ДНЕВНИК - да отслабнем заедно - тема 107

• 57 572
  • 743
  •   1
Отговори
# 270
  • Велико Търново
Аз не пия нищо, освен аминокиселини, които ми разтварят във фитнеса.Мъжът ми казва, че ако всички са като мен, никога няма да взема заплата-работя в аптека.
Ще погледна днес добавките за отводняване и ще напиша няколко предложения.
То да се сваля по 2-3 -4 кг. седмично не е нито нормално, нито здравословно.

# 271
При мен нещата не са толкова розови, не искам да си мисля, че нещо не ми е наред и затова не мога да сваля. Близо седмица съм на режим, но отчитам, че месото във вид на пушено филе и пилето на грил са доста солени за моя вкус и може да задържам вода... Но изхвърлих някакво количество. Завъртях се през 97,600 кг и пак съм на 98,500. Отчайваща работа... Със сигурност годините ми, липсата на достатъчно изразходена енергия в калории, луна, ПМС и пр. дават отражение, но си е гадно. Свалиш грамове вода, хапнеш нещо и си ги върнеш. Въртиш се в омагьосан кръг. Това те депресира, но не се отказвам, просто трябва да видя какво да ям.

# 272
  • Велико Търново
Вивала, ако искаш напиши един ден какво точно си изяла и може да се опитаме да дадем насоки!Знам колко е тежка борбата с килограмите, и във физически и психологически аспект.

# 273
wiwala75, забрави за пушени меса и други подобни.
Взимай си чисто месо и го приготвяй вкъщи. В началото поне. После ако толкова обичаш подобни, както и пиле на грил можеш да си позволяваш веднъж в седмицата.
Аз се старая да се храня максимално изчистено.
Зеленчуци и месо. Това ми е като цяло менюто.
Плюс сирене за доматите, понякога крема сирене. Рядко кашкавал.

siska79, след дълги години на разни режими, ми е ясно че не е здравословно да се свалят по 2-3кг на седмица. Ама все се чудя как хората успяват. И като кажат - "Аз за 7дни на монодиета свалих 4кг". Добре де, откъде дойдоха...каккто и да смятам калориен дефицит, даже няма и 2кг реално свалени мазнини.
И като хапнеш малко нещо различно, и те половината се върнат.

# 274
Да, май прекалих с кашкавала, пушеното месо и сиренето... Даже сирене и домати не я дават за добра комбинация, но вече не мога да измисля, какво да си готвя.

# 275
И като кажат - "Аз за 7дни на монодиета свалих 4кг". Добре де, откъде дойдоха...каккто и да смятам калориен дефицит, даже няма и 2кг реално свалени мазнини.
И като хапнеш малко нещо различно, и те половината се върнат.
Вода преди всичко. Затова и всички тези моно истории свършват с "втората седмица нищо не свалих".
Много частни случаи с много наднормено тегло на много рестриктивните диети може да свалят по толкова последователно в по-дълъг период от няколко седмици, но не бих го препоръчала на никого. Мисля, че трябва страшно много четене и емоционална зрялост по отношение на храненето, за да не ти се върне тъпкано в дългосрочен план.
Иначе вчера гледах едно видео на д-р Фънг, който развиваше теорията, че не можеш да страдаш от дефицит на протеин, докато си с наднормено тегло, защото организмът започва да рециклира собствения (което не идва само от загуба на мускули, казва че има редица други излишни тъкани) - по този начин си набавял аминокиселините, които му трябват, дори да не идват от храната. Та тук предполагам ти е обяснението защо математиката не излиза. Просто е мазнини+вода+протеин.
!!! Видеото и обяснението беше направено в контекста на фастовете, а не на грешно балансирано хранене !!! Да не тръгне някой да защитава с тези думи примерно моно на солети или на шоколад!

# 276
Моното е перфектно за чистене на вода - факт. Ако се комбинира, обаче с някакъв вид ВМ-НВХ ще даде перфектни резултати, защото в дните на моно ще се маха задържаната вода от другите дни. Не е задължително да е толкова хард, като при мен - през ден. Но може да се прави веднъж на 2 - 3 дни или 1 път седмично.

За махане на вода пия чай Инхуа - много съм доволна. Препоръчвам и Ликуид Оф Слим. А иначе преди време си правих всеки ден чай от магданоз - действа перфектно.

# 277
Чета, че питате за чайчета и да дам моя скромен принос - WOW tea Cleanse Tee Set, DETOX  за 21 дни.
Наистина сваля излишната вода, но в някои дни можех да живея в тоалетната.

# 278
Взех си такъв чай преди време, пих 3пъти и приключих.
Мразя чай и не мога да си го причиня просто.

# 279
  • София
За чистене на вода много харесвам този обикновен български чай. Много съм доволна.

# 280
Аз пия зелен чай, разреден с доста вода, приблизително 1:3. Действа ми доста отводняващо.

# 281
Взех си такъв чай преди време, пих 3пъти и приключих.
Мразя чай и не мога да си го причиня просто.

И аз съм така, и като съм болна чая винаги е последното към което посягам. Ако има вариант да не пия чай, няма да пия, чисто мъчение ми е тази напитка Grinning

# 282
Добро утро, аз само да се похваля какво установих с учудване днес. Кантара продължава да ме показва повече от началото на лятото. Около 1-2кг, явно задържам вода и винаги тежа различно…Но реших да премеря обиколки. И бедрото и ханша са с 1см надолу. Явно това е ефекта от редовните тренировки. Нямам опит и за това се изненадах много приятно  Grinning

# 283
Браво за успехите и свалените килограми!!!

Аз съм в такъв период че нищо не ми се яде в момента.. две седмици умирам от глад и преяждам, две седмици нищо не ми се яде. Колкото и да тренирам резултатът е че си седя на същите килограми, изглеждам по-същия начин въпреки че ставам по - силна в залата.

Хем уж не ям повече от 1700-1800 калории да ден като направя математиката накрая на седмицата. И според всики калкулатори и опити поддържам на 2200.. Освен нещо да не броя правилно не знам какво ще е. Стресът със сигурно си оказва влияние и последните месеци хич не се чуствам добре. Майка ми казва че имам всички симптоми на Хашимото, което има и тя и нейната майка, но заблудените доктрори в Англия не ми обръщат внимание, защото кръвните изследвания са 0.1 под това коещо се води клинично. Съжалявам за негативания пост, просто съм толкова напрегната и това неуспешно сваляне ме депресира още повече..

# 284
Stell, а мерки гледала ли си?
Ако имаш съмнения за Хашимото пробвай палео протокола, спри млечните и, ако още не си, глутена.

Общи условия

Активация на акаунт