COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 990 481
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 4 800
Този въпрос е задаван ежедневно и по няколко пъти. Нежелаещите ваксини и мерки, не дават отговор.
Лейка е дала по-горе много точен отговор. Някак не е ОК да кажеш дори и пред самия себе си, че ти е все тая колко хора ще измрат,затова първо трябва да се омаловажи какво причинява Ковид.

# 4 801
Главната акушерка на Англия засили призива си към бременните жени да получат ваксина Covid възможно най -скоро.

Прогнозите, базирани на данни от общопрактикуващите лекари и данни от общественото здраве в Англия, показват, че стотици хиляди бременни не са ваксинирани, а броят на бъдещите майки в болница с вируса се увеличава.

Други данни показват, че вариантът Delta увеличава шанса за тежко заболяване.

През последните 3 месеца 171 бременни жени с Ковид се нуждаеха от болнична помощ - но нито една не е имала и двете дози.

В писмо до акушерки, акушер-гинеколози и общопрактикуващи лекари, главната акушерка в Англия Жаклин Дънкли-Бент казва, че всички здравни специалисти имат „отговорност да насърчават проактивно бременните жени“ да се ваксинират.

Тя препоръчва при всяка възможност да се предлагат съвети за ваксина.

„Ваксините спасяват животи и това е още едно силно напомняне, че ваксината Covid-19 може да предпази вас, вашето бебе и вашите близки в безопасност и извън болницата“, каза главната акушерка на бременни жени.

От средата на април 2021 г. на бъдещите майки се предлага Pbizer или Moderna, като втората доза се препоръчва 8 седмици след първата.

Данните от общественото здраве в Англия показват, че досега 51 724 бременни жени са получили една ваксина срещу Covid в Англия. От тях около 20 648 са получили втората си доза.

Това е от приблизително 606 500 бременни жени в Англия през 2020-21 г., въз основа на прогнозите в регистрите на GP.

Данните от британското акушерско наблюдение при бременни жени, приети в английски болници до юли, показват:

Делът на бременни с умерен до тежък Covid, се е увеличил с варианта Delta в сравнение с предишните щамове
     През последните 3 месеца 171 бременни жени бяха приети в болница със симптоми на Covid
     Около 98% са неваксинирани и само 3 са получили единична доза от ваксината
     Около 1 на всеки 3 бременни жени в болница с Covid-19 разви пневмония
     Около 1 на всеки 7 се нуждае от интензивно лечение
     Около 1 на всеки 5, приети в болница с Covid, ражда преждевременно и вероятността от цезарово сечение се увеличава

https://www.bbc.co.uk/news/health-58014779

# 4 802
  • В заешката дупка
В Исландия преди около две седмици извикаха всички бременни за масова ваксинация, точно заради данните на увеличаващия се брой хоспитализирани бременни, идващи от другите страни. Преди това се ваксинираха само бременни с рискови професии, като здравни работници. Препоръката е инжекциата да се слага след 12 седмица от бременността. Заради повишения общ риск по принцип от появата на съсиреци при бременни жени, не се препоръчва васкинацията с АЗ и Янсен.

https://www.landlaeknir.is/um-embaettid/greinar/grein/item44322/ … -kvenna-vid-covid

# 4 803
В Гърция също се препоръчва Пфайзер за бременните. По телевизията официално съобщиха, че вече има достатъчно данни че е безопасно и призоваха да се ваксинират.

# 4 804
Аз досега факт срещу ваксината съм видяла само един. "Страх ме е , защото са нови". Поне Мангъров си го казва. И уважавам тази позиция, разбира се.
Други факти против все още няма. Аз съм ваксинирана, но следя за факти,защото искам да знам, наясно съм, че всичко е възможно, и бих предприела действия, ако излезе нещо ново като негативна информация.

# 4 805
  • София
Честно да ти кажа, откакто преди малко в съседната тема прочетох какво се е случило, хич не ми изглеждат ваксините също толкова опасни, колкото и боледуването. Двама човека от едно семейство и единият още не е добре, а другият си е отишъл. Каква е вероятността това да се случи при ваксиниране на хора от едно и също семейство?

# 4 806
И за алергичните реакции се каза още в началото, и за тромбозите, и за миокардите, и за лицевата парализа. И статистически тези случаи са изключително малко.
     А това че някъде на някой му е отказан достъп до болница е пълен абсурд.
    В Гърция вече повече от година достъпа става задължително след отрицателен тест. Вече може и със сертификат за ваксина, но подозирам че скоро и от ваксинираните ще започват да изискват тест.
      В частните клиники теста се заплаща, а в държавните е безплатен.
      Приятелка, за да си заведе 8 годишното дете на преглед в частна клиника, се възмущава че трябвало да плати и 2 бързи теста още на входа.
     След прегледа ми звъни и ми вика - "Прави са хората. Вътре пълно с малки бебета."
      След като тя, като майка, осъзна защо е трябвало да се бръкне с едни пари за тестове, мисля че не е чак толкова трудно и други да се осъзнаят.
      Достъпа до болници беше възпрепятстван единствено по времето на вълните, когато Ковид - отделенията бяха пълни, персонала претоварен, и бяха отменени плановите прегледи и операции. И в Гърция, и в България.
    И имаше реални потърпевши от това и в двете държави.
     А вие ревете че някъде, не в България, където живеете, се иска тест или здравен сертификат за достъп в болница. Rolling Eyes
      Колко хора в България измряха, понеже постъпиха в болница за едно, а се сдобиха и с Ковид?
      В Гърция персонала в държавните болници се тестваше с бърз тест преди всяко застъпване на смяна. Това е всеки работен ден. Ама не допуснаха болниците им да се превърнат в развъдник.
     А вие ревете, че на някой, веднъж в годината като му се наложи да пилзва здравни услуги, щели да му искат ваксина или Тест.

