COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 992 349
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 4 020
Скрит текст:
Чужденците си правят тестове за да си тръгнат.
Вие гледайте болниците, че там пак са нагоре бройките. Там няма чужденци.

Сомбра, не бъди толкова заслепена. Не може да отричаш ползата от ваксините, има си графики, които го доказват. Ти още малко ще кажеш, че без тях щеше да е по-добре? Така ли мислиш, наистина?
Не мисля така и наличието при мен и семейството ми на всички други ваксини по нашия календар го доказва.
Не мисля, че съм заслепена, следя неща, които и вие виждате, но отказвате да кажете, че ги виждате. Като например принудите, за които споменах - те са си чисто изнудване и извиване на ръцете. Като томболите и другите простотии, които организират. Аз поне не помня за друга ваксина или лекарство да е имало такива театри, а вируси винаги е имало - като почнеш от птичи грип, минеш през свинския и стигнеш до MERS. От ебола имаше преди време епидемия и пак нямаше такива простотии.
В крайна сметка да са няколко души съмняващите се в ефективността и безвредността, да ги наречете тъпи необразовани пещерняци, разбирам. Но тези хора са много и няма как половината свят да се нарече така.

При положение, че  над 70% от хората в развитите икономики са ваксинирани, няма как да се говори за половината свят. За съжаление, България е като остров на недоверието.

До Cure

Абсолютно нищо от написаното не е вярно. Не ми се пише отново. Вече съм дала линкове и към оригиналното обръщение на СДС, и към таблицата на ФДА с лицензирани ПСР тестове за кови, при добро желание, може да потърсите информация за мултиплекс теста, който също е ПСР.
PS. Аз изпратих имейл до авторката, в който я помолих да ми предостави оригиналното становище, че “САЩ се отказват от ПСР тестовете”, посочих и линкове към конкретни документи, които опровергават статията и. Ще видим дали ще ми отговори.

Напразен труд. Из родните медии се вихрят "журналисти", които явно дори не знаят езици на прилично ниво и си превеждат чуждите материали с гугълския транслейт. После хвърлят в пространството бомбастични заглавия, защото в много случаи са разбрали обратното на това, което е казано.

# 4 021
  • Bristol
https://www.bgonair.bg/a/2-bulgaria/235053-virusolog-yuzhnoameri … -dori-brazilskiya
Интервю с проф. Радостина Александрова, тя винаги е давала добра информация.

Около 9-та мин. говори за Англия и това, което притеснява специалистите е, разпускането на мерките, безпрепятственото разпространяване в среда, в която половината са ваксинирани и, че шансът да възникне мутация, която още повече преодолява имунната защита, никак не е малък. Това е логиката на вируса.
Да им имам разпуснатите мерки в Англия. След това, което видях в България за 10 дни (вече съм си в Англия), а предполагам има и други страни, където така спазват "мерките", в Англия сме направо с жестоки мерки. По гарите периодично пускат съобщение от типа, моля, уважавайте останалите, спазвайте дистанция, носете маска и болшинството ги спазват. Дали защото се притесняват или от уважение, няма значение.
В България един отворко и жена му с двете деца се навряха в мен без маски и като нямаше накъде повече да отстъпвам и помолих, ако може да се отдръпнат малко, отговорът беше, мен това не ме притеснява... Толкова от мен за "разпуснатите" мерки в Англия...

# 4 022
Понеже пак се говори за SARS и MERS -
Една таблица с информация за трите коронавируса:
https://respiratory-research.biomedcentral.com/articles/10.1186/ … -01479-w/tables/1

Със SARS са били заразени 8096 човека, починали - 774.
С MERS - заразени 2553, починали - 876.

Коронавирусите са известни на човечеството, в смисъл открити/идентифицирани от средата на 60-те години на 20 в.
https://www.the-scientist.com/news-opinion/a-brief-history-of-hu … ronaviruses-67600

# 4 023
  • София
Израел въвежда задължителна 14 дневна карантина за пристигащи от България. Не са прости евреите, кой знае колко заразени туристи се връщат у тях.

# 4 024
В UK се ваксинираха доброволно, без бонуси, томболи и т.н.

И аз съм против ваксинацията да се превръща в цирк. Първо, ще засили скептицизма, второ - всеки си има глава на раменете и ако 50 лева му променят мнението чак толкова, не знам... Между другото, вижда се, че нарасналия брой заболели все пак играе роля в мотивацията за ваксиниране.

