COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 990 902
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 4 845
Цитат на: Mury-mur

Такава реална информация може да има само в страни, които провеждат редовно масово тестване.
Което ми напомни, че сутринта четох, че в Израел са открили масово пунктове за бързо тестване.
За разлика оттук, където само се карат.

Не само в Израел.
Тъй де, затова вместо да мрънкаме, че искат да ни тестват за влизане в болница, да бяхме протестирали да искаме масово безплатно тестване. Ама не, у нас се недоволства само, че ни карат да носим маски в магазина, или че ни затварят кръчмите.

# 4 846

Това за мен е логично, като резултат от изследването.
Интересно би ми било също да знам колко хора са изследвани от всяка група и как.

Все пак в някои държави се изследваха масово и безплатно хората още от миналата пролет и се събра доста повече и по-точна информация за реалната картинка.
На място като тук, където това се пропусна, лично аз се въздържам да прогнозирам и пророкувам дори колко хора са минали реално през вируса. Като знам само, че край мен повече го минаха "по бързата процедура" основно есента, без да пускат ПСР, на самотестване. Склонна съм да вярвам повече на очите си, отколкото на разни специалисти със странични специалности, които правят заключения на сляпо, при липса на обективна база данни.
.................
Когато списвах миналата пролет в тази тема, моите претенции бяха точно за масово тестване, както и за отмяна на трите глупави мерки, отчетени после наистина като грешка: маски на открито; затваряне на парковете и затваряне на областните градове. И писах на доста места по този повод, далеч не само тук.
Иначе всеки си решава какво иска и срещу какво протестира. И това е личен избор. Ако някой иска за нещо да протестира - да си го направи.

Последна редакция: пн, 09 авг 2021, 13:37 от Judy

# 4 847
Няма желание да се дават данни.
От самото начало не се дава пълна информация.
Да си припомним, че все още не знаем дали в интензивното се броят само интубираните или и тези на кислород? От миналата година никой не даде отговор.
Да не говорим, че в даден момент спряха да дават подробна информация за придружаващи заболявания и вместо Хипертония, ИБС и инфаркт, всичко се пише ССЗ.

Данни в България няма как да се търсят.
А масово другите държави наваксинираха И преболедувалите, така че и оттам няма да идва информация за това.

Ако екстраполираме от това, което знаем като изследвания от другите държави ( около 10% от свърхсмъртността е причинена от други заболявания, 90% е Ковид), може да се предположи, че около 2 милиона, до към 2,300 са се срещали с вируса. Т.е. най-най-най-добриет вариант са около 3 милиона от 6,690 са със защита. Което е около 45%. Това е най-добрият вариант, ако приемем, че
А. Имунитета е траен и пази от делта всички.
Б. Малко от преболедувалите са И ваксинирани.

Мисля, че можем да с гордеем а България, защото ще даде на науката отговори, които я другите бели държави е невъзможно да се получат.
Защото там не чакат да видят дали Ковид ще ги хване пак или не.

Очакват ни още дълго "Интересни времена".
Ама ми липсва Коен варварина и сребърната чета. Не за друго. Ще се радвам някой да открадне държавата и да я направи по-яка.

# 4 848
Цитат
Данни в България няма как да се търсят.
А масово другите държави наваксинираха И преболедувалите, така че и оттам няма да идва информация за това.

Съгласна съм и затова казвам, че подобно изследване би било много полезно, но аз се съмнявам, че ще е пълно и обективно, а оттам - че такива ще са изводите.

За тук изобщо се въздържам да разсъждавам върху цифри. Нямам никаква обективна база за това, поради което пропускам.

# 4 849
Цитат
Не само в Израел.
Тъй де, затова вместо да мрънкаме, че искат да ни тестват за влизане в болница, да бяхме протестирали да искаме масово безплатно тестване. Ама не, у нас се недоволства само, че ни карат да носим маски в магазина, или че ни затварят кръчмите.
Напълно съгласна. Трябваше отдавна да настояваме и да протестираме за безплатен достъп до тестове, но и манталитетът ни е такъв. Повечето хора не искат изобщо да се тестват, за да не стоят в карантина. Сещат се за тест чак когато положението се влоши и им потрябва за прием в болница.
Многи са ни объркани приоритетите.

# 4 850
Хората са най-различни и всеки си има свои подтици и причини. Другото, от което се въздържам, е да ги групирам и да обобщавам. Както и да обвинявам когото и да било, когато не съм в неговите обувки.
Няма смисъл. Тотална загуба на време. Освен това води до излишно изнервяне и напълно неадекватни остроти по адрес на безименни непознати.
Само ще припомня: Когато в Европа тестовете бяха без пари или на мижави цени, тук вървяха само ПСР на по  120.00 лв. парчето при желание за свободно тестване. В най-бедната държава в ЕС. Както и бяха налице куп пречки да отидеш на личен лекар, да отидеш в болница и т.н. Не ми се мисли за това "здравеопазване". Винаги съм се молила само за едно - да не ми се налага да го ползвам и на близките ми да не се налага.

Последна редакция: пн, 09 авг 2021, 16:15 от Не се сърди, човече

# 4 851
Скрит текст:

Това за мен е логично, като резултат от изследването.
Интересно би ми било също да знам колко хора са изследвани от всяка група и как.

