COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 981 237
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 5 130
Дъщерята на Гала - Мари обяви, че кара ковид за втори път. Тя е изкарала ковид първия път през ноември, след това няколко месеца се е борила с тежък лонг ковид.

https://www.facebook.com/petarangelovvelkov/posts/10219017372207099

# 5 131
Ми то там е проблемът, че само се говори. Колко са, никой не знае.
Доста са и това всеки го знае. Хората се страхуваха да си правят тестове, за да не са под карантина. Сега, със сертификатите и правата, мисля че това ще се промени.

И една прясна новина: бизнесът на протест. Искат да си работят, независимо от цветовата зона в която сме.
https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/V-stranata-zapochvat-ez … s-krizata-1114545

# 5 132
Ще ме изтрият е ясно, но не живеем в държава, а в Абсурдистан!
Болниците се пълнят, хора се борят за глътка въздух и умират в интензивните, а крякащите (които са 90% в сивия сектор) не искат никакви ограничения. Май и сега трябва да са 50%, а в повечето заведения не може да мине сервитьор между масите. Свалиха им ДДС (докато болните от Ковид и не само си плащат лекарствата с пълния данък).
В същото време заразените деца от Благоевград ще ги прибират с правителствения самолет, а останалите ще пътуват с автобус, въпреки че са контактни и трябва да са изолирани. Интересно от самолета с парашути ли ще ги пускат до къщите или апартаментите?
В същото време в парламента народните "избраници", се правят на деца и си играят на "на си ти куклите, дай си ми парцалките", без да осъзнават сериозността на положението.

# 5 133
Миа, ти четеш ли изобщо темата?
Протеста на Алибеговци го коментирахме на обяд.

Тази вълна я стартирахме с около 800 хоспитализирани. И бързо нарастват, вече са 1100+. Това е обезпокоителното.

# 5 134
Не се дават допълнителни права, а се намаляват ограниченията. За мен е нормално.
Както не можеш да работиш в хранително производство без съответните изследвания; както не можеш да запишеш дете на градина без съответните ваксини.
Всеки ще има достъп до всичко, просто, който има сертификат за ваксиниран/преболедувал, ще е лишен от нуждата да прави тест. Това не са допълнителни права според мен.
Наш познат допуска в офиса си без тест само преболедували. Допреди един месец това важеше и за ваксинираните, но когато окончателно се доказа,че и те разнасят вируса ги задължи да се тестват през ден. Точно както и непреболедувалите. Тестовете ги купува той. Дори и на едро не са много евтини, но той още не е преболедувал, а не желае да мъчи себе си и хортата си с целодневно носене на маски.

# 5 135
Доста са и това всеки го знае. Хората се страхуваха да си правят тестове, за да не са под карантина. Сега, със сертификатите и правата, мисля че това ще се промени.

И една прясна новина: бизнесът на протест. Искат да си работят, независимо от цветовата зона в която сме.
https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/V-stranata-zapochvat-ez … s-krizata-1114545
Това са брутални и морално деградирали хора..На всичко отгоре ще се събират на протест и там ще разпространяват заразата..Ако съм на мястото на министъра, още утре ще издам заповед, не за намаляне на капацитета, а за затваряне...Заради наглостта им и несъобразяване с обстановката на пандемия.

# 5 136

Това са брутални и морално деградирали хора..На всичко отгоре ще се събират на протест и там ще разпространяват заразата..Ако съм на мястото на министъра, още утре ще издам заповед, не за намаляне на капацитета, а за затваряне...Заради наглостта им и несъобразяване с обстановката на пандемия.
Ако обезщетенията са като в някои от развитите страни никой няма да има проблем да го затворят. Мой приятел живеещ в ОК изкара голяма част от пандемията в България и се кефеше как без да работи магазина му взима същите пари и си почива по цял ден. Въобще не искаше да ги отварят.

# 5 137
  • Насред хаоса
По морето - пълно е с хора. Маски почти никой не носи. Заведенията са пълни. Като знам как мият посудата, май ще минем без заведения.

# 5 138

Ако обезщетенията са като в някои от развитите страни никой няма да има проблем да го затворят. Мой приятел живеещ в ОК изкара голяма част от пандемията в България и се кефеше как без да работи магазина му взима същите пари и си почива по цял ден. Въобще не искаше да ги отварят.
За да са такива обезщетенията, трябва данъците да са вкарани.
Не да се осигуряват, в най-добрия случай, на 4 часа/минимална, а после да плачат.