Е, при броя население в махалите, където всяко споменаване на каква да е ваксина се приема на нож, няма да е зле, ако 50-те лева променят мнението на поне част от тях.

# 4 025
Нямам мнение за принуда. Имах трудности от обратен характер, много спънки срещнах, докато успея. Нито около мен някой е бил принуден.

Cure,  в резюме.
Заменя се обикновения ПСР с комбиниран, КОВИД+ грип. Това е за Щатите.
Абаджиева многократно го обясни.

# 4 026
Още не сме се оправили с делта, честита ни ламбда
https://fakti.bg/world/602279-lambda-mutaciata-kakvo-se-znae-za- … agat-li-vaksinite
И през есента хората (ваксинирани), които са особено застрашени, ще трябва да получат "опресняване" на ваксината. Поради което се иска тоя вариант да мине от по-леката категория в по-тежката, тоест, от такъв от интерес в такъв, който буди тревога.
А докато се изреди цялата азбука, не знам колко опреснявания ще има.
И още нещо - от 11 август Израел вкарва карантина от 14 дни за всички, влизащи от България, забележете, без значение дали са преболедували или са ваксинирани. Карантината може да бъде намалена на една седмица при отрицателен тест.

Как ли? Ами мога да ти кажа за тук, където живея - изключително голям интерес към ваксините. В момента към 80% са ваксинирани по желание. Никой никого не е карал насила, напротив!
Хубаво, защото във Франция им казаха, че ако не щат ваксина, ще им замразят заплатите. Ама и те се водят доброволно сигурно.

Във Франция направо задължиха здравните работници да се ваксинират и им дадоха срок. Затова преди две седмици имаше 2 милиона протестиращи. И доста медици сред тях. Един от тях - наш роднина. Касае го пряко човека.
Не случайно Макрон получи публично физически шамар наскоро.
Нашият човек се е замислил съвсем сериозно да се върне за година тук, ако не го принуждават по същия начин. Още е в размисъл, но е категоричен, че няма да се ваксинира, като изкарал ковид още с първата вълна от пролетта на 2020г. /нормално да е с първата - с болни хора в болница работи/. От тогава продължава да си работи по същия начин и не желае, както и много негови колеги - и чужденци, и местни, да бъде принуждаван.
Тук въобще не се каня да давам публично оценка на чужди решения. Това издава просто ниско ниво на комуникация. Предполагам, че и тази тема е удавена в подобни, но лично аз ще се въздържа.
С подобни задължавания, томболи и тем подобни игрички, наподобяващи евтини предавания от типа на "Невада" и сие, хората само биват облъсквани допълнително.
Нормално, дори закъсняло е решението в Израел за изравняване статуса на ваксинирани и преболедували - това беше другото, което накара здравомислещите хора да се усетят, че иде реч за широка рекламна кампания, а не за грижа за живота и здравето им - щом всеки може да разнася, всеки ще бъде проверяван за това, какъв армаган им носи в държавата. Но, както казах, позакъсняха.
Точно тази неадекватна политика е това, което в най-голяма степен направо отврати хората.

Последна редакция: чт, 05 авг 2021, 14:34 от Judy

# 4 027
La Sombra,

Държавите и сега имат правните основания да наложат задължително ваксиниране. И това не противоречи на правата на човека. Дали ни харесва или не, е друг въпрос..

https://www.degruyter.com/document/doi/10.1515/icl-2021-0010/html

"В заключение, член 2 от ЕКПЧ не възпрепятства въвеждането на задължителна ваксинация, при условие че се вземат мерки за предотвратяване на животозастрашаващи рискове. Но ако уязвимите са недостатъчно защитени само чрез схеми за доброволно ваксиниране, възможно е позитивното задължение за защита на живота на хората под юрисдикцията на държавата да задължи държавата да въведе задължителна ваксинация и неспазването на посоченото задължение би представлявало нарушение ."

Само давам информация.

Последна редакция: чт, 05 авг 2021, 13:47 от Анонимен

# 4 028
Нищо де, след време ще сме нагледен пример за Оазис на безумието.

# 4 029
  • Насред хаоса
La Sombra,

Държавите и сега имат правните основания да наложат задължително ваксиниране. И това не противоречи на пратата на човека. Дали ни харесва или не, е друг въпрос..

