COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 990 752
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 4 860
  • София
Хубава е тази информация, особено, ако наистина у нас преболедувалите са около 2млн, както се спекулира. Дано.
Пак остава въпросът какво да направим с останалите 4 млн.

Бърди, така е. Аз съм преболедувала и със сигурност отношението ми към ваксините щеше да е различно, ако навсякъде не се опитваха да ме убедят, че ваксиналният имунитет е по-добър от естествения. Някак тази очевидна лъжа ме кара да съм нащрек. И да се питам - само по алтруистични подбуди ли се настоява за тази ваксинация? Разбираш ли ме правилно? Не казвам, че е по-добре всички да се разболеят, напротив! Ковид е ужасно коварна болест, тежка и продължителна. Дори и за тези, които като мен, я изкараха леко. Но тези малки лъжи ме карат да се запитам, дали не са част от една голяма лъжа, чиято основна цел е печалбата на всяка цена?!...

# 4 861
Вижте какви са лицемери, това са хора с влияние.

“Ваксинирани знаменитости обезкуражават масите да се ваксинират. Още по-лошо е, че правят колебанието пред ваксините да изглежда героично, бунт срещу тиранията. За изкуството. Докато вариантът Delta разпространява смърт по целия свят”

https://www.segabg.com/category-culture/brayun-mey-za-kleptun-i- … nBHu5FxeGjFFc4S58

Нещо такова имах предвид, когато писах, че
Цитат
Много трябва да се внимава със забраните и задълженията. Защото когато се прекали се постига ефект, обратен на целЕния.
Същото важи за рекламирането на дадена идея - когато се прехвърли една балансирана мярка, се постига също обратният ефект. А уж имат психолози. Това е едно от най-основните неща дори при възпитанието на децата. Важи и за влиянието върху хората. Някак много подценяват човешката личност и интелект. Приравняват го на реклама на дъвки. Това вече е крайно непрофесионално.

Именно, Клер. Даже в тия теми помня, че през април лично напомних за приказката за лъжливото овчарче. Не е добре да се спекулира и то на такова ниво. Всеки що-годе разумен човек е наясно, че и вирусът още не е особено познат, ка-моли дългосрочните му ефекти. А същото важи и за още по-новите ваксини. И в това време да се хвърлят в пространството подобни твърдения, и то "гарнирани" с остроти, обиди и заплахи, които не са оправдани от гл.т. на виросологията и на науката - това е пример за лоша пропаганда, която няма да постигне целите си така.
Абсолютно същите "постижения" имат и заплахите, дискриминирането, бонусите, забраните на такава база. Те биха имали един временен и категорично нестабилен ефект, след което съм  наясно, че резултатите ще тръгнат в обратната посока.

Последна редакция: пн, 09 авг 2021, 14:25 от Judy

# 4 862
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Пред кой се опитваме да сме коректни, че нещо това политкоректно не ми се връзва с цялата история?

# 4 863
Категорично трябва да се тества масово и навсякъде / както за настояща инфекция, за да се хващат безсимптомните, така и тестване за антитела от преминала инфекция/...Тази липса информация кой е безсимптомен носител, преболедувал и кой не, няма да доведе до нищо добро..Пълно е със заблудени, които уж са изкарали някаква "настинка", ама какво е било никой не знае...Пълно е с хора, които са заразени, но са безсимптомни и си обикалят в обществото...За всеки човек е важно да знае действително има ли защита, няма ли, за да предприеме нещо..

# 4 864
  • Насред хаоса
Клер, Джуди, разчиташе се много на страха. Още не се беше установило какво точно е това в Ухан, и се почна със страхотиите. Този път обаче голяма част от хората не се поддаде. Като не стана така, сега се пробва да се внуши, че и да си преболедувал, нямаш тоя имунитет, който само ваксината може да ти даде 🤥.
Все си мисля, че ако не беше тоя натиск, нямаше да има и такъв отпор.

