на кожата определено намалява с възрастта.
Колко може да намалее колагена на една 40 годишна жена ? Хайде стига глупости !
Всичко зависи от кожата и как се грижиш за себе си. Ти нека да си 70кг преди да забременееш и после да качиш 30, и тогава няма значение дали си на 20 или 50!
Родих бебе 3.800, а бях качила 6-7 кг и нямам стрии. Ако бях качила 20 едва ли щях да остана без стрии.

# 421
Как се пазите да не качвате много кг или просто е до структура?

# 422
Всеки организъм реагира различно. Ако няма показание за излишно пазене умерено движение, лек спорт. Максимата "яж за двама" е особено грешна също.

Важно е и храната да е пълноценна, ако е тесто по-добре пълнозърнесто и т.н.

И пак не е гаранция при някои жени просто така се случва.

Аз бях качила 5 кг. Само че на мен през бременността 2 месеца имах гадене + повръщане и бонус през цялото време не можех да ям хляб и тестени , защото ми се повдигаше от тях.

# 423
Аз вече изхабих една опаковка от крема против стрии на Матернеа и съм много доволна. Лек, попива бързо и много ми облекчава сърбежа. Няма силна миризма, а съвсем лека и приятна. Мажех го сутрин, а вечер мажа с олиото на Babylove, което също много ми харесва.
В началото започнах с един микс от масла на Икаров - кокос, какао, нещо такова, но миришеше много силно и ми беше неприятно.
За кафето, в началото пиех по едно, но после минах на безкофеиново. Кола и всякакви напитки от типа газирани, безалкохолни, сокове в кутия по принцип не пия, но ми се е допивало малко кола и съм съгрешавала Simple Smile

# 424
Эа кгте: аэ тренирам и се храня в умерени количества, както преди бременността, но модифицирано естествено эа новите ми нужди. Преди да эабременея винаги ми е било важно да съм в много добра форма и теэи навици се отплащат и сега. Эабременях 171 см, 56,5 кг, но първите три месеца отслабнах 2 кг някъде эаради повръщане и гадене. Нормално мога да ям и то не всичко от скоро.

Имам спининг колело и почти всеки ден карам-може би 5-6 пъти седмично по 30-60 мин на пулс 130-150, отделно с мъжа ми събота и неделя и/ или още един ден от седмицата след работа вървим много. Сега лятото понякога ходя да плувам с него. Эадължително веднъж около 7-12 км раэходка и веднъж около 5 км. От 16 г.с. някъде, не помня вече кога се чувствах по-добре, включих и упр эа ръцете, някои стягащи эа крака, беэ тежести естествено.

Така поддържам що годе стегнатост на тялото и горя доста калории-следя с полар. Отделно эа храненето нямам инстинкт да се тъпча, эащото ми става эле от това. Обаче като видя, че прекалявам и не е нужно да наваксвам вече качване на кг (в четвърти месец имаше нужда), следя калориите. Преэ втори триместър гледам да съм на нето 1850, т.е. 250 повече от преди бр., преэ трети ще съм на нето 2100. Т.е. ако ям някъде 2500 и иэгоря 400 на спининг колелото и с упражнения или раэходки, ще съм точно в норма. Ето така си смятам всичко и съм доволна эасега.

Това с калориите функционира беэ стрес обаче само, ако човек има опит и не му прави впечатление вече да сметне един обяд эа 5 секунди. Както и ако энае горе долу с точност иэгорените кал. от спорт.

Единствено качеството на храната според мен негативно се е променило. Не ям месо все още, насилвам се да ям животински храни, эащото се уплаших от дефицити, а ми се гади от тях. Преди бр. ядях всеки ден сирене, месо, не съм била на нвд, но си хапвах протеини. Също ядях сладко по едно време 16-19 г.с. и то доста, а преди не си поэволявах такива боклуци често. Риба не мога да погледна в момента, дори салатите трудно ,,влиэат" :Д ...но...ям, каквото мога и гледам поне да е пълноэърнесто.

# 425
Мажа с Палмърс и кокосово масло, някъде към 10 г.с започнах с тази бременност. Кафе в началото не пиех защото ми ставаше лошо от миризмата му, но щом отшумя това неразположение започнах да си правя по 1 сутрин.
Килограми съм качила около 10-11 в 37 г.с, като тренирах редовно до около 33г.с. Храненето ми е както обикновено: зеленчуци, месо, плодове, варива, пълнозърнест хляб, сладолед 2-3 пъти седмично. Имаше период, в който нищо не ми беше вкусно и общо взето хапвах защото трябваше, но премина.

