ДНЕВНИК - да отслабнем заедно - тема 107

• 57 298
  • 743
  •   1
Отговори
# 450
Аз не мисля, че фастовете са реално от някаква особена полза за организма.
Минимум 3дни са необходими без консумация на храна, за да започне организма да се изчиства от токсини и други неща.
Тези 24часа за много хора са по-скоро мъчение, но се водят от това, което правят другите.

# 451
Не съм съгласна с Essentiall по въпроса с фастовете. Мъчение е, когато решаваш, че от днес ще фастваш 24 часа, а до вчера си ял баничка за закуска, сандвич за обяд, вафла за следобедна, пица и шоколад вечер примерно. Идеята е нещата да се случат постепенно и естествено, да започнеш от по-широк прозорец на хранене, да го намаляваш, когато се почувстваш готов, а не да се мъчиш и да припадаш от глад. Повечето хора търсим ефект на отслабване с фаст, защото за отслабване е важно не само колко и какво ядеш, а и кога. И пак казвам - тялото трябва постепенно да се адаптира към съкратен прозорец на хранене, иначе "гладуването" се превръща в глад наистина.

# 452
Аз ще добавя само, че фастовете се започват първо с много четене, за да разбереш как работи тялото, респективно какъв е механизмът им на действие и да можеш да правиш сам информирани избори на базата на това какво искаш да постигнеш. Също има хора и състояния, за които са противопоказни, така че и това е важно.

# 453
няма нужда да спираш, аз правя 36 часови фастове
има много лесни дни, има и мъчителни дни
малко сол с вода, слагай и лимон в началото
въпрос на свикване е
малко ти е водата, направи си каничка със зелен чай
вредно, но използвано от мен - ред бул без захар
Аз съм на фаст вече почти две години и вода пия много,по 2-3 л на ден,даже се опитвам да я “намаля”,че пък и мн вода не е мн добре.
Преди гладувах,яла съм и по само 1път на ден и нямах такива проблеми,ама напоследък ако не вечерям и искам да изкарам до следващия ден чак да вечерям,като вчера например и ужасно ме заболя главата,та хапнах малко кус мляко и малко плодове и се оправих.
Знам,че има мн изписано,но как точно си броите калориите?С апликациите е мн относително.

# 454
Имам едно питане дали ви се е случвало и ако да как го “лекувате”?
Когато реша да правя интервално хранене,но да не ям почти 24ч или да изям само 2-3 сварени яйца започва мн да ме боли главата,иначе пия доста вода .
Преди можех да гладувам и да карам само на вода или на няколко яйца без проблеми,сега обаче нещо..

Мериш ли кръвното, когато те заболи главата в такива дни?
При мен се получава така, когато предишния ден съм прекалила със сладкото и/или соленото /ако е бил чийт ден/, и съм задържала вода. На следващия ден, като започна да пия много вода и, докато я изчистя, вдигам кръвното и започва да ме боли главата. Затова внимавам в дните на хранене какво ям.

Последна редакция: пт, 01 окт 2021, 09:00 от Lady Cassiopeia Duval

# 455

Rayy, хора, които фастват не мисля че се тъпчат с банички и др. подобни преди това.
Аз също. Но за мен това е мъчение, излишно е и неприложимо. Говоря за 24часа фаст.  Не получавам, как да кажа...никаква добавена стойност към онова, което правя. Напротив, чувствам се недобре и при мен това не работи.
Иначе съм на фаст по 17ч в денонощието, през останалото време имам един обяд и една вечеря и това е всичко.

# 456
Не съм съгласна, че фаста е вреден, дори напротив - мисля, че е много полезен. Дори и във варианта, в който аз го правя, пак е добре /36 часов/. И съм живото доказателство за това - вече 3-ти месец го правя и, както вече писах ПМС-то изчезна, МЦ ми стана нормален /тези две неща не са ми били така от над 8 години/, отслабнах барвно и задържам килограмите, кожата на лицето ми стана по-свежа, цялостно се чувствам много по-добре.
Но да, първо си трябва четене и постепено преминаване към фастването - поне за някои хора. Други, като мен могат и директно да го стартират. Но да не забравяме, че в дните, в които се яде, трябва храненето да е правилно. Ако разчитаме само на фастовете, а в другите дни се тъпчем с боклуци, няма да стане.

# 457
Напротив, Essentiall, има и такива хора, които решават да започнат някаква диета и си избират фаст, защото на пръв поглед звучи лесно, но нямат нужната подготовка. Щом фастваш по 17 часа, имаш потенциал във времето да се адаптираш до 24 или колкото искаш при желание, но няма да стане от днес за утре. Определено идеята не е да гледаш часовника нонстоп, да ти стърже коремът и да ти причернява - това не е фастване, това е гладуване.

# 458
Никога не съм фаствала, на мен само от сутрин до вечер да не ям и ми се вие свят леко. Не става за всеки. Обаче мога да карам с много малко храна, напр плод или парче сирене и не ми пречи.

# 459
Аз не твърдя, че е вреден, а че ползите, за различните хора са под въпрос.
Аз не виждам полза за себе си, трудно ми е, не ми е приятно и не го и правя съответно.
Да се обявява като някаква панацея и отличен начин за отслабване...и как хората, които не го правят са някакви мрънкалници, някак не е ок.

Rayy, от 3години някъде се храня по този начин. Пробвала съм с 24часа, не е за мен.
В миналото съм била и на лечебно плодуване, и лечебно гладуване по 5-7-10дни. Това не ми е проблем, след 2рия ден нещата си идват по местата.
Обаче 24часа само, не са ми по силите.

# 460
и кой го е обявил за панацацея?

# 461
и кой го е обявил за панацацея?

Навсякъде го има това, от всеки 2ри се чува. И как отслабване без тези фастове е едва ли не немислимо и т.н.
В темата аз не знам кой го практикува или не, споделих мои лични впечатления и усещания към това конкретно.

# 462
Е, то сега фаста е някаква мода Simple Smile Преди това беше диетата на Ваня Червенкова, после на Атанас Узунов, по едно време беше Зоната и т.н. Сега е ред на фаста. После ще дойде следващата мода Simple Smile Хората, които се борят с години с килограмите, са склонни да скачат от диета на диета и да експериментират, докато накрая си намерят тази, която им действа най-добре на тях.

# 463
Загуба на време и нерви бяха тези фастове за мен. Да, загубих килограми, но си ги върнах всички, защото реално фаста не те учи как всъщност трябва да се храниш. Отделно и че масово хората не правят наистина фаст, това да си похапнеш нещо малко не е фаст.
Единствения плюс, който наистина признавам е че при рязкото сваляне на кг нямаше увиснала кожа.
Пълен абсурд сега като тренирам да правя фаст, тези мускули толкова зор да ги направя, изобщо не ги рискувам.

# 464
Според мен с фастовете не трябва да се прекалява. Става навик и тялото се приспособява. Трябва да са (почти) непланирани, спонтанни, не много чести, за десерт. Иначе си е постоянен глад, да си го кажем. Или трябва голямо усилие на волята да се спазват, ама както си му е реда - примерно хранене веднъж дневно, години наред.
Изобщо, ако нещо работи добре, да не се превръща в навик. Престава да работи, или поне не дълготрайно.

Общи условия

Активация на акаунт