Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори 71

• 39 024
  • 725
  •   1
Отговори
# 435
И мен много ме беше страх, особено за начална бременност такива страшни неща слушах Scream е, заразих се в 10г.с., не ми беше приятно, но не бих казала, че мина лошо. Два дни ниска температура, запушен нос няколко дни и отпадналост. За жалост нямам антитела и сега ме е страх да не се заразя пак преди да родя....
Не бих се ваксинирала. Аз не ядох морски дарове и сакън да не хапна нещо, което може да навреди и накрая да отида да ми набият иглата с нещо дето и тези дето го бият не знаят какво е.

Последна редакция: нд, 15 авг 2021, 22:14 от Fairytale11

# 436
Адрияна, аз съм на мнението на Г. Савова, по скоро ще се пазя, не сън антиваксар също.
Изкарах го леко сравнително 2 3 дни лека температура и доста мускулни болки, разбира се без нос 2 седмици почти.  Не съм пила антибиотици, аз и с грип не пия ( за вируси се пият инуностимулатори), ако работата стане дебела и бактериална ок да се пое АБ иначе за себе си не го правя преди борба с вируса Simple Smile
А и аз по принцип съм лепчива на вируси за жалост... за това ще се пазя повече, така или иначе всяка есен си пия имуностимулатори( и от 4 5г ковид е първото което карам през сезона на вирусите) сега просто ще си остана в къщи, ако/като стане наречено Simple Smile

# 437
И аз се пазя много, не се събирам с хора, излизам само на разходка и до магазина. Но все пак и в тези случаи се разминавам с хора, но то няма как. Нося маска в затворени пространства, но тъй като вече почти няма ограничения, не всички спазват дистанция, носят маски и т.н.

Иначе гледам да подсилвам имунната система доколкото мога, но си се страхувам.

# 438
И аз се пазя много, не се събирам с хора, излизам само на разходка и до магазина. Но все пак и в тези случаи се разминавам с хора, но то няма как. Нося маска в затворени пространства, но тъй като вече почти няма ограничения, не всички спазват дистанция, носят маски и т.н.

Иначе гледам да подсилвам имунната система доколкото мога, но си се страхувам.

Аз и мама се заразихме с маски и отсрещната страна беше с маска...  няма гаранция за нищо в този живот. Освен да си спокойна, за да не предизвикваш лоша енергия няма какво друго Simple Smile няма правилно и грешно решение в тази ситуация, всеки прави каквото смята за правилно за него. Взимай биозин мама и подсилвай имунитета Simple Smile

# 439
Здравейте в 30г.с +1д и започна да ми се гаде , кръвното ми е 115-120/70-80 , нямам.следи от белтък в урината ( тоест не мисля , че е преклампсиа) имали ли сте такова неразположение в тови срок на бременноста ?

# 440
  • София
Здравейте в 30г.с +1д и започна да ми се гаде , кръвното ми е 115-120/70-80 , нямам.следи от белтък в урината ( тоест не мисля , че е преклампсиа) имали ли сте такова неразположение в тови срок на бременноста ?
Как ви е хемоглобина? Анемия?

# 441
В Германия чакаме STIKO да иэкаже мнение края на август дали се препоръчва эа бременни. Дом. ми лекар каэа, че ако СТИКО иэкаже препоръка, той ще се присъедини към нея, эащото това е неэависима институция с високи критерии и не се поддава на политически натиск. Също така даде и други аргументи эа ваксината в случай, че се препоръча.

Мъжът ми също каэа, че ако има препоръка, би бил ок и дори предпочита да се ваксинирам. Дали ще го направя-по-скоро ме е страх. Обаче и от делта ме е страх много и като цяло корона. Не энам дали сте чели, но причината да почнат да ваксинират бременни в Иэраел още пролетта е, че е имало эачестени случаи на майки с леки симптоми, но въпреки това бебето се е эадушило. Т.е. дори и вие да го карате леко или да не энаете, че сте поэитивни, бебето може да се эадуши точно эаради вируса. Эа мен това е най-големият кошмар. Не са ми по вкуса нито антиваксъри, нито хора, които не вэимат вируса насериоэно, нито носещи маска със стърчащ нос. А такива има навсякъде и много малко му трябва на човек да се эараэи. Особено като сега числата эапочват отнпво да скачат...

Эасега се паэя много и противно на плановете ми эаради корона работя предимно от вкъщи по мое желание, както и ще си вэема почивка эа целия октомври, после влиэам в майчинство. След раждането директно при първа въэможност ще се ваксинирам.

# 442
snowwhite12, именно и мен точно затова ме е страх. Моят мъж също е на мнение, че по-добре да се ваксинирам, особено заради делта варианта, но и мен ме е страх. Ти поне си в края, аз съм още началото и наистина ми е много трудно да взема решение на тази тема. Аз живея в Англия. Тук мои приятелки-бременни се ваксинираха и нямат проблеми, но знам ли …
Ваксините, които предлагат за бременни са само Файзер или Модерна, други не са препоръчителни.
Леля ми е медицинска сестра в БГ и тя също е на мнение, че трябва да се ваксинирам.

Би ли споделила решението на тези СТИКО, като излезе? Може и на лични, за да не спамим темата с този вирус, но от друга страна, знам, че много бременни се чудят на този етап какво да правят.

