COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 978 622
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 8 505
133 починали за седмица с вируса, трима са били ваксинирани

Прочети още на: https://www.dnes.bg/koronavirus/2021/08/24/133-pochinali-za-sedm … aksinirani.501489

# 8 506
Просто темата за спор се сменя. Преди беше битката за или против маските, после за мерките, кога какви, сега за ваксините, но на практика спора е един и същ, и затова винаги от двете страни на барикадата са едни и същи потребители, както в цялото общество, от двете страни на барикадата са едни и същи хора, въпреки че конкретните теми за спор се променят, но на практика става дума за едно и също,  филосовски погледнато, и затова и хората от двете страни на барикадата се запазват, без да преминават в другият лагер, както във форума, така и в обществото, а именно, до колко да се намеси държавата в личният живот в името на общото благо.
А не, не е съвсем така. Аз лично съм и от двете страни на барикадата. За локдауните съм, за маските съм, за доброволвото ваксиниране съм, за присъственото обучение съм. Също така съм за дистанционното обучение, когато бройките са високи, за равноправието съм, за свободата на избор съм. И така, според това, което за мен е правилно.

# 8 507
Аз си мисля, че тази вълна ще е по- тежка от останалите, защото правителството не затваря нищо. Думичката локдаун явно е от забранените. Процентът ваксинирани не е толкова голям, че да се опираме на ваксините и тяхната защита. А явно искат да оставят всичко да работи!
Аз в нищо не мога да обвиня правителството. Този спор който го гледам от време на време, като отворя темата и е едно и също, вече година и половина. Просто темата за спор се сменя. Преди беше битката за или против маските, после за мерките, кога какви, сега за ваксините, но на практика спора е един и същ, и затова винаги от двете страни на барикадата са едни и същи потребители, както в цялото общество, от двете страни на барикадата са едни и същи хора, въпреки че конкретните теми за спор се променят, но на практика става дума за едно и също,  филосовски погледнато, и затова и хората от двете страни на барикадата се запазват, без да преминават в другият лагер, както във форума, така и в обществото, а именно, до колко да се намеси държавата в личният живот в името на общото благо. За това винаги е ставало дума в споровете за маски, мерки, ваксини, и всичко свързано с Ковид. А за мен този спор вече е безсмислен, затова се учудвам и на енергията и на двете страни да го водят, защото за разлика от преди когато от обществото зависеше колко ще са починалите, беше нужна по сериозна намеса на държавата в личният живот, като мерки в името на общото благо, сега не зависи основно от обществото, а от личното решение на всеки. Сега има ваксина, преди нямаше, и вече е лична отговорност, и лично решение да си гарантираш или не, както решиш, по леко преминаване на Ковид. Право на свобода и на личен избор е, дали ще се ваксинираш или не и това ще е основната причина, вълната да е тежка или не, и дали отново ще сме в челните класации по смъртност, и дали ще препълним отново болниците. Преди това живота на индивида зависеше до голяма степен от обществото, сега с ваксината не е така. За това не може да бъде винено правителството че не взима от рано мерки, за да предпази индивида, който не желае да се ваксинира. Вероятно пак ще стигнем до локдауни, ДО, затваряния на бизнеси и прочие, съгласно и плана на правителството за предпазване на здравната система от претоварване, но основната причина за това ще е в народа, а не в правителството, защото голяма част от него няма да се ваксинира, въпреки че има тази възможност, а неваксинираните ще пълнят болниците, ще умират и прочие. И заради тях пак ще е тежка вълната, и ще се стигне до ДО, локдауни и прочие, но това е свободата на избора, и тя трябва да е има, когато не касае чуждото здраве, а при наличнието на ваксини е така, преди не беше така, индивидуалното предпазване беше в ръцете на обществото. Сега всеки може да се ваксинира, затова и не мога да определя като грешни действията на държавата че от рано не въвежда мерки, за да спре вълната, и да предпази здравната система. Доверявам се на разчетите, изследванията им и прочие, че плана е добър, ако го следваме и в конретните моменти се предприемат предвидените стъпки, здравната система ще издържи. Преди държавата беше длъжна да мисли за
здравето на индивида, когато нямаше ваксини, и то зависеше основно от разпространението, сега като има, индивида е длъжен сам да се предпази първоначално, преди да иска нещо от държавата. Аз така мисля, че целта на държавата сега при наличието на ваксини вече трябва да бъде, да брани единствено здравната система. За останалото има ваксина. Демек сега ако отново сме челници по смъртност и при тази вълна, кой ще е виновен, няма да е според мен държавата, че пак не взима от рано мерки като преди, а индивида, че не се е ваксинирал, в мнозинството си. Просто в момента сме в различна ситуация от преди, има ваксини за всички и за всеки вкус, а това променя доста ситуацията, и откъм мерки, кога, какви, и откъм най добър обществен интерес. Тука ще кажа и икономиката, която не е добре да се спира непрекъснато, ако хората имат и друг начин да се защитят, какъвто преди го нямаше. Ако те не го желаят, е тяхно право, тогава пак ще стигнем и до ДО и до локдауните, защото здравната система отново ще бъде препълнена. Какво да направи в момента държавата, постави се на тяхно място, да затвориме бизнеси за да предпазим 85% от хората които не желаят да бъдат предпазени без да се затварят бизнеси. Ами тяхно право е. Щом не искат да се ваксинират няма да се ваксинират, а държавата трябва да внимава здравната система да издържи.
Че те затварянията с на база брой заразени,ако се не лъжа,не брой хоспитализирани или починали...А ваксинираните също позитивират...