# 4 865
Аз пък много ще се радвам, ако имунитета на преболедувалите е траен - това ще означава, че и при ваксините най-вероятно ще бъде такъв. За съжаление няма как да си направим такива генерални изводи  за период от две години.

На нас като общество ще бъде много по-леко, ако тестваме масово ( и децата с подходящи за тях тестове) и няма да се стига до затваряния, ДО и ХО.
Лошото е, че има хора, които пак ще скрият положителен тест за да “не си създават неудобство “ до самосъзнание е.
Идеята е всеки сам да поеме отговорност - ако се въведат масово тестовете,  ще ограничим бързо огнищата.
Толкова ли е невъзможно държавата да осигури безплатни и много тестове за населението . “Попихме” опит от други държави, а до тестване не стигнахме… в началото нямаше тестове и маски сега има всичко

# 4 866
  • София
Клер, разбирам те, да. Аз като цяло смятам себе си за доста умерена и склонна да чуя много гледни точки.
Но за мен е категорично, че за непреболедувал човек най-полезният ход е да се ваксинира, независимо дали някой някъде се опитва да спечели повече.
Например, смятам, че срещу Астра беше организирана търговска война, за да печелят повече РНК ваксините. Но това не намалява ефикасността им, само защото търговските им практики са порочни.
Та така де, добре би било тези, които не са се срещнали с вируса, да се ваксинират, за свое добро, пък търговските практики на фармата са отделна бира.
Бтв, Авирона, дето тук под път и над път го предписват и славят, според мен е също чисто търговски го поставиха на преден план, без да прави нещо кой знае какво. Ей такива печалбарства мен ме дразнят, ваксините поне работят, авирона бяха някакви измислени водорасли ли, лишеи ли, какво беше там, билка в хапче.

# 4 867
Аз не разбирам защо трябва да "мерим" имунитета на преболедували и ваксинирани. Лично мен не ме вълнува кой от двата е по-силен. Важното е да противодействаме някак на вируса. Все си мисля, че всички имаме една обща цел - по-малко болни, по-лека вълна, да не се стига до колапс на здравната система, защото тогава страдаме всички, да не се затварят бизнеси. Ама явно не.

Аз не съм се сблъскала с вируса, има достъпни ваксини, предпочитам този вариант пред варианта да се разболея, без да знам какви ще са последиците. Изобщо не искам да си меря "имунитета ми" с "имунитета ви". По мое мнение това е един от малкото, да не кажа единственият полезен ход на хората, които не са преболедували.

# 4 868
  • MI
Е, как се убеждават с разумни доводи хора, които преследват линейки, за да докажат че са празни, нямало болни, а обикаляли за да всяват страх. Това при условие, че повечето шофьори на линейки тук са доброволци, не получават заплата. Или влизатда правят клипове в бърза помощ че няма хора. Ама в нековид частта, забравяйки че са разделени. Съжалявам, но това са идиоти, друго определение нямам.

# 4 869
Клер, Джуди, разчиташе се много на страха. Още не се беше установило какво точно е това в Ухан, и се почна със страхотиите. Този път обаче голяма част от хората не се поддаде. Като не стана така, сега се пробва да се внуши, че и да си преболедувал, нямаш тоя имунитет, който само ваксината може да ти даде 🤥.
Все си мисля, че ако не беше тоя натиск, нямаше да има и такъв отпор.

На организаторите на кампанията всъщност доста им накуцва психологията. Личностната и сравнителната. Забравят и че хората и нациите сме различни и ако можеш да агитираш по определен начин в  Америка, например, на друго място по света ще постигнеш противоположен ефект.
Освен психологията им понакуцва и физиката, с оглед подчертаното по-горе. Наистина ли някой от тях очаква, че действието не поражда противодействие? Изненадана съм.
Хайде, да си се обиждат хората по форумите е допустимо. Да се опитват да се наложат с грубост и да изгубят от това - нормално е. Човещина е - изпускат си нервите, не водят професионално дискусии. Обикновени хора са, не са професионалисти. Но такава основна грешка да допуснат цели екипи? Наистина съм изненадана.
Следя с интерес кампанията. От лична и професионална гл. точка.
...
Личният избор следва да си остане такъв. В противен случай сблъсъците на световно ниво са неизбежни. А от това ще страдат обикновените хора. Както винаги.

