COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 978 675
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 12 015
  • Далече
А освен заглавието другото прочете ли го?
Плюс това :” It's clear that the vaccines are highly effective, and without them we would be facing a much deadlier pandemic," Chun said. "As effective as the vaccines are, with emerging variants and increasing cases of breakthrough infections, we need to continue to be vigilant in taking measures such as indoor masking and social distancing."

Между впрочем средната възраст на рисковите, които са били хоспитализирани  е била 73 години. Всички ли са умрели?
  -Не съм прочела статията, но цитата, който си дала не опровергава това, което аз написах за ваксината. Ваксината, за съжаление е по -малко ефективна при възрастни хора и хора, които имат съпътващи заболявания.Те по принцип са по рискови за усложнения от Ковид..Не случайно в САЩ почнаха да слагат на определни групи 3-та доза, а в Израел 4-та.

# 12 016
Левче при испанския грип 1918 всички са носили ффп3 маска със силиконова лепенка ... хайде без излишно вторачване в мерките, не това е важното.

# 12 017
Левче при испанския грип 1918 всички са носили ффп3 маска със силиконова лепенка ... хайде без излишно вторачване в мерките, не това е важното.

Що са довод?
Темата съвсем е отишла у ряката.

# 12 018
Доводът ми е съвсем на място, от Швеция Pure ще ви светне че там не се носят маски и се справят много по-добре от нас и много други.

# 12 019
  • Пловдив
Да носят маски ффп3 плюс силиконова лепенка. Не четете ли нещата, които се пускат тук, а и не само? Не се ли информирате как наистина да предпазите себе си и останалите? Защо токова много хора прочитат нещо и после го забравят. След това спазват мерки проформа колкото да отбият номера. А най-странното е, че даже драпат за тях. Щом ще се спазва нещо нека да е наистина полезно и пазещо.

Златен лев, а ти носиш ли маска със силиконова лепенка?
Маските ффп2 имат една плътна част над носа, която се щраква така, че да прилепва плътно.

# 12 020
geizer, много далеч от уволнение, казваш. Златен лев достатъчно ясно е написал какво не е ок. Дали това за шестте месеца само за проболедували идва от чужбина или не, няма значение защото е некоректно. Коментари за челни стойки са не на място, меко казано.
И със мрънкане във форума точно ще си решите проблема??? Ами организирайте си подписка и я пратете до ЕК.
От статията която пуснах се разбира, че това е решение съгласувано между страните членки на ЕС. И то се случи заради летния сезон и туризма.
Сезонът свършва. Много вероятно и договорката да е до определена дата.
Така че очаквайте и промени.

# 12 021
  • В заешката дупка
А ти удобно забравяш, че на базата на това проучване Центровете за контрол и превенция на заболяванията в САЩ. взимат решения какви препоръки да дадат. Или тези не ги броиш за нищо 😀?  Освен това вече обсъдихме, че човек е най опасен през първите дни когато няма симптоми и безгрижно разнася заразата навсякъде. Една болна учителка за няколко дни ще зарази маса хора.

Нищо подобно не забравям. Това, че васкинираните заразяват и се заразяват би трябвало да е ясно на всеки вече. Не само в САЩ, в Исландия също мерките важат за всички без значение ваксиниран или неваксиниран. Писала съм го много пъти. Това обаче по никакъв начин не доказва твърдения, които ти си съчиняваш така фриволно, че даже и твърдиш, че CDC ги твърди, а именно че ваксинираните заразявали колкото неваксинираните.

И понеже ти така и не даде официално становище на CDC, аз ще го дам. Simple Smile

Цитат
Неваксинираните хора остават най -голямата грижа: Най -големият риск от предаване е сред неваксинираните хора, които са много по -склонни да се заразят и следователно предават вируса.  Напълно ваксинираните хора получават COVID-19 (известни като пробивни инфекции) по-рядко от неваксинираните хора.  Хората, заразени с варианта Delta, включително напълно ваксинирани хора със симптоматични пробивни инфекции, могат да предадат вируса на други. CDC продължава да оценява данните дали напълно ваксинираните хора с асимптоматични пробивни инфекции могат да предадат вируса.

Напълно ваксинирани хора с пробивни инфекции с вариант Delta могат да разпространят вируса на други.  Въпреки това изглежда, че ваксинираните хора разпространяват вируса за по-кратко време: При предишни варианти бяха открити по-ниски количества вирусен генетичен материал в проби, взети от напълно ваксинирани хора, които са имали пробивни инфекции, отколкото от неваксинирани хора с COVID-19.  За хора, заразени с варианта Delta, подобни количества вирусен генетичен материал са открити както сред неваксинирани, така и сред напълно ваксинирани хора.  Въпреки това, както и предишните варианти, количеството вирусен генетичен материал може да намалее по бързо при напълно ваксинирани хора в сравнение с неваксинирани хора.  Това означава, че напълно ваксинираните хора вероятно ще разпространяват вируса за по-малко време от неваксинираните хора.  

https://www.cdc.gov/coronavirus/2019-ncov/variants/delta-variant.html

# 12 022
В няколко германски провинции има планове да се прекрати плащането на заплати за хора, които отказват ваксинация и трябва да бъдат поставени под карантина.  Аргументът е, че обществото не трябва да плаща тези разходи.