# 5 139
Наш познат допуска в офиса си без тест само преболедували. Допреди един месец това важеше и за ваксинираните, но когато окончателно се доказа,че и те разнасят вируса ги задължи да се тестват през ден. Точно както и непреболедувалите. Тестовете ги купува той. Дори и на едро не са много евтини, но той още не е преболедувал, а не желае да мъчи себе си и хортата си с целодневно носене на маски.
Ей, какъв иновативен човек в тази Covid криза - знае кое как е!
А някои се ваксинираха именно, за да ходят по чуждите държави на почивка и по заведенията, прецаквация викаш. Но пък ваксинираните са страшно много, огроооомен брой хора, няма ли да загуби тоя човек пари?

# 5 140
Не се дават допълнителни права, а се намаляват ограниченията. За мен е нормално.
Както не можеш да работиш в хранително производство без съответните изследвания; както не можеш да запишеш дете на градина без съответните ваксини.
Всеки ще има достъп до всичко, просто, който има сертификат за ваксиниран/преболедувал, ще е лишен от нуждата да прави тест. Това не са допълнителни права според мен.
Бонд, вече всички разбраха,  че за теб имунитета на преболедувалите е по-добър от този на ваксинираните, ама няма нужда от нови профили..Много си личи.Simple Smile

# 5 141
Скрит текст:
Четейки последните страници не сме мръднали и на йота в България от април 2020 г., но сами сме си виновни с провалената ваксинация.

Останалите държави са вече са на съвсем друго ниво, например Германия обсъжда да премахне безплатните тестове от есента, щом има ваксини за всички. Тук още бленуваме за безплатни тестове в България. И на цялата ни сбъркана политика относно пандемията, дето нямаме ни една читава мярка, отказът за ваксинация сред най-рисковите и възрастните за мен е неразбираем и есента отново ще се играе руска рулетка с по-заразната делта.

Едно е да посрещнеш делта вълната с 80% ваксинирано население и особено добре да си покрил най-възрастните и рискови групи, друго е да си само с 18% ваксинирани, а рисковите и възрастните отново да си пробват късмета с делтата.

Сега погледнах, че в България има 2 650 000 налични дози ваксини по складовете в момента. За един месец могат да се покрият всички над 50 години, които пълнят болниците и моргите, но разбира се това никога няма да стане.
Защо се говори само за процент ваксинирани? Нали и преболедувалите имат защита. В България процента защитени не е 18, а доста повече.
"Да - и преболедувалите имат защита - дори може и по-висока от на ваксинираните." В България има наистина много преболедували, които не са отчетени в статистиката. Явно някой не е следил дискусията внимателно - нали Riko Wink
Ти мислиш че правителството нарочно не ни информира за преболедувалите, поради някаква причина?

# 5 142
  • Пловдив
Ще ме изтрият е ясно, но не живеем в държава, а в Абсурдистан!
Болниците се пълнят, хора се борят за глътка въздух и умират в интензивните, а крякащите (които са 90% в сивия сектор) не искат никакви ограничения. Май и сега трябва да са 50%, а в повечето заведения не може да мине сервитьор между масите. Свалиха им ДДС (докато болните от Ковид и не само си плащат лекарствата с пълния данък).
В същото време заразените деца от Благоевград ще ги прибират с правителствения самолет, а останалите ще пътуват с автобус, въпреки че са контактни и трябва да са изолирани. Интересно от самолета с парашути ли ще ги пускат до къщите или апартаментите?
В същото време в парламента народните "избраници", се правят на деца и си играят на "на си ти куклите, дай си ми парцалките", без да осъзнават сериозността на положението.

И на този фон Сульо и Пульо ще протестират утре против ограничителни мерки в заведенията.

# 5 143
  • София
У нас никой няма да посмее да въведе сертификат за ваксина като вход. Защото бизнесът съвсем ще фалира с тези проценти. Точно хората, които посещават заведения, ресторанти и кина са от най-малко ваксинираните. Пък и тестовете у нас никога не са били безплатни.
Кой бизнес ще фалира?

Как кой? У нас при коментиране на епидемията под бизнес се разбират кръчмите.Simple Smile
Сериозно ли? Кина, театри, школи, фитнеси и т.н.  Собствениците на заведения не пазаруват в Метро, има доставчици и производители на полуфабрикати, храни и напитки. Толкова много са навързани, ама вие само за кръчмите си пеете.

# 5 144

За да са такива обезщетенията, трябва данъците да са вкарани.
Не да се осигуряват, в най-добрия случай, на 4 часа/минимална, а после да плачат.
То щото пък на лекарите им изплащат,,ама как може такава наглост-не си стоят в линейките и болниците Ами се юрнали по протести...Да разнасят зараза ....

Общи условия

Активация на акаунт