# 4 870
Както се вижда, ваксинираните проявяваме интерес към такава информация и никой не е тръгнал да я отрича. За мен също би било интересно да я видим и в по-дълбок разрез - колко заразени с Делта са едновременно преболедували и ваксинирани, има ли значение какъв период е минал след преболедуване/ваксинация, какво е разпределението по видове ваксини. Както е видно, подобна информация се огласява - по същия начин, по който стана ясно, че защитата на ваксините от заразяване и предаване на Делта е слаба. За тромбозите и миокардитите също информацията беше официално огласена.
На данни у нас, научни изследвания, проследяване, изобщо не може да се разчита. За съжаление това се дължи най-вече на  незаинтересованост и нежелание на властите, дори не е, за да се прикрие нещо нещо

Последна редакция: пн, 09 авг 2021, 16:23 от Не се сърди, човече

# 4 871
Франция. За пътуване с влак: синя лентичка на ръката.
Някои са се престарали , но е за дискотеки или концерти. Жълти лентички за не ваксинираните, а за другите са сини и зелени. Съжалявам, но убийството на католическия поп отклони вниманието и не разбрах/не обясниха кое, как и защо.

# 4 872
“Например, смятам, че срещу Астра беше организирана търговска война, за да печелят повече РНК ваксините.”

Да, за АЗ беше голяма паника и с подробности се описваха ужасяващи последици и това на фона, че РНК ваксините бяха дефицит .
После се ваксинираха “случайни “ хора с Пфайзер, като оставяха впечатление , че АЗ е за простолюдието, а останалите РНК ваксини са за елита .
Пак в началото уж имаше избор и накрая само АЗ. Аз прочетох по това време поне 4-5 статии за ужаса от АЗ.
Да, всичко  има странични ефекти, ама според мен тези бяха много изопачени.
Заради този “фал старт” сега не мога да убедя възрастни не боледували роднини да се ваксинират .

Това според мен срина доверието в начинанието

# 4 873
  • София
Скрит текст:
Клер, разбирам те, да. Аз като цяло смятам себе си за доста умерена и склонна да чуя много гледни точки.
Но за мен е категорично, че за непреболедувал човек най-полезният ход е да се ваксинира, независимо дали някой някъде се опитва да спечели повече.
Например, смятам, че срещу Астра беше организирана търговска война, за да печелят повече РНК ваксините. Но това не намалява ефикасността им, само защото търговските им практики са порочни.
Та така де, добре би било тези, които не са се срещнали с вируса, да се ваксинират, за свое добро, пък търговските практики на фармата са отделна бира.
Бтв, Авирона, дето тук под път и над път го предписват и славят, според мен е също чисто търговски го поставиха на преден план, без да прави нещо кой знае какво. Ей такива печалбарства мен ме дразнят, ваксините поне работят, авирона бяха някакви измислени водорасли ли, лишеи ли, какво беше там, билка в хапче.

Верятно наистина за преболедувалите е добре да се ваксинират. Но усещането за манипулиране и натиск плаши хората. И затова смятам, че всеки трябва да реши за себе си.

# 4 874
  • Сан Франциско
Много се обсъжда в темата как в България паникьосани хора се тъпчели в болниците без сериозни оплаквания или си плащали да ги приемат ей така, за всеки случай. Е, в САЩ няма начин това да се случи, никакъв. Щом си в болница - има причина. А болниците в щатите с ниски проценти на ваксинация пак са на път да останат без легла. Та не е баш плашене на гарги и всяване на страх.

Pure, мисля ти последно спомена излагацията с ваксинациите в САЩ. Ето две нагледни карти, от юли месец, които обясняват без думи защо е така.

2020 Electoral College results:

2021 Map of Vaccination Rates by State:

Общи условия

Активация на акаунт