# 443
Момичета в много за плетена ситуация съм. Не се пазим но тук в Англия ми е нередовен цикъла. Последният беше на 3юли.Още на 2.08.21повърнах и ми при лоша много до степен да легна на легло беше ми черно. Вечерта в 18.30правих тест които е положителен. На следващия ден сутринта с първа урина отрицателен. На 9.08 дигатален (Clearblue) казва че съм в 1-2 според упътване то 4-5седмица.на 11.08 бях на преглед за скан, понеже имах много леко ръждиви зацапване и болки в кръста и корема като за цикъл. Мислих че ще ми доиде и сложих превръзка понеже бях на работа, та даже нямаше да знам за това уж зацапване съвсем леко. На 11.08 тъкмо съблякана влиза сестрата и казва няма да се състои прегледа не си бременна, урината която съм  донесла показвала отрицателен резултат. Това не може да бъде започнаха едни дискусии. Според нея е или не доразвита бременност, кухо яйце, миссед аборт и много други но не и бременност.Изказа се че може би съвсем лекото зацапване съм го изхвърлил. Аз мисля че това е било и плантацията. Трябвало нивото да е 25 а моето било 2. Не знам с какъв тест е правила тая. След много въпроси разбра, че аз нямира няма да я оставя и направиха кръвен. След няколко часа се обадиха да кажат че кръвния е положителен(43) и съм бременна и най - вероятно е рано за това урината е дала отрицателен. На 13.08 след 48ч пак взеха кръв, повишил се е хормона с повече от 60% че даже и отгоре(ммне питал колко е) и за тях се развива бременноста, записаха час за 27.08 защото било рано да видят нещо трябвало да стугне до 120 хормона. На 14.08 вечерта отидохме на частен преглед. Гледа с коремен и вагинален нищо не видя даже каза че е рано да се види дори и извънматочна! Зацапване то стана тъмно кафяво и ме е страх! При изтриване е, било Стара кръв ама не разбрах от къде е тая Стара кръв. Каквото и да е искам да знам със сигурност. Днес сутринта в направих друг тест положителен с хубава чертаСъвсем съм объркана кажете моля мнение. Ще сложа снимки на тестовете в коментар. Днес ми е 12ден от закъснението ако ме прегледат с вагинален какво е нормално да се види? Дали не съм с късна овулация. Побърквам се. Това е 3та бременност. Първата се наложи да прекъсне заради проблем с плода в 16с.Втората успешна с дъщеря ми но кървях с алена кръв пиех дуфастон до края на 14сед. Чудя се дали и сега да не почна утрогестан 3*1 със но шпа 3*1

Последна редакция: пн, 16 авг 2021, 00:09 от Loathe2

# 444
Да, ще го споделя като иэлеэе.
Раэбирам те. При мен също е актуална тема. Мъжът ми е ваксиниран, но работи в голям офис с около 30 човека на етажа, има климатик, но не се проветрява добре такова голямо пространство. Поне 80% от колегите му на етажа имат деца, а эараэените при децата са страшно много според статистиките. Тъй като ваксината не предпаэва напълно от эараэяване и пренасяне на вируса, а само от тежко каране и силни симптоми на 95% или повече, като нищо докато е на работа, може да ме эараэи. Или докато паэарува в супермаркета или пък от друго място да ,,довлече" корона. Эатова е и притеснен. Дори не ходи на фитнес в момемта по таэи причина, тренира вкъщи и ходи на открит басейн да плува... никакви эатворени помещения.

Отделно може да се эараэим и в болницата. Представям си спешно секцио и корона каква страхотна комбинация е или ако бебето е болно в първите две седмици от живота си ,,навън". Или пък long covid при новородено... Иэобщо много аргументи ми иэникват эа ваксината. Не съм на края на бременността, в 6 месец влиэам след 2 седмици. Ще видим, дано всичко е ок и се опаэим до края.

Последна редакция: пн, 16 авг 2021, 00:02 от snowwhite12

# 445
Loathe2, явно е много рано за да се види нещо. Изчакай поне 10 дена и тогава отиди да те видят. Не можел да започнеш никакви лекарства преди да видят има ли бременост и къде се намира.

# 446
Съгласна съм, че не бива да си самоназначавате лекарства за задържане, когато не се знае дали бременността е в матката, или е извънматочна.
Какъв точно е резултатът от кръвния тест?
При резултат 1000 би трябвало вече да се вижда, така че може да сметнете, ако се удвоява на 48ч, кога ще стане толкова и тогава да идете на преглед.

# 447
Преди месец ми е бил 118.

# 448
  • София
Преди месец ми е бил 118.
Вижте го и този месец как е. Превантивно не взимате ли желязо? Опитайте се да го докарате към 125 за оставащите седмици.

# 449
Определено нямате симптоми на прееклампсия. Това е заболяване свързано с високо кръвно, а при вас е нормално.
Може да сте от “късметлийките” на които почва да им се гади в последните месеци от бремеността, но за всеки случай говорете с гинеколога ви.

Kene, то така се вдига хемоглобин Simple Smile. В момента хемоглобина и е в границите на нормалното. Оперираха ме с по- нисък хемоглобин и анестезиолога изобщо не беше притеснен.

Общи условия

Активация на акаунт