COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 981 145
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 5 295
  • Варна
Грешите. Засега е 6 месеца за ваксините, поне в сертификатите.

Хммм, тук пише друго:
Цитат
С регламента се въвеждат също така някои основни принципи, например максималният период на валидност на сертификата за преболедуване се определя на 180 дни. Тези принципи биха могли да бъдат коригирани от Комисията въз основа на нови научни доказателства. Регламентът гарантира, че сертификатите, издадени от други държави членки, се приемат съгласно същите правила като тези, които се прилагат за удостоверенията, издадени в дадена държава.

Не се предвижда максимална валидност на сертификатите за ваксинация, тъй като това ще зависи от нови научни доказателства за продължителността на защитата, осигурявана от различните ваксини.

# 5 296
Скрит текст:
Не познавам такива хора.
До тук си обсъждахме дали има реални статистики. Оказа се, че няма. Освен тези, които си водят лекарите по места за собствена употреба и от професионален интерес.
Писаното до тук по повод сравнението бе във връзка с неоправданите логически от здравна гл.т. рестрикции, налагани насила в някои държави, по отношение на хора - неваксинирани, но преболедували или такива, с достатъчно антитела, за които може да се каже, че имат достатъчна защита и на които не се признават правата, които имат ваксинирани и за които пък не е установено, че са изградили такива антитела, въпреки ваксинацията.
А това Е  реален проблем. Предизвиква реални негативи в тези държави и ако се продължава с това насилие над хората, лично аз не съм оптимист за политическото развитие на тези политически и икономически насложили се от управляващите проблеми.
Judy, това че ти не познаваш такива хора не значи че ги няма.
До тук се предоставиха множество статистики от много съфорумци, не само днес, а много пъти в предни страници и пишейки подвеждащи неистини като ги игнорираш, не значи че няма такива.
След като някой не може да осъзнае кое е важно за здравето и превенцията му по-добре ли е Дарвиновите теории и работещите природни закони да се оставят да действат за всички?

# 5 297
  • София
https://www.dailymail.co.uk/news/article-9883229/Covid-UK-Footba … ild-symptoms.html

резюме:
човекът преболедувал с умерени симптоми през ноември 2020 и затова не се ваксинирал.
при повторното заразяване сега, едва не умрял.

# 5 298
Че кой говори за такава връзка?

Заразените за мен, по дефолт са си противници на всичко де що им ограничава сЛободията. На това, тези хора му казват демокрация 😂 И на вируса са противници, ама на него/ вируса/ много му дреме.

Нещо си в грешка.В моето семейство, коронавирусът дойде, въпреки че спазвахме мерки, носихме маски, ръкавици, събличахме дрехи в коридора, всичко минавахме със спирт. Точно по това време аз още не работех и в големи магазини не ходех. Със никой не се събирахме. Даже леко ни се подиграваха родителите ми, а сестра ми се сърдеше, че не искаме гости. Но ей го на, мина и през нас вируса!
Деца имате ли ?

Имаме, да. Голямото беше дист. обучение от два месеца, по това време. И не излизаше. Горкото, как издържа повече от 40 дни удома, не знам. Другото е бебе, с никой не сме позволявали контакт. За това се и сърдеше родата.

# 5 299
  • София
Проблемът са ни непреболедувалите неваксинирани, особено в по-възрастните групи
Ако им казват, че естественият имунитет е по-силен от ваксина, че се изкарва "на крак" ​и ваксината не ги пази, знаеш ли кога ще се ваксинират - н и к о г а.

Ей това е основният проблем и според мен.

# 5 300
Уайлд, а щерката що се разболя?
Защото по училищата се спазват мерки, се тества или каквото и да е друго?
Чакай сега, това е несериозно. Защо хората се разболяват откакто свят светува и няма да спрат да се разболяват, па ако ще и на ушите си да застанат?

# 5 301
Донатела, интересно ми е, какво е вашето обяснение тогава?
От нищото няма как да изникне този вирус, надявам се разбирате. Не сте някакъв феномен.
И пак да кажа, нямам предвид хора, които спазват мерки и се пазят. Не знам що трябва все да се повтаря.

# 5 302
Грешите. Засега е 6 месеца за ваксините, поне в сертификатите.

Хммм, тук пише друго:
Цитат
С регламента се въвеждат също така някои основни принципи, например максималният период на валидност на сертификата за преболедуване се определя на 180 дни. Тези принципи биха могли да бъдат коригирани от Комисията въз основа на нови научни доказателства. Регламентът гарантира, че сертификатите, издадени от други държави членки, се приемат съгласно същите правила като тези, които се прилагат за удостоверенията, издадени в дадена държава.

Не се предвижда максимална валидност на сертификатите за ваксинация, тъй като това ще зависи от нови научни доказателства за продължителността на защитата, осигурявана от различните ваксини.

Това е за европейския цифров сертификат за движение през европейските граници.
Воплите за нацизъм в темата са за т.н. вакс пасове, които се въведоха в някои страни за вътрешна употреба и регламентират посещенията на публични мероприятия и обществени заведения в отделните страни.

# 5 303
  • Варна
Ясно, разбирам.

# 5 304
13, нека да го кажа по-просто - да се опитваш да спреш заразяването с вирус, предаван по въздушно-капков път, е все едно да се опитваш да спреш комар с брюкселска дантела. Па ако ще не маска, а скафандър да носиш. Моя приятелка, която е лекар в ковид отделението на 1-ва градска, се зарази въпреки предпазния екип, който носеше стриктно. И не само тя.

# 5 305
  • София
...
Когато се разболяхте нарочно ли го направихте? Искахте да придобиете естествен имунитет? Ако не е било така защо мислите, че другите искат да се заразят за да получат естествен имунитет?
Въобще не се пазех - ходех по заведения, на фитнес..., така че може да се каже, че е нарочно в по-широкия смисъл. Но тогава нямаше ваксини. Сега, понеже нямам желание да си усложнявам живота и да рискувам да ме повтори, се ваксинирах. Но който желае да се ваксинира с ковид, негова воля.

Последна редакция: ср, 11 авг 2021, 15:06 от milenaka

# 5 306
Ама съвсем съм наясно, Уиш, благодаря.
Има начини за ограничаване и превенция преди да отиде коня в реката. Ама нА, не щем. Искаме свобода.
Свободни сме да си сядаме на ушите, да боледуваме и всичко.
Твай.

# 5 307
За ограничаване има начини, за спиране - не.

# 5 308
Донатела, интересно ми е, какво е вашето обяснение тогава?
От нищото няма как да изникне този вирус, надявам се разбирате. Не сте някакъв феномен.
И пак да кажа, нямам предвид хора, които спазват мерки и се пазят. Не знам що трябва все да се повтаря.

Вие сте тази, която има обяснение, защо се заразяват-защото не се спазват мерки и хората са нехайни. Аз написах, че сте в грешка, че само някакви небрежни се заразяват. В моето семейство, съпругът ми е най-педантичен относно короната, но той се зарази. Аз съм спала с него, до ппеди да разберем и не се заразих. Както казва Уиш, който изтегли късата клечка.

# 5 309
Айде пак.
Нали писах- спазващи мерки се заразяват от неспазващи.
Вашия случай само вие можете да предположите откъде. Не ви знам битието. Така описвате нещата, че все вдно сте в землянка и никъде не ходите и с никой не се срещате. Тогава, пак питам, какво е вашето обяснение?
Уиш, не ме обиждай. Наясно съм, че току- така този вирус няма как да се спре. Или се заяждате, или не ме четете.

Общи условия

Активация на акаунт