Все пак в някои държави се изследваха масово и безплатно хората още от миналата пролет и се събра доста повече и по-точна информация за реалната картинка.
На място като тук, където това се пропусна, лично аз се въздържам да прогнозирам и пророкувам дори колко хора са минали реално през вируса. Като знам само, че край мен повече го минаха "по бързата процедура" основно есента, без да пускат ПСР, на самотестване. Склонна съм да вярвам повече на очите си, отколкото на разни специалисти със странични специалности, които правят заключения на сляпо, при липса на обективна база данни.
.................
Когато списвах миналата пролет в тази тема, моите претенции бяха точно за масово тестване, както и за отмяна на трите глупави мерки, отчетени после наистина като грешка: маски на открито; затваряне на парковете и затваряне на областните градове. И писах на доста места по този повод, далеч не само тук.
Иначе всеки си решава какво иска и срещу какво протестира. И това е личен избор. Ако някой иска за нещо да протестира - да си го направи.

Тези у нас, които сме ЗА масово тестване, сме единици. За съжаление. Масата е против "да и бъркат в мозъка", щото ще им вкарат вирус, ще им пробият носната преграда, ще им докарат ментални увреждания, и кой каквото още се сети.
Мерките за онзи момент не бяха глупави, защото ставаше дума за нов вирус с неустановен начин на предаване. С изключение може би на затварянето на парковете, но си мисля, че те бяха затворени не за да не се разхождат хората, а за да се спрат сбирките на големи компании на по бира. Не помните ли, че в началото се предполагаше контактно предаване, че водещо е аерозолното се доказа месеци по-късно.
Маските на открито, за голямо мое съжаление, ще дочакаме отново с нашето лежерно отношение към заразата.Колкото и да се отрича от някои, те все пак, макар и малко, влияят за намаляване на разпространението. А пък са безплатна за държавата мярка:)

# 4 852
Точно тези трите мерки бяха неоправдани и нелогични. И тогава, и сега. И това се призна от самото правителство.  Не може Х да пътува от село в югозападна България до морето край Варна без проблем и да си посещва който си иска град, без областните, а живеещите в областните градове да седят като крепостни селяни месец затворени. Дори когато ставаше въпрос за областни с по няколко установени случая. Или да не мога да ида в гората, в която с километри сме аз и мъжа ми и цял ден никого не срещаме. Глупостта си е глупост, дори и да се опитваме да я оправдаем. И е опасна, защото покрай нея и смисленото не се приема и спазва. Много трябва да се внимава със забраните и задълженията. Защото когато се прекали се постига ефект, обратен на целЕния.

# 4 853
Вижте какви са лицемери, това са хора с влияние.

“Ваксинирани знаменитости обезкуражават масите да се ваксинират. Още по-лошо е, че правят колебанието пред ваксините да изглежда героично, бунт срещу тиранията. За изкуството. Докато вариантът Delta разпространява смърт по целия свят”

https://www.segabg.com/category-culture/brayun-mey-za-kleptun-i- … nBHu5FxeGjFFc4S58

# 4 854
Какви са оценките в държавите с масово тестване? Какъв процент считат за преболедували? Ако има от няколко държави колко се различават процентите?
Корекция на такива данни, отчитаща липсата на мерки при нас, дали няма да подскаже колко са преболедували?

При абсолютно символичното ни тестване, ако се окаже че реално срещналите вируса са недалеч от това число, тези които тестваха десетки пъти повече с какво са си помогнали?

# 4 855

Този пък, няма ли кой да го скрие някъде и да не говори глупости по телевизиите.

Да бяхте прочели цялата статия ли? Кунчев говори за делта варианта, какви две години ви гонят? И не, точно той трябва да говори за епидемията, не Мангъров!
Много преди Делта варианта се говореше колко супер заразен е този вирус. По-назад даже имаше показани картинки в затворено помещение колко души се заразяват от един и то при положение, че всички са с правилно сложени маски. По спомен от 15 души в помещение 8 се заразяваха. Това бяха изследвания правени преди Делта варианта.

# 4 856
  • София
Хубава е тази информация, особено, ако наистина у нас преболедувалите са около 2млн, както се спекулира. Дано.
Пак остава въпросът какво да направим с останалите 4 млн.

# 4 857
От статията по-горе:
Цитат
Пациентите с коронавирус, които са преболедували, са били много по-малко склонни да се заразят по време на последната вълна от пандемията, отколкото хората, които са били ваксинирани срещу COVID.  Това сочат данни, представени от израелското министерство на здравеопазването.
Ок.На какво ще си легнат непреболедувалите и неваксинираните в случай на зараза?
а)Имат връзки за легло
б)На ко'доди
Понеже все пак нямаме абсолютно никакви мерки,без да смятаме маските,сигурно сами ще си спретнем локдаун.Леко болните ще разнасят заразата на крак,тежко болните затворени.Няма да има достатъчно работещи и бизнесите ще затворят един по един.ДО на учениците им е вързано в кърпа.

# 4 858
  • Насред хаоса
А по какви критерии се подбират тестваните всеки ден? Тези които изнасят в сводката? Да речем, една част са по желание. Другите как?

# 4 859
САЩ обаче и те зациклиха с ваксинацията, редица европейски държави ги изпревариха за поне една доза, макар да започнаха по-късно да ваксинират.

От населението над 12 години в САЩ с поне една доза - 68,1%
Напълно ваксинирани:  58,5%

Съседна Канада е с 82,1% покритие с поне една доза.

Фаучи казва, че 93 милиона души в САЩ, които могат да се ваксинират, не го правят и да не се учудваме защо инфекцията набира скорост.

Общи условия

Активация на акаунт