# 8 508
Полио и дифтерия от тая година ли са?
Много са ви смешни старите ваксини, ама при ни една нямаше такова разпространение на съответните зарази след поставянето й. Пък сега се осраха още на старта.
Гледам, че пак за ваксините се хванахте да опровергавате, за ситуацията във Франция нищо няма.
А да си чула за пандемия от дифтерия или полио? И въобще имаш ли представа колко такива случаи има у нас годишно, че да има нужда от задължителна ваксина  ... като говорим за "осиране на старта"?

# 8 509
  • Насред хаоса
Много са ви смешни старите ваксини, ама при ни една нямаше такова разпространение на съответните зарази след поставянето й. Пък сега се осраха още на старта.
Гледам, че пак за ваксините се хванахте да опровергавате, за ситуацията във Франция нищо няма.
А да си чула за пандемия от дифтерия или полио? И въобще имаш ли представа колко такива случаи има у нас годишно, че да има нужда от задължителна ваксина  ... като говорим за "осиране на старта"?
Ама изобщо не се прави, че не разбираш. 🙂 Преди да разработят ваксините, е имало. След разработването и прилагането вече няма.
Същото е с туберкулозата например.

# 8 510
https://btvnovinite.bg/bulgaria/kacarov-valnata-dojde-po-rano-no … -ochakvanoto.html "Кацаров: Вълната дойде по-рано, няма да е по-голяма от очакваното"

