COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 990 572
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 4 815
Judy, благодаря за подробната обратна връзка относно обонянието.
И за мен вече нещата са поизгубени, все по-песимистична съм, че ще си възстановя предишната "пълна палитра" комплексни миризми.
Между другото, съм се чудела защо някои хора не обичат да им мирише на чесън и лук, когато са толкова апетитни и допълват храните, но след ковид теслата и двете ми миришат (особено лука) потресаващо - силно, остро, до отвращение. Може би някои хора цял живот ги усещат така, с една грозна доминантна нотка.

Липсва ми много предишния свят, с миризмите му.

# 4 816
  • Насред хаоса
Валенце, точно по малките населени места купоните не са спирали. Без значение дали заведенията са работили или не. Събират се по домовете или ходят нанякъде на групи. И както никой не контролира там, много знае някой колко са го закачили и прекарали.

# 4 817
Валенце, точно по малките населени места купоните не са спирали. Без значение дали заведенията са работили или не. Събират се по домовете или ходят нанякъде на групи. И както никой не контролира там, много знае някой колко са го закачили и прекарали.

Може би защото в малките населени места живеят основно тийнове и млади хора, та и купоните не са спирали.....

# 4 818
Ами в селата и малките градове животът е различен. Хората не, се струпват така в големи групи. Като в метрото в София например. И има в пъти по малко преболедували. В селото ни например са не повече от 5. В малките градове е подобно
Това, са си мои, ненаучни разсъждения.
Препоръчвам Ви ако имате път към Източна България, да се отбиете в сливенското село Градец и да проследите отблизо умението на жителите му в спазване на противоепидемичните мерки.

# 4 819
  • Насред хаоса

Може би защото в малките населени места живеят основно тийнове и млади хора, та и купоните не са спирали.....
Всякакви живеят. Ако пък няма тийнове, да не мислиш, че дъртите пияници не се събират? И те душа носят, и те купони си правят.

П. П. Някой каза откъде да знаели за реакцията, преди да е станала.
Хора.... Аз не съм лекар, още по-малко специалист, и въпреки това не мога да не се запитам как и защо, след като се установи при сума народ, че вирусът води до тромби, това не се предвиди за ваксината. Нали е за тоя вирус, как няма да предвидиш най-честата реакция?
То при една за тетанус ръката ти става двойна и седиш като кълцан мисир един ден с температура, какво остава за нова.

Последна редакция: пн, 09 авг 2021, 11:44 от La Sombra

# 4 820
  • София
Да, събират се. Не говоря за тийнове. Не знам, аз като помисля за метрото и градския транспорт и се сещам за вируси. Винаги съм била така. А постоянно ги ползвам. Но още преди Ковида слагах маска на детето в тоя сезон, често и на себе си.
Може и да греша, това са си лични мои наблюдения.

# 4 821
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Не, не в простотия и нисък статус.
Просто в безсърдечност.
И не съвсем всички, но някои особено.

# 4 822
  • София
Аз конкретно за ваксините говорех, Жас. Пък Неко не твърдеше точно това, но в чужд спор да не влизам сега.

# 4 823
  • MI
Дискусия не се прави с целенасочено манипулирана или недочетена информация. Аз сериозни аргументи против ваксините не видях, само тролене. Между другото, Неко не е казала, че е пагубен за бебетата, а че по принцип всички вируси са потенциално опасни за тях. Ако не сте съгласни, отидете в някоя от отчетните теми и кажете колко е тъпа едикояси ваша близка, че ви кара да си миете ръцете и да носите маска при новороденото ѝ бебе изчакайте реакции. Само кажете коя точно тема, да се позабавляваме и ние. Grin
Ако още някой не е разбрал, ваксината против КОВИД се слага на бременни жени, за да предпази тях и бременността, не детето.
А за доводите на антивакс, преди 2-3 месеца една близка ме пита аз като бях бременна какви ваксини съм слагала. Казвам аз коклюш и грип и тя ама нямаше ли проблеми, аз не. И тя ама защото на нейна племенница сложили и тя родила в 7 месец. Е, оказа се секцио по спешност в следствие на прееклампсия. На жена със затлъстяване, не наднормено тегло, а достатъчно тежко затлъстяване. Не се убеди че не ваксината е виновна. Толкова за нивото.

# 4 824
Просто в безсърдечност.
Ами какво да ти кажа. То защото нали е много човеколюбиво и сърдечно да махнеш с ръка на всички косвени жертви на мерките, които си починаха от неглижиране на техните болести. Те не са важни, нали? Пострадалите от ваксини пък са още по-незначителни, допринесли за науката и толкоз. Или пък направо всички под ножа ги пишем ан гро жертви на Ковид. А пък роднините им, дето твърдят че са умрели от ваксината са едни параноици и готово, въпросът е решен.
И така….👀🙄

# 4 825
Мен ме потрисват обвиненията в диктатури. Ами няма как да се съглася!
Когато има вирус, при това, прерастнал в пандемия, трябва да се вземат мерки. Извънредни при това.
Това ли е диктатура? Че се въвеждат правила, за да се справим всички?

