Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво е нормалното кръвно налягане по време на бременност?
Защо усещам пукане в тазовите или бедрените кости по време на бременност?
Какви хранителни вещества са полезни по време на бременност и как да се справим с ниския хемоглобин и витамините?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво е нормалното кръвно налягане по време на бременност?
Нормалното кръвно налягане по време на бременност може да варира, но обикновено се повишава. Преди бременността ниското кръвно налягане е обичайно, но през месеците на бременността тенденцията е да се увеличава. Важно е да се консултирате с лекар, който да наблюдава и оценява всяка индивидуална ситуация.
-
Защо усещам пукане в тазовите или бедрените кости по време на бременност?
-
Какви хранителни вещества са полезни по време на бременност и как да се справим с ниския хемоглобин и витамините?
-
Кои са препоръчителните пробиотици за бременни и кърмещи жени?
-
Какви са причините за тревожността и депресията по време на бременност?
е, заразих се в 10г.с., не ми беше приятно, но не бих казала, че мина лошо. Два дни ниска температура, запушен нос няколко дни и отпадналост. За жалост нямам антитела и сега ме е страх да не се заразя пак преди да родя....
Момичета в много за плетена ситуация съм. Не се пазим но тук в Англия ми е нередовен цикъла. Последният беше на 3юли.Още на 2.08.21повърнах и ми при лоша много до степен да легна на легло беше ми черно. Вечерта в 18.30правих тест които е положителен. На следващия ден сутринта с първа урина отрицателен. На 9.08 дигатален (Clearblue) казва че съм в 1-2 според упътване то 4-5седмица.на 11.08 бях на преглед за скан, понеже имах много леко ръждиви зацапване и болки в кръста и корема като за цикъл. Мислих че ще ми доиде и сложих превръзка понеже бях на работа, та даже нямаше да знам за това уж зацапване съвсем леко. На 11.08 тъкмо съблякана влиза сестрата и казва няма да се състои прегледа не си бременна, урината която съм донесла показвала отрицателен резултат. Това не може да бъде започнаха едни дискусии. Според нея е или не доразвита бременност, кухо яйце, миссед аборт и много други но не и бременност.Изказа се че може би съвсем лекото зацапване съм го изхвърлил. Аз мисля че това е било и плантацията. Трябвало нивото да е 25 а моето било 2. Не знам с какъв тест е правила тая. След много въпроси разбра, че аз нямира няма да я оставя и направиха кръвен. След няколко часа се обадиха да кажат че кръвния е положителен(43) и съм бременна и най - вероятно е рано за това урината е дала отрицателен. На 13.08 след 48ч пак взеха кръв, повишил се е хормона с повече от 60% че даже и отгоре(ммне питал колко е) и за тях се развива бременноста, записаха час за 27.08 защото било рано да видят нещо трябвало да стугне до 120 хормона. На 14.08 вечерта отидохме на частен преглед. Гледа с коремен и вагинален нищо не видя даже каза че е рано да се види дори и извънматочна! Зацапване то стана тъмно кафяво и ме е страх! При изтриване е, било Стара кръв ама не разбрах от къде е тая Стара кръв. Каквото и да е искам да знам със сигурност. Днес сутринта в направих друг тест положителен с хубава чертаСъвсем съм объркана кажете моля мнение. Ще сложа снимки на тестовете в коментар. Днес ми е 12ден от закъснението ако ме прегледат с вагинален какво е нормално да се види? Дали не съм с късна овулация. Побърквам се. Това е 3та бременност. Първата се наложи да прекъсне заради проблем с плода в 16с.Втората успешна с дъщеря ми но кървях с алена кръв пиех дуфастон до края на 14сед. Чудя се дали и сега да не почна утрогестан 3*1 със но шпа 3*1