Всеки, който не е бил ваксиниран срещу корона в Райнланд-Пфалц и получи официално разпореждане за карантина, вече няма да има право на изплащане на заплата от октомври.  В случай на официално разпоредена карантина служителите имат право на обезщетение съгласно Закона за защита от инфекции.  Според Закона за защита от инфекции обаче това вече не е така, ако публично препоръчаната ваксинация би могла да избегне изолация или забрана за дейност.  

В Баден Вюртемберг краят на плащания на заплатите за неваксинирани хора вече е решено да настъпи на 15 септември.  „Предполагаме, че всички в Баден Вюртемберг са имали възможност да се ваксинират до 15 септември“, каза ръководителят на Министерството на социалните въпроси и здравето Уве Лал.  "Всеки, който доброволно реши да не се ваксинира, трябва да очаква да не получи компенсация за загубата на доходи, причинени от карантината."

Здравният министър на Северен Рейн-Вестфалия Карл Йозеф Лауман също се обяви против по-нататъшното изплащане на заплатите за неваксинирани хора в случай на карантина.  „Трябва да е напълно ясно, че ако си позволя да не бъда ваксиниран, въпреки че според всички констатации, ваксинацията е единственият начин да се овладее тази пандемия, тогава трябва да поема и последствията, които произтичат от личното ми решение".  

Няколко други провинции също планират подобни стъпки.  Здравният министър на Бавария Клаус Холецчек заяви, че всеки, който не се е ваксинирал, въпреки че няма здравни причини за това, според него няма право на възстановяване на загубата на доходи.  "Обществото не може да плаща за това".  Съображения в тази посока има и в Хесен и Мекленбург-Западна Померания.  Здравният министър на Долна Саксония Даниела Беренс заяви, че нейният отдел ще обмисли спиране на плащанията от средата на октомври. "В края на краищата, дотогава всички ще са получили оферта за ваксинация".

https://www.tagesschau.de/inland/lohnfortzahlung-ungeimpfte-corona-101.html

Германците общо взето така ги правят нещата.
И за да съм коректна, в линка пише, че Берлин и Хамбург ще продължат да плащат. Засега.

Последна редакция: чт, 09 сеп 2021, 22:36 от Анонимен

# 12 023
Т.е. Германия бавно и постепенно минава от доброволни, към практически задължителни ваксини. Това е целта на занятието.
Със сигурност ще има дела за обезщетения при увреда от ваксина към такива провинции. И няма да са по българските, а по германските съдебни критерии и размери. Очаквам да се стигне и до Страсбург с такива решения. Просто още не са започнали съдебните битки. Но са близо и те.

# 12 024
Днес четох най- новите разпоредби за учебните заведения. Няма да се излиза в карантина, при контакт с доказано заразен с Ковид. От контактните лица ( учители, съученици) ще се изискват пет поредни учебни дни бързи тестове.
Има и други подробности- за носенето на маски, за тестването, за провеждане на час по спорт, пеене и музика и др.,  но няма смисъл да ги пиша, защото се отнасят за определна провинция в Германия. А виждам, че всяка страна си води различна Ковид политика и ползата от сравняването сякаш вече почти ми избледня.

# 12 025
Т.е. Германия бавно и постепенно минава от доброволни, към практически задължителни ваксини. Това е целта на занятието.

Не е задължително. Те като правят нещо задължително, моментално става ясно, че е съвсем задължително. Само че аз няма причина да съм задължена да плащам за тарикатлъците на Гюнтер, Хасан и Иван. Не само аз, а мнозинството.
За делата очаквай каквото искаш, като нямаш представа.

# 12 026

Не е задължително. Те като правят нещо задължително, моментално става ясно, че е съвсем задължително. Само че аз няма причина да съм задължена да плащам за тарикатлъците на Гюнтер, Хасан и Иван. Не само аз, а мнозинството.

Нямаш избор, ще им плащаш. Но под друга форма - като обезщетения по дела. Като пробият с няколко, ще се проточи върволица.

# 12 027
Със сигурност ще има дела за обезщетения при увреда от ваксина към такива провинции. И няма да са по българските, а по германските съдебни критерии и размери. Очаквам да се стигне и до Страсбург с такива решения. Просто още не са започнали съдебните битки. Но са близо и те.
Близо са съдебните битки ... тези за задължителни ваксина за други болести ако са минали нека се осведомим за резултата.

# 12 028

Нямаш избор, ще им плащаш. Но под друга форма - като обезщетения по дела. Като пробият с няколко, ще се проточи върволица.

Какво ти се ще и какво е в действителност са две много различни неща.

# 12 029
Браво на германците. Умното си е умно. Тук вЕтър ни вее на бял кон... Може би щото сухите съчки са ни в повече и не са ни ценни.
Диорела, ти не осъзнаваш, че си на сметка повече хора около теб да са ваксинирани. Ти си рискова и ще е много опасно за теб да се заразиш отново.

Общи условия

Активация на акаунт