Диктатура ли е , че трябва да се пресича на зелено?
Диктатура ли е, че в Църквата има точно определени канони, правила, йерархия?
Диктатура ли е, че за да се сготви дадено ястие, има рецепта за него?

Скрит текст:
Просто в безсърдечност.
Ами какво да ти кажа. То защото нали е много човеколюбиво и сърдечно да махнеш с ръка на всички косвени жертви на мерките, които си починаха от неглижиране на техните болести. Те не са важни, нали? Пострадалите от ваксини пък са още по-незначителни, допринесли за науката и толкоз. Или пък направо всички под ножа ги пишем ан гро жертви на Ковид. А пък роднините им, дето твърдят че са умрели от ваксината са едни пораноици и готово, въпросът е решен.
И така….👀🙄

Кой е махнал с ръка?
Та нали тук постоянно се говори И за косвените жертви.
тези, които са починали заради неспазването на мерките? Защото когато мерките не се спазват, рискът да се препълнят болниците става факт и ето ги и косвените жертви.

# 4 826
Не знам, аз съм в тази тема още само защото едното дете още не е ваксинирано и се притеснявам. Както и следя за евентуални срокове за реваксинация. Яд ме е ,че се хващам на провокации. Безсмислен е спора. Обичайно се надявам, че споделеното от мен помага на поне един човек. Но в случая наистина смисъл не виждам.

# 4 827
Скрит текст:
Папиш, това е най-голямата и всеобхватна тема за Ковид в българското интернет пространство.
И не смятам, че е допустимо да се оставят без отговор коментари, които са дезинформиращи.( Пример Ла Сомбра, което взима половин изречение от дадено изследване и само него превежда.)
Във форума влизат и четат хора от всички краища на България и света. Има такива, които не разбират английски, има такива, които не могат да осмислят цялостната информация във изследванията, защото им липсват определен набор познания и опит.
И влиза някой и чете, че 12% бременни ваксинирани са загубили децата по време на бременност. Те не отварят линка, за да видят, че изречението продължава, давайки информация, че това е нормалният процент загуби на бременност без ваксината.
И решават да не се ваксинират.
Защото са прочели, че 12% от ваксинираните губят децата си. Но няма кой да напише, че бременните имат по-голям риск от усложнения и смърт от самият вирус.
Не пише също, че за новородени ВСЕКИ вирус е смъртоносен. Ковид не прави изключение.
Скрит текст:
Аз затова пиша. За да оспорвам такива неверни, заблуждаващи "факти".
Нямам вече времето да превеждам информация.
Но не смятам, ще трябва да се оставят такива коментари без отговор. Защото висящи в пространството могат да наранят някой.

И още нещо:
Много страни изискват ваксини, за да те допуснат в страната си. Може да проверите с Гугъл.
СЗО не препоръчва ЗАСЕГА ваксината да е условие за пътуване, защото една сериозна част от света все още не могат да подушат ваксини.
Това, че западният свят се сдоби с тях толкова бързо, не значи, че хората в един куп бедни държави няма да чакат още дълго. Заради това не се препоръчва, не за друго. Веднъж стигнат ли навсякъде в количеството достатъчно за населението, вече няма да има пречка.
Jasmine, къде казвам, че специално Ковид е опасен.
Казвам, че всеки вирус е опасен и смъртоносен за новородено.
Отделно дадох линк, в който се сравняват хоспитализирани със Ковид и с грип.
Няма голяма разлика. За грипа, който с теб сме стигали до извода, че за малки деца е опасен.

# 4 828
  • София
Здравейте,
Извинявайте, ако сте писали, но у нас някой събира ли данни - или поне възнамерява ли да събира такива данни - колко от новите случаи са при пълно ваксинирани, с коя ваксина, респ. - каква им е степента на заразяване (амбулаторна, болнична, интензивна) ?
Мерси!

# 4 829
Hazel, пропуснала съм от колко време си без обоняние, но дъщеря ми си го възстанови (според нея напълно, но няма как да измерим дали е така) след около 5 месеца. Някъде по средата на периода я водих на УНГ в ИСУЛ. Самият лекар нямаше обоняние…но каза, че към онзи момент (началото на тази година) няма данни обонянието да не се възстановява изобщо. Изписа обичайното - б-комплекс и да продължаваме тренировката на обонянието с етерични масла. Нито пи витамини с месеци, нито души масла всеки ден, просто по някое време започна бавно, но славно да се възстановява. Към края започна да има разни смущения - например да ѝ се допорвъща от миризма на чаша кафе в другия край на масата единия ден и да не го помирисва изобщо на другия.

Общи условия

Активация на акаунт