ПП- Свекърът ми, около 8 дена след втора доза ваксина, получи болки в корема и го приеха в болница.
     На другия ден започнаха да ми звънят по телефона близки и роднини, да ме спират познати на улицата да ме разпитват (живеем в село и всички се познаваме).
    - От ваксината ли получил инфаркт?
    - От ваксината ли получил инсулт?
    - Кога ще бъде погребението? Dizzy Face
      Чак хора от съседното село ме питаха как така е починал след ваксината.
     А свекъра се оказа с камъчета в жлъчката. Добре е човека.

Ама ей така тръгват слуховете, и после аууу... Познавам двама, трима, петима, дет умряха от ваксината.

Последна редакция: пн, 09 авг 2021, 09:44 от geizer

# 4 807
  • При семейството си
Има, да ги наречем политкоректни поведение, мнения, информация и непопулярни, да ги наречем, алтернативни такива.
Когато някой спомене по-сериозна реакция от ваксини, се търси достоверен източник за потвърждаване на информацията.
Когато някой спомене, че познава няколко повторно заразили се, тези твърдения не се  потвърждават с достоверни източници (в България подобна статистика няма).

# 4 808
Здравейте, има ли информация за забременели след преболедуване, дали бебетата имат някакъв имунитет?

# 4 809

Този пък, няма ли кой да го скрие някъде и да не говори глупости по телевизиите. Едва 40 % били преболедували вируса. Да бе, да. Този толкова опасен и ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ЗАРАЗЕН вирус вече от две години се разхожда из популацията в България и да твърдиш че само 40 % са го срещали и изкарали е най-малкото нелогично и глупаво. Всеки по-нов вариант е с до 50-60 % по-заразен от предишния. Всички нови варианти са в България и ти да твърдиш че този толкова много заразен вирус са го преболедували само 40 % за две години, не знам какво е това. Или вируса не е толкова заразен или говори пълни глупости.

# 4 810

Този пък, няма ли кой да го скрие някъде и да не говори глупости по телевизиите.

Да бяхте прочели цялата статия ли? Кунчев говори за делта варианта, какви две години ви гонят? И не, точно той трябва да говори за епидемията, не Мангъров!

# 4 811
Да, обявяват се открито страничните реакции, но не и у нас. И това също е съществена част от липсата на информационна кампания. Доскоро следях регулярните доклади на странични реакции на ваксините в ЮК. Отделни са за всяка ваксина и се включват редица състояния заедно с бройката хора, които са ги проявили след ваксина за разглеждания период. Включително и имаше преждевременна първа менструация при 1-2 човека. (Още не бяха разрешени ваксините за под 18г.) При 1 млн. поставени ваксини у нас, по-остри странични реакции явно няма. Тук в темата хубаво си пускаме линкове и сравняваме данни от няколко държави, но определено пропускът на национално ниво е огромен.

# 4 812

Хепи, тромбите и автоимунните, които в момента отбелязват пътьом, не са ли факти? Или лично ти трябва да ги получиш, че да се увериш?
Не съм Хепи, но никой не отрича, че има случаи на тромбоза след ваксина. Колко бяха - 1/100 000 или 1/50 000. При заразените с вируса тромбозите са многократно повече, за съжаление много заразени получиха инфаркт или инсулт. Помните ли 16 годишното момиче, което лежа половин година в Пирогов? Повечето време беше в кома след инсулт вследствие тромб от короната.
Да, има случаи на миокардити след ваксините, но миокардите и перикардитите след преболедуване са на порядъци повече, дори и в съседната тема за преболедувалите има доста с такива диагнози.
Изводът - тежките нежелани реакции след ваксиниране са на порядъци по-малко от същите след преболедуване. Не знам за доказани случаи за автоимунни, но май медицината и до сега не е наясно какво ги провокира.

# 4 813
Всички трябва да се радваме , че короната засега не е толкова заразна и опасна , колкото ни я представят, иначе щеше да е мазало навсякъде.
Опасен и смъртоносен вирус разпространяващ се аерозолно, щеше  да е заразил вече поне половината население на планетата.
А в действителност за година и половина официално регистрираните случаи са 200 милиона от 8 милиарда или около 2-3% от населението.
От тези официално регистрирани около 200 милиона, починалите са около 4 милиона или около 2%, а дори и да се ваксинира населението на 100%, пак се казва, че ваксините не изграждат защита за около 10% от тях.
С две думи е излишно да се насажда огромен страх и истерия в хората, защото психически няма да издържат и ще започнат да окапват като зрели круши.

# 4 814
  • София
Аз даже мисля, че са под 40 процента преболедувалите. Доста под. И ще се обоснова.
Есенно-зимният период живея в София, пролетно летни съм на село с чести посещения в малкия град наблизо.
Ами в селата и малките градове животът е различен. Хората не, се струпват така в големи групи. Като в метрото в София например. И има в пъти по малко преболедували. В селото ни например са не повече от 5. В малките градове е подобно
Това, са си мои, ненаучни разсъждения.
За съжаление мисля, че с делта варианта, който е в пъти по заразен, ще е друго.

Общи условия

Активация на акаунт