"В заключение, член 2 от ЕКПЧ не възпрепятства въвеждането на задължителна ваксинация, при условие че се вземат мерки за предотвратяване на животозастрашаващи рискове. Но ако уязвимите са недостатъчно защитени само чрез схеми за доброволно ваксиниране, възможно е позитивното задължение за защита на живота на хората под юрисдикцията на държавата да задължи държавата да въведе задължителна ваксинация и неспазването на посоченото задължение би представлявало нарушение ."

Само дава информация.
А какво говори това, че далеч не всички смеят? След като имат правно основание?
Джуди, само че това се правят, че не го виждат и чуват. Също така по официални медии омаловажиха протестите във Франция, като писаха за няколко си хиляди протестиращи. После ходи вярвай, че информацията е вярна и обективна.

# 4 030
Тц.
Още не е излязал закон за задължително ваксиниране във Франция. Днес трябва да се реши какво/как/кои и от 9 август ще влезе в сила.
Мда, неваксинирани полицаи ще проверяват дали съм ваксинирана. Луда работа.

# 4 031
Вълната у нас и пораженията, вероятно ще са подобни на тези в Русия..А там как е, стигнаха ли пика?
Според статистиката са стигнали пика преди две седмици. От тогава бавно спадат.

# 4 032
https://www.bgonair.bg/a/2-bulgaria/235053-virusolog-yuzhnoameri … -dori-brazilskiya
Интервю с проф. Радостина Александрова, тя винаги е давала добра информация.

Около 9-та мин. говори за Англия и това, което притеснява специалистите е, разпускането на мерките, безпрепятственото разпространяване в среда, в която половината са ваксинирани и, че шансът да възникне мутация, която още повече преодолява имунната защита, никак не е малък. Това е логиката на вируса.
Да им имам разпуснатите мерки в Англия. След това, което видях в България за 10 дни (вече съм си в Англия), а предполагам има и други страни, където така спазват "мерките", в Англия сме направо с жестоки мерки. По гарите периодично пускат съобщение от типа, моля, уважавайте останалите, спазвайте дистанция, носете маска и болшинството ги спазват. Дали защото се притесняват или от уважение, няма значение.
В България един отворко и жена му с двете деца се навряха в мен без маски и като нямаше накъде повече да отстъпвам и помолих, ако може да се отдръпнат малко, отговорът беше, мен това не ме притеснява... Толкова от мен за "разпуснатите" мерки в Англия...

Бай Ганьо е жив и никога няма да умре!!!

# 4 033
La Sombra,

Държавите и сега имат правните основания да наложат задължително ваксиниране. И това не противоречи на пратата на човека. Дали ни харесва или не, е друг въпрос..

Само дава информация.
А какво говори това, че далеч не всички смеят? След като имат правно основание?
Джуди, само че това се правят, че не го виждат и чуват. Също така по официални медии омаловажиха протестите във Франция, като писаха за няколко си хиляди протестиращи. После ходи вярвай, че информацията е вярна и обективна.

Въобще информация от медии и форуми не събирам по въпроса от март, миналата година. По такава причина. Мое право е да избирам източниците си на такава. И го правя.

Тц.
Още не е излязал закон за задължително ваксиниране във Франция. Днес трябва да се реши какво/как/кои и от 9 август ще влезе в сила.
Мда, неваксинирани полицаи ще проверяват дали съм ваксинирана. Луда работа.

Много неща се приемат "незаконно". Отдавна не се изненадвам.
https://www.dw.com/bg/%D0%B7%D0%B0%D0%B4%D1%8A%D0%BB%D0%B6%D0%B8 … %D1%8F/a-58642227
Не случайно излязоха милиони там на протест.
И то не еднократно.
Не само нашият роднина е притеснен и пред дилама за връщане тук. От 15 години работи по специалността си в Париж, устроил си е живота там отдавна, но това го кара да се прибере обратно. С надеждата да е временно, но човек вече не може да планира живота си.

# 4 034
  • София
щом всеки може да разнася, всеки ще бъде проверяван за това, какъв армаган им носи в държавата.

Носи им армагана да не стигнат до болница и до смърт, да се разболяват с по-малка честота и да предават по-малко, заради по-нисък вирусен товар. Хем пазиш себе си от смърт, хем намаляваш наполовина вероятността да заразиш близките си.
Ако някой се е ваксинирал по друга причина, бих се изненадала. Пари и награди никой не дава, въпреки, че понякога го чета и това в конспиративните теории.

Общи условия

Активация на акаунт