COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 971 374
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 19 935
  • София
И защо да се бутам при ЛЛ точно когато сигурно е панаир от болни пред кабинета? Просто не са ми вписали нещо както трябва в картончето от ваксинацията. А болницата пак е панаир и ми е по-далеч. Но няма значение, въпросът е, че едва ли съм само аз единственият човек с такива проблеми, и то не по моя вина. Казвам, че не става от днес за утре да въвеждат искането на документ, защото със сигурност ще има проблеми, особено ако е свързано с работа. Не за да си пия кафето. Нищо чудно утре да се окаже, че много хора не могат да отидат на работа или ще са без сертификати, защото няма кога да ги извадят.

# 19 936
  • София
Сегашните мерки просто няма как да проработят. Това е целият проблем за мен. При 20% ваксинирани, няма как да се организира работният процес (персоналът да е на 100% ваксиниран), камо ли да има клиентела. Това е по-зле от 30% капацитет. Локдаун без локдаун... и без обещетения.  Съответно, нищо няма да се спазва. Което пък значи, че напрактика мерки няма. Димна завеса.

# 19 937
  • Където морето целува небето...
От стойчовата умнотия разбрах, че мога да ходя където си искам. Другите да я тълкуват 😀
И аз така! Също разбрах, че мога да заведа детето в МОЛ или на кръчма, кино и тн., но не мога да го пратя на школа и на спорт. Пък ако стигнем 750 на 100 000 и на уилище не мога да го пратя.

# 19 938
Аз също разбирам, че всичко е затворено, освен ако няма организация 100% от посетителите да имат едно от трите: ваксина, тест, преболедуване.
В повечето обекти не знам как ще стане това, от днес за утре със сигурност няма.

# 19 939
  • София
Но за сметка на това ще могат да правят проверки и да глобяват де що видят офис, заведение или училище.

# 19 940
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Не съм вадила сертификат, защото не ми е трябвал. Ще видя утре какво ще стане в РЗИ.

Andariel, обаждаш се на
"Контактен център COVID-19
Министерство на здравеопазването"
+359 2 930 14 45

диктуваш си ЕГН и номер на ЛК и си искаш НРН или там каквото нямаш

# 19 941
  • вкъщи
Аз си изкарах за минутка сега,от ковид портала. За ваксинирани преди първи юни ти иска номера на ваксината,втора игла и след минута ти праща сертификат. Вече го имам на телефона. Синковецът се ядоса, че няма да може да иде на кино в събота и вика утре отивам да се ваксинирам.

# 19 942
  • София
От заповедта виждам, че учениците масово ще са на ДО. Заведенията и моловете ще фалират. В общи линии друго не виждам. А, разбира се, преди да фалират онези от нас, които сме ваксинирани ще си ходим там сами.
Само ми е чудно и бих отишла да снимам как в кръчмата с пияниците, например, в Тополовград, бай Генчо кръчмаря изисква Зелен сертификат.

# 19 943
Не се решава въпроса с болните обаче

# 19 944
Ми да не ходят. Ако никой никъде не отиде?

Е, тогава наистина ще се оправим бързо.

# 19 945
И защо да се бутам при ЛЛ точно когато сигурно е панаир от болни пред кабинета?
Така е. Принципно ЛЛ може да го изпрати и по мейл, не е нужно да го принти на хартия и да висиш пред кабинета, но може да не иска да съдейства, зависи от човека.

# 19 946
Инкубационния период на болестта е до две седмици.
Ако от днес, нататък, за две седмици се затвори всичко и започнат да обикалят преброители по къщите, да ваксинират и преброяват наведнъж. След един месец няма да има Ковид
и всички ще са преброени, отпочинали и щастливи

Но това е невъзможно у нас, тъй че

# 19 947
  • София
моят номер е грешен - преписали са първия.

# 19 948
Цитат
Освен с КЕП от his.bg, можете да се обърнете към личния лекар за сертификат, те имат достъп до тази информация за пациентите от листата си и могат да издават сертификати
Какво е КЕП?Не знам ЛЛ каква информация имат и какво гледат.Нашият не ваксинира и не знаеше,че сме се ваксинирали.
Какво са ми седнали сега в "Референдум" след дъжд качулка?Професорката я гледах в някой от съботно-неделните сутрешни блокове пред месец,месец и половина.На въпрос да се ваксинират ли хората,изобщо не беше категорична.Каза:който иска.Както писах отдавна,каквото сме си постлали на това ще си легнем.Нормално е сега да искат сертификати,остава и да го спазват.Неудобството ще е за неваксинирани и изкарали ковид неофициално на крак.Същите,които заразяваха и продължават да заразяват и благодарение на тях,много народ страда,а и доста починаха.Тяхното удобство и дискриминирането им,изобщо не ме вълнува.Да си плащат за гяволъка.

# 19 949
Роузи, то и Хитлер така е искал да обикаля евреите и да ги стерилизира. Защото не са от чистата раса и не трябва да се размножават. Да не си му астрална близначка?

Само че тук става дума за спасяване на животи, а не за стерилизация

Общи условия

Активация на акаунт