# 426
Здравейте и от мен не е въпрос на каква възръст сте а до кожата ви. Раждала съм 2 деца и съм на 40 год но нямам нито една стрия . И с двете бременности качих много първата 18 кг а с втората 22. Важно е през цялата бременност добре да се маже кожата за да има еластичност. Правих го само с зехтин.Сега имам дъщеря на 1 год, и се радвам на здрава кожа и пак съм си в килограмите от преди бременността.Радвайте се на бременност си и се мажеъе за еластичност на кожата това е моето мнение

# 427
Момичета, вие бихте ли се ваксинирали против ковид?
Не знам дали темата е обсъждана преди, но ще ми е полезно да видя мнения, защото има доста дебати по този въпрос и мисля, че за една бременна жена решението е по-трудно.

Последна редакция: нд, 15 авг 2021, 19:26 от Adriana11

# 428
Аз лично не, не смятам, че аз и бъдещето ми дете сме експериментални плъхове Simple Smile Тази ваксина е твърде нова, няма база за сравнение и не се знае след 10г какъв ще е ефекта. И да не съм бременна не бих се ваксинирала, не и сега.

Последна редакция: нд, 15 авг 2021, 20:21 от Milena Stoyanova Ju 638393

# 429
Имам познат в Англия, на когото бременната приятелка от страх се е ваксинирала и е направила спонтанен аборт в 5м при положение, че не е имало никакви предпоставки. Казали и, че не е единствен случай и имало почти 1000 такива - бременни в различни стадии на бременността, абсолютно нормална бременност, които след първата ваксина са пометнали.

Мен ми е интересно дългосрочни странични ефекти има ли? Нещо което след години да се прояви. И защо не приемат естествен имунитет ако си го прекарал, а само придобит от ваксините. Да минат 10 години, да си направят всички тестове и да си завършат трети етап от тестването и тогава ще мисля ваксина. Бързата кучка слепи ги ражда..

Не съм антиваксър, преди да се намери кой да скочи. Знам че ще се намери, за туй го казвам. Просто споделям мнение.

# 430
В Англия и Америка ваксинират много бременни. Аз също имам познати, които се ваксинираха. При тях няма проблеми, но мен също ме е страх. Не знам кое е по-доброто решение. И вируса да хванеш не е ок, но наистина решението е трудно. Затова искам да видя какво мислите и вие.

# 431
В Англия и Америка ваксинират много бременни. Аз също имам познати, които се ваксинираха. При тях няма проблеми, но мен също ме е страх. Не знам кое е по-доброто решение. И вируса да хванеш не е ок, но наистина решението е трудно. Затова искам да видя какво мислите и вие.

Аз го изболедувах декември миналата годна, сега просто ще се пазя повече, и грипа е опасен при бременност, както и всеки вирус, не подценявам Ковид, просто съм карала и доста по тежка, ангина или грип. А и за мен у нас нещата се преувеличават. Преди седмица бях в Унгария, там маска не се слага никъде, дори в автобуса. А и аз и майка ми се заразихме въпреки маските, от различни места.

# 432
Не мисля да се ваксинирам бременна. В Германия например бременните засега не биват ваксинирани. Като родя, живот и здраве, ще му мисля пак, макар че съм 50/50 и относно кърмене. Не съм антиваксър, но въпреки проучванията, които четох, за мен остават доста неизвестни.

# 433
И аз не съм антиваксър, да уточня. Но е факт, че съм скептична към тези ваксини. Не искам да рискувам, но и вируса да се хване не е ок.

Милена - ти казваш, че си изкарвала и по-лоши вируси, но когато жената е бременна, е доста по-различно. Не могат да се приемат всякакъв вид антибиотици, много лекарства са забранени и недай си Боже ако някоя родилка го кара тежко, не знам какво се прави в тоя случай.

Та затова ме е страх. На този етап съм решила да не се ваксинирам, но не знам дали не е грешка и кое е по-доброто.

# 434
Ваксинирана съм, но ако бях бременна сигурно нямаше да рискувам, но също така и бих внимаваш а ужасно много да не се заразя.

Общи условия

Активация на акаунт