Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори 71

• 39 005
  • 725
  •   1
Отговори
# 465
Здравейте.
Бих искала да ви попитам,днес ми правиха вагинален преглед с цел измерване на шийката,в 25та седмица съм. Въпроса ми е подобен тип преглед опасен ли е в напреднала бременност,защото съм чувала че се прави вагинален до 3ти месец? Благодаря Simple Smile
На мен ми правят всеки месец, за да измерят дължимата на шийката, понеже така се измерва най-правилно. В момента съм в 30 седмица. Няма за какво да се притесняваш. Simple Smile

# 466
Лолита, не е опасно. Просто по този начин се измерва по-правилно и точно.

# 467
Здравейте, момичета.
В 5+2 съм и имах сутринта кръв по хартията, бях на преглед, докторът не видя нищо притеснително. После по обяд имах още малко и като че ли спря. Имам си терапия, тъй като съм след ин витро. На някого случвало ли се е? Още не мога да се успокоя. Как така кръв и няма причина? Миналата година имах мисед в 8 г.с.

# 468
На мен след кафеникаво зацапване ми спряха Акард-а, но не приемам други кръворазреждащи. Ако докторът не е видял нищо притеснително, не го мисли. Ако се засили или не спре, задължително му звънни. Може да се наложи корекция на терапията.

Здравейте, момичета.
В 5+2 съм и имах сутринта кръв по хартията, бях на преглед, докторът не видя нищо притеснително. После по обяд имах още малко и като че ли спря. Имам си терапия, тъй като съм след ин витро. На някого случвало ли се е? Още не мога да се успокоя. Как така кръв и няма причина? Миналата година имах мисед в 8 г.с.

# 469
И на мен ми спряха аспирина. Старая се с всички сили да съм спокойна, едва успявам след миседа миналата година. Пък и от години се мъчим за бебе. Симптомите ми ту се появяват, ту изчезват, нали за да е още по-забавно  Simple Smile Благодаря, момичета, дано е било инцидентно.

# 470
  • София
И на мен ми спряха аспирина. Старая се с всички сили да съм спокойна, едва успявам след миседа миналата година. Пък и от години се мъчим за бебе. Симптомите ми ту се появяват, ту изчезват, нали за да е още по-забавно  Simple Smile Благодаря, момичета, дано е било инцидентно.
Спокойно, на почти всички се е случвало!

# 471
Здравей!

И аз имах зацапване по бельото към 6-та седмица + нишки кръв и много се бях притеснила. На преглед всичко беше наред и ми обясниха, че такива течения били напълно нормални и се наблюдават до 13-14-та седмица. Все още имам зацапване, но слава богу без кръв. Вече съм 10г.с.+1 ден. Аз понеже забременях след инсеминация, приемам дуфастон още от процедурата до сега + за течението добавиха ношпа и витамин Ц 1000мг. Дори ми изписаха Дицинон в случай на кръвотечение с инструкции, ако прокървя да го приемам няколко дни, но слава богу не съм прокървявала пак.

# 472
Здравейте, момичета.
Вече съм 24+6, но до 11 седмица имах общо 7 зацапвания - един път беше по-обилно червено, един път слабо червено, останалото кафеникаво. Причина не откриваха и при мен, въпреки че ходех да ме гледат веднага. Накрая аз се светнах, че е всеки път след по-продължителен топъл душ. Спрях да се къпя с толкова топла вода и всичко спря.
На мен ми казаха да не се притеснявам освен ако не е обилно, червено и със съсиреци.

# 473
При мен (14 гс) също продължава да си има в определени дни капчици кафеникаво течение, не винаги, в определени дни. След душ и при мен, ще започна и аз с по-хладка вода. Вана не смея да си взема изобщо. Постоя ли права или в неудобна поза на стол, също. Не е много, малко е, но го има и е много травмиращо. Вече не знам къде се намирам, изключително тежко ми е психически. Отивам до тоалетната с ужас. Ходих на лекар достатъчно пъти и всеки път е - всичко е наред, но ми е много, много тежко и едва понасям тревогата.

# 474
И аз имах преди мисед, който започна по същия начин.
При следващата бременност имах еднократно зацапване в 7ма седмица и направо я бях отписала пак. Не ми казаха причина, не съм взимала лекарства, не съм се пазела, но всичко завърши благополучно, за щастие. Но бях на тръни до последния ден.

# 475
Момичета, случвало ли ви се е да имате тъпа болка ниско долу в корема (не контракции, не като менструални) 8м

# 476
Момичета имам нужда пак от вашето мнение. Бременна съм в 15 сед 3 дни. И съм с отрицателен резус фактор, а мъжа ми е с положителен. Днес си пуснах изследване за анти тела и пише, че е отрицателно зн всичко е наред нали ? Сега ще ви го пусна и вие да го видите.

# 477
Здравейте!Някой да е чувал,че но-шпа след 20-Та седмица може да предизвика скъсяване и разтваряне на шийката на матката?Бившата ми АГ ме беше наплашила така с първата бременност, и сега винаги с едно на ум го пия.Сегашната ми е казвала при нужда.В 23г.с съм и на моменти имам неприятни болки,от разместване и опъване вероятно.И пия по едно-две с известно притеснение :/

# 478
Denki всичко е наред - нямаш антитела.

Desinka31 да - Но-шпа отпуска гладката мускулатура и ако се прекалява с приема може да доведе до омекване на шийката. Ако го пиеш под лекарски контрол или по 2т само при нужда, а не постоянно, няма проблем не се притеснявай.
Аз съм 22г.с. и от няколко дни го пия 3х2 заради контракции.

# 479
Butterfly мерси!Надявам се да няма проблем,и няма да прекалявам.

Общи условия

Активация на акаунт