ДНЕВНИК - да отслабнем заедно - тема 107

• 57 293
  • 743
  •   1
Отговори
# 465
Фастовете (с цел отслабване) за мен са като бързите диети, подхождат на дама с до 5 излишни кила, която иска да е готина на плажа.
Иначе разбира се че са модерни сега, всичко, в което не си ти виновния за килограмите ти е много актуално и хората го харесват. Токсините са виновни при фаста до колкото помня, трябва да изчистиш от тях и няма да ти се яде повече вредна храна.
Хормони, въглехидрати и т.н. също са модерни виновници.

# 466
Знам,че има мн изписано,но как точно си броите калориите?С апликациите е мн относително.

На опаковките на продуктите е изписана тяхната хранителна стойност на 100 грама. Аз имам електронна везна, на която си меря грамажа. На мен апликацията ми е полезна да следя да не изляза извън контрол, макар че това се случи на няколко пъти. За щастие въпреки това кантарът върви надолу и вече не виждам онова ужасно число, а ще е много хубаво след няколко месеца да видя едно друго, но хубаво такова.

# 467
  • Велико Търново
Аз милион пъти съм писала за мъжа ми/Херцен го споменава с любов/ от 11 години не яде в понеделник, спира да се храни в неделя вечерта и яде чак във вторник за обяд, но все пак това е мъжа ми, а той е просто жесток!През другите дни от седмицата яде от вторник до петък на обяд каквото му сложа в кутията, той не пипва никакво междинно без значение кой, какво му е предложил,подарил и т.н.Петък и събота вечер яде и пие каквото му се иска.Обядите са стандартни и през тези дни.
Първите години/не знаехме още за фастовете/ пиеше айрян или доматен сок, но последните 10 нищо...вода и чисто кафе.
Нахвалих ви го, а за дебелата му и безволева жена нищо няма да пиша!

# 468
ами Сис, аз на това реагирах, че тия хора с фастовете не знаели какво правят, а следвали модата
ми аз трета година фаствам, Чемширов ми е пътеводна светлина, едни 10 кила ги свалих точно с неядене в понеделник, с другите с боря с променлив резултат без да ям вечер, което нали пак си е фаст
пък аз и да си пиша в диетните теми, няма нужда да съм сто кила, облечена си изглеждам прилично за възрастта
пак съм дебела, поне 7кг минус искам

Последна редакция: пт, 01 окт 2021, 23:30 от Herzen

# 469
Herzen, ти и мъжа не Сиска не сте аматьори. Това с еднодневния фаст е един вид контрол на седмичните калории, не на дневните. Популярно е сред спортисти, които обичат нощния живот и искат да излезнат да си попийват. По този начин наваксват за калориите, които изпиват. Просто казано- знаете какво правите.
Една 100+ килограмова жена изяжда доста калории на ден за да поддържа това тегло. Един ден фаст няма как да компенсира всичкия плюс, който изяжда през останалото време на седмицата. Може да постигне резултат ако и през останалите дни от седмицата се храни с някаква мярка. Ако разделиш дневните калории на 6 за останалите дни в седмицата се получава компенсиране на някакви 250-260 калории, колко е това? Няма и една вафла.

# 470
Glossycherry, извинявам се, но тук се изказа неподготвена. Както писах по-рано, зад фастовете седи много наука, затова иска много четене. Фастовете работят за контрол над инсулина и редица други - не е голо рязане на калории и не са взаимозаменяеми. Затова има разлика, дали ще пиеш само вода, чай, диетична кола или фреш. Затова не можеш да дъвчеш краставица през деня, ако огладнееш, примерно.

За горното си права, да, лошото е, че не учат как да се храниш правилно. Но, за съжаление, и броенето на калории не го прави, защото позволява всичко и не те отучва от действително лошата храна. В това отношение, мисля че ВМ-НВХ е най-близо до истината. Те и фастовете работят и се понасят най-добре комбинирани с него.

Последна редакция: сб, 02 окт 2021, 07:15 от evenfall

# 471
  • Варна
А в темата има ли някой, който се храни разделно?

# 472
имам питанка към тия с еърфрайер
може ли да се пече пиле в ония пликове найлоновите или ще залепне за реотана 🙄🙄🙄

дорчестър, при повечето режими разделното хранене се получава нетърсено от естеството на храните

# 473
Мда. Пак и отново глупости /не познаване на фаст/гладуване.
Идеята е не "намаляване на т.нар. калории" или да се превиваш от глад за да докажеш , че имаш голяма воля, а още по-малко е някаква диета.
Най-важното (според мен) е създаване на навик да се яде само и единствено, когато е гладен човек. Другите , здравословните ползи (инсулин,....) са допълнителни плюсове.

