Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори 71

• 39 040
  • 725
  •   2
Отговори
# 405
  • София/Севлиево
Елислава, би ли показала снимка на дм-ския продукт.
Ето го

От два дни съм с друг,пак от ДМ,понеже този не го открих в три магазина.Засега няма поражения.Ето и него

ПП-не знам защо снимките ми излязоха надолу с главата и през тел.не искат да се обърнат.
Аз вече официално съм в 8-ми месец и съм качила около 15 кг,но вече съм почти на кг на които влязох да раждам синът ми(с него качих 23 кг,но почнах от 62,сега почнах от 67,5 и вчера се изтеглих 83,5).

# 406
Матернея-та съм си я купувала от аптеката. Ако си я искате може да потърсите в някоя по-голяма аптека.

# 407
Аз с три бременности не съм се мазала, мързеше ме.
С първата не пиех кафе, със следващите по 1 на ден. Кола също пиех доста заради хипогликемиите.

# 408
С първата и втората бременности (успешни) бях качила по 30 кила, мажех се със зехтин и нямам никакви стрии, но може би има значение и това, че бях много млада (на 20 и на 25).
Пиех кафе при първите три бременности. С последната бременност, която завърши с мисед в десета седмица, кафе пиех само в началото, после го спрях, защото бебето не растеше добре, но съм сигурна, че не кафето е повлияло.

# 409
Мерси, аз останах с впечатление че е продукт на ДМ.
Аз при първата бременност се мазах само с кокосово, смесвах и с какаово понякога, започнах да качвам в 5ти месеж и финализирах +11кг без стрии, а кожата ми е предразположена-имам доста по краката и дупето от пубертета.
Сега обаче гаденето ми е по-силно и не мога да се мажа с нищо на този етап.
Колкото до кафето-спря да ми се пие, а съм от хората, с които не бива да се приказва, преди да са пили сутрешното. Лошото е, че и вода никак не ми се пие.

# 410
  • София/Севлиево
И аз мислех,че е на ДМ,защото само там съм го виждала.

# 411
Био ойл и Палмърс не са с подходящ състав за бременни. Аз не съм козметичен фанатик, но държах това, което ще слагам на корема си всеки ден в продължение на месеци да бъде безопасно. Първоначално се насочих точно към Био ойл и Палмърс заради маркетинга и това, че се споменават навсякъде. Какво беше учудването ми като разбрах, че съдържат петролни деривати, алкохоли, ретинил… Накрая взех едно масло от козметиката на Руми Илиева и се мазах само с него. Качих 14кг., мажех се всеки ден по корема, бедрата и гърдите. След раждането нямах много свободно време и се мажех набързо по корема само. В резултат ми излязоха няколко стрии отстрани и от вътрешната страна на бедрата, където не се мазах след раждането. По гърдите нямам, но и те не се увеличиха много, да не кажа хич. Така че има значение дали кожата е хидратирана, ето - аз се нацепих там, където не се мазах след раждането, а по корема не излезе нищо.

# 412
Ели , не е тяхна. И аз така влязох в ДМ за Матернеа, а си излязох с тяхното масло, това от втората снимка. За сега съм доволна от него.

# 413
Съгнасна съм с Елица за Биоойл. Съставът му не е подходящ за бременни въобще.
Мажа се с Мустела хидра бебе за хидратация и после с премита свинска мас. Не съм още съвсем редовна, а съм в 17 седмица. Мразя всякакви мазила и ми е много досадно. Ще се възползвам обаче от идеята да сменя сапуна с олио за душ.

# 414
И аз мислех,че е на ДМ,защото само там съм го виждала.
Аз от аптека на базар Поли (Хаджи Димитър, София) съм си го купувала, но със сигурност не е само там.
Първо се мазах с Мустела - обринах се, после Палмърс - май имах още обрив от Мустела и не му дадох много шанс, но се отказах от него, после минах на олиото на Матернея и доста време се мажех с него. Не знам за стрии дали е помогнало, но имах жесток проблем със сърбеж (по-скоро болка) след къпане. Ходих на дерматолог и ми предписа мазило, което не е за бременни и вечер със зехтин. Ей преродих се... Преди след баня не можех 5-6 часа да заспя от болка, толкова беше ужасно.
Кафе не пия, само на морето си позволявах фрапе. Кола за 6 месеца да съм изпила 3 глъдки, но пък ме влече много газираното, така че от време на време си купувам Фанта (ей сега имам една в хладилника от 2 седмици и съм изпила 2 чаши) или бъзонада, която обожавам и уж е по-изчистена.

# 415
Аз също ползвам на Палмърс. Не се мажа всеки ден, но сега проверих съставките, не пише да съдържа ретинил или алкохол. На тази компания има доста мазила, така че може би зависи кое точно.
Иначе, мисля след време да мина само на зехтин. Аз също имам стрии от пубертета, дано не излизат повече, но като цяло съм предразположена.

# 416
С първата и втората бременности (успешни) бях качила по 30 кила, мажех се със зехтин и нямам никакви стрии, но може би има значение и това, че бях много млада (на 20 и на 25). .
Като кажете възраст сякаш някой ражда на 60! Жените в детеродна възраст са между 20-40, така че не ми казвай че една 40 годишна ще има стрии само защото е на 40!
Всичко зависи единствено от кожата а не дали си на 20 или 40.

# 417
Детеродната възраст не е до 40. Еластичността на кожата определено намалява с възрастта.

Последна редакция: сб, 14 авг 2021, 22:40 от iren11

# 418
Здравейте по време на бремеността всяка месец може ли да се получава пари човек който не е работил,но здраво осигурен тоест може ли да взема болничен?Благодаря

# 419
За болничен трябва да сте на трудов договор и  Аг-то да ви праща на комисия за болнични всеки месец.

Общи условия

Активация на акаунт