# 8 511
# 8 512
Аз си мисля, че тази вълна ще е по- тежка от останалите, защото правителството не затваря нищо. Думичката локдаун явно е от забранените. Процентът ваксинирани не е толкова голям, че да се опираме на ваксините и тяхната защита. А явно искат да оставят всичко да работи!
Аз в нищо не мога да обвиня правителството. Този спор който го гледам от време на време, като отворя темата и е едно и също, вече година и половина. Просто темата за спор се сменя. Преди беше битката за или против маските, после за мерките, кога какви, сега за ваксините, но на практика спора е един и същ, и затова винаги от двете страни на барикадата са едни и същи потребители, както в цялото общество, от двете страни на барикадата са едни и същи хора, въпреки че конкретните теми за спор се променят, но на практика става дума за едно и също,  филосовски погледнато, и затова и хората от двете страни на барикадата се запазват, без да преминават в другият лагер, както във форума, така и в обществото, а именно, до колко да се намеси държавата в личният живот в името на общото благо. За това винаги е ставало дума в споровете за маски, мерки, ваксини, и всичко свързано с Ковид. А за мен този спор вече е безсмислен, затова се учудвам и на енергията и на двете страни да го водят, защото за разлика от преди когато от обществото зависеше колко ще са починалите, беше нужна по сериозна намеса на държавата в личният живот, като мерки в името на общото благо, сега не зависи основно от обществото, а от личното решение на всеки. Сега има ваксина, преди нямаше, и вече е лична отговорност, и лично решение да си гарантираш или не, както решиш, по леко преминаване на Ковид. Право на свобода и на личен избор е, дали ще се ваксинираш или не и това ще е основната причина, вълната да е тежка или не, и дали отново ще сме в челните класации по смъртност, и дали ще препълним отново болниците. Преди това живота на индивида зависеше до голяма степен от обществото, сега с ваксината не е така. За това не може да бъде винено правителството че не взима от рано мерки, за да предпази индивида, който не желае да се ваксинира. Вероятно пак ще стигнем до локдауни, ДО, затваряния на бизнеси и прочие, съгласно и плана на правителството за предпазване на здравната система от претоварване, но основната причина за това ще е в народа, а не в правителството, защото голяма част от него няма да се ваксинира, въпреки че има тази възможност, а неваксинираните ще пълнят болниците, ще умират и прочие. И заради тях пак ще е тежка вълната, и ще се стигне до ДО, локдауни и прочие, но това е свободата на избора, и тя трябва да е има, когато не касае чуждото здраве, а при наличнието на ваксини е така, преди не беше така, индивидуалното предпазване беше в ръцете на обществото. Сега всеки може да се ваксинира, затова и не мога да определя като грешни действията на държавата че от рано не въвежда мерки, за да спре вълната, и да предпази здравната система. Доверявам се на разчетите, изследванията им и прочие, че плана е добър, ако го следваме и в конретните моменти се предприемат предвидените стъпки, здравната система ще издържи. Преди държавата беше длъжна да мисли за
здравето на индивида, когато нямаше ваксини, и то зависеше основно от разпространението, сега като има, индивида е длъжен сам да се предпази първоначално, преди да иска нещо от държавата. Аз така мисля, че целта на държавата сега при наличието на ваксини вече трябва да бъде, да брани единствено здравната система. За останалото има ваксина. Демек сега ако отново сме челници по смъртност и при тази вълна, кой ще е виновен, няма да е според мен държавата, че пак не взима от рано мерки като преди, а индивида, че не се е ваксинирал, в мнозинството си. Просто в момента сме в различна ситуация от преди, има ваксини за всички и за всеки вкус, а това променя доста ситуацията, и откъм мерки, кога, какви, и откъм най добър обществен интерес. Тука ще кажа и икономиката, която не е добре да се спира непрекъснато, ако хората имат и друг начин да се защитят, какъвто преди го нямаше. Ако те не го желаят, е тяхно право, тогава пак ще стигнем и до ДО и до локдауните, защото здравната система отново ще бъде препълнена. Какво да направи в момента държавата, постави се на тяхно място, да затвориме бизнеси за да предпазим 85% от хората които не желаят да бъдат предпазени без да се затварят бизнеси. Ами тяхно право е. Щом не искат да се ваксинират няма да се ваксинират, а държавата трябва да внимава здравната система да издържи.
Че те затварянията с на база брой заразени,ако се не лъжа,не брой хоспитализирани или починали...А ваксинираните също позитивират...
Мисля че не е така. Като го представяха плана за действия слушах че параметри в него, ще бъдат и хоспитализираните освен заразените. Целта на плана е да предпази здравната система, ако много народ се ваксинира, и особено най рисковите групи, изведнъж смъртността и хоспитализациите спрямо заразените много рязко ще спаднат. За съжаление при нас голяма част от хората особено в по рискови групи не са ваксинирани, та очаквам пак вълната да е много тежка, да стигнем пак трицифрени бройки починали на ден, и да тръгнем да препълваме отново болниците, но не трябва да гледаме пак новини, че няма място в болници, за починали, по стълби или в линейки понеже няма къде да ги приемат и прочие, което се надявам че държавата няма да го допусне, и планът за конкретните моменти за въвеждане на мерки е добър и ще сработи, и здравната система ще издържи.

# 8 513
Излязоха мерките за пловдивска област. Общо взето едно голямо нищо.
https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Zabranyavat-selskite-sub … septemvri-1118488

# 8 514
  • в страната на чудесата
Чух само последните две изречения
Дали може някой да обобщи?

# 8 515

Може да пуснеш линка отначало свърши пресконференцията
Децата 1-4 клас и нагоре, както и ДГ ще бъдат с маски в жълта и червена зона; 1-4 клас и ДГ могат без маски ако е зелена зона или/и по решение на педагогическия съвет
Ще има ДО в ред 11-12 клас , после 8-10, прогимназия, малките ще гледат все да са присъствено освен, ако не е тъмночервена зона , тогава всички са ДО

# 8 516
Мисля че не е така. Като го представяха плана за действия слушах че параметри в него, ще бъдат и хоспитализираните освен заразените.
Мислиш, но грешиш. Само с нивата на заразените е обвързано затварянето. Които заразени, в по-голямата си част, не са болни или имат леки симптоми.
От тук: https://www.mh.government.bg/media/filer_public/2021/07/22/threa … t_brief_final.pdf
стр. 58

Това поставя много въпроси. Ако искаха да пазят болниците, щяха да затегнат контрола при хоспитализиране, да елиминират влизането в болница с връзки и да обвържат мерките с брой хоспитализирани.
Но явно няма такова желание.

# 8 517
Кацаров: COVID вълната настъпи по-рано,отколкото предполагахме
https://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-koronavirus/stojcho-ka … vid-vylna-6130091
Общо взето, казва,  че всичко е наред, засега мерки не се налагат. Това е положението.

# 8 518
https://medipro.bg/difteriya-patologiya/ -не,нямало е дифтерия...

# 8 519
Границата за преминаване към дистанционно обучение ще бъде при 10% болни ученици, вместо 15%. Това заяви на брифинг министърът на образованието и науката проф. Николай Денков.

Общи условия

Активация на акаунт