# 474
Фастовете, като цяло затова са полезни - защото действат добре на организма, като цяло. Да, действат на инсулина, но също така наистина осредняват калорийния прием за определен период. При някои го осредняват на седмична база /като мъжа на Сиска/, при други на двудневна база /като при мен/ и т.н. Но не само това - премахват токсините, детоксикират тялото, прочистват червата и храносмилателната система, като цяло, разреждат кръвта, снабдяват организма с нужното му количество вода, изхвърлят ненужното количество вода, полезни са и за черния дроб и т.н. Хората свикват с тях и не им пречи да ги правят, а и усещат, че след определен период започват да се чувстват по-добре

# 475
Е, Таня, всеки си казва мнението. Дали са глупости или не, обикновено го запазваме за себе си. Нищо против фастовете, напротив. Но трябва да ти се получава естествено, без насилие и обсесия при мисълта за храна. И без да ти призлява.
Не на всеки понасят.

# 476
Нали точно това казвам?
Изненадват ме твърдения за това, че е било опасно/вредно и т.н.
Когато се говори за лечебно гладуване се подчертава колко е полезно, силно оздравително средство. Да, но да не се храниш 15-16 часа изведнъж става "вредно и опасно".
Ми не е. И не е нормално, вредно е да се похапва през 2 часа за да не ти "прилошее, да не се смъкне КЗ и т.н."
А иначе 5 часа след последното хранене се смъква (нормално) инсулина. Дори 5 часов интервал е успех.
pepa57, ето за автофагията, която настъпва при малко по-дълго гладуване
https://fr.m.wikipedia.org/wiki/Autophagie
Нормално, процеса започва 17-18 часа след последното хранене и от там интереса към 24-36 часово гладуване. Но както споменах,  а има и много информация и по-кратък период е интересен, а и често много удобно нещо (при пътуване, работа и др.)

Последна редакция: сб, 02 окт 2021, 12:38 от tania6

# 477
Достатъчно добре съм запозната с гладуването, чела съм книгите на Брег, Ковачева че и на Гарабитов нещата за сиропа. Там даже и пари дадох за сиропа, скъпо удоволствие беше да стоиш гладен. Grin
Никой не е отрекал ползите на гладуването, но е факт че повечето посягат към него с цел отслабване.
Помня много добре чувството да мислиш само и единствено за храна, буквално не си човек когато си гладен.
Не съм съгласна че броенето на калории не те учи как да се храниш, много бързо се научаваш ако не искаш да ядеш 3 пъти на ден по четвърт чинийка порция. Особено когато започнеш да тренираш и си следиш приема не само на калориите, но и на различните групи храни.
Моята цел не е намаляне на теглото, а намаляне на процента мазнини с възможно най- минимални загуби на мускулна маса.

# 478
Аз само на Пол БРЕГ съм чела книгата преди 45-50 години (и още я имам) и от тогава имам един ден в седмицата на вода. Сигурно това ми е помогнало да не познавам борбата с килограмите (малкото изключение като килограми и време по лекарски съвет със "здравословно хранене"). Цигарите спрях преди 30 години , без да се отрази на фигурата ми.
 С глад не се боря, ще загубя борбата или по-точно ще спечели "мозъка на влечугото" както казва доктор Марк Хаймън.
Сиропени и плодови "гладувания" не признавам.
Не гладувам, ям като съм гладна и до засищане. За мен е естествено да минава време между храненията.
Мислите са му били непрекъснато в храната и следващото ядене, когато опитвах формулата "често и по малко". И тя не е за мен.
Много приятно чувство е да не си постоянно гладен и да не мислиш за храна.
https://youtu.be/vhmtoAYVRSo
Аз съм ваканция и празнувам ....бирата. Режимът ми нахранене много върви с бира.
Та викам наздраве на всички и кой с каквото пие.

Последна редакция: сб, 02 окт 2021, 18:44 от tania6

# 479
много млечни тия дни, скира и нискомаслената извара подхлъзват
рибно/ млечно/ салатена седмица се получи
подсещам, че е сезонът на чернокопа 🐬🐳🐟

ММ става фен и той, хареса му да му готвят всеки ден 😛
а аз чак сега разбирам колко беше лесен животът с луканкa за вечеря Laughing
става трудно с диетата - във вторник съм на рожден ден, сряда и четвъртък - тийм билдинг
това си три поредни дни с храна и алкохол 🙄

Общи условия

Активация на акаунт