COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 980 872
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 6 030
Ако не за друго, поне за да се предотврати същото престъпно мълчание и бездействие при следващи подобни случаи.

Е - дори да е изпуснат от лаборатория и го докажеш, как ще накараш режима в Китай да говори следващия път?

# 6 031
  • Насред хаоса
А, няма начини ли? А могат да налагат санкции, щото тоя или оня от вражеския блок ги погледнал накриво. Начини има за всичко. Най-малкото като е ясно, че последици ще има.

# 6 032
Тестването идва след масовото ваксиниране, обаче.

Не, децата до 12 не подлежат на ваксинация., а на тези над 12г се препоръчва при определени заболявания

# 6 033
  • София
Тестването идва след масовото ваксиниране, обаче.

Не, децата до 12 не подлежат на ваксинация., а на тези над 12г се препоръчва при определени заболявания
Аз къде съм написала децата да се ваксинират? "Масово" не означава абсолютно всички. Достатъчно е възрастните да се ваксинират масово и могат да не причиняват ДО на учениците. И смъртността ще се намали.

# 6 034
Учените казват, че са открили нередности в кръвта на пациенти с дълъг Covid, които един ден биха могли да направят за тест за откриване на състоянието.

Изследователи от Imperial College London откриха модел на измамни антитела в кръвта на малък брой хора с дълъг Covid.

Те се надяват, че това може да доведе до създаване на обикновен кръвен тест в рамките на 6 до 18 месеца.

Д -р Илейн Максуел от Националния институт по здравни изследвания заяви, че ранните открития са „вълнуващи“.

Тя каза, че може да се случат "редица различни неща след инфекция с Covid-19" и автоимунен отговор "е един от предполагаемите механизми".

Но тя предупреди, че дълг Covid е „сложно състояние“, като каза, че е важно да продължи да се изследват другите причинни фактори, така че всички различни видове синдром след Covid да могат да бъдат диагностицирани и лекувани.

Дългият Covid все още не е напълно разбран и може да обхване редица симптоми, продължили дълго след първоначалната инфекция, включително умора, задух, главоболие и мускулни болки.

Понастоящем няма тестове за диагностициране на дълъг Covid.

Професор Дани Алтман, който ръководи изследователския екип в Imperial, заяви, че вярва, че работата ще доведе до тест, който може да се прави от лл.

В пилотното проучване изследователите сравниха кръвта на десетки хора и откриха така наречените автоантитела, които не присъстваха при хора, които са се възстановили бързо, или тези, които не са имали Covid-19.

Обикновено имунната система на човека създава антитела за борба с болестите. Но понякога тялото се обръща към себе си - създавайки автоантитела, които атакуват здрави клетки.

Проф. Алтман смята, че тези автоантитела може да са едно от нещата, причиняващи дълги симптоми на Covid.

През май правителството на Обединеното кралство обеща да създаде 89 клиники за дълъг Covid
NHS England заяви, че „е инвестирала повече от £134 милиона“ в услуги при дълъг Covid и създава 15 педиатрични центъра.
Министерството на здравеопазването каза, че са подкрепили учени с над №50 милиона за изследвания, за да разберат по-добре дългосрочните ефекти
https://www.bbc.co.uk/news/health-57776010

# 6 035
  • София

Ами точно затова този проблем трябва да се решава, а не да се върви след капризите на този и онзи. След като сами не можем да се сетим, да видим какво правят по света. Видя се, че начинът е редовно тестване на децата. В Европа(или поне в голяма част от нея) децата се тестват задължително, а тези родители, които не желаят това, имат възможност да си ги обучават в къщи. У нас, ако някой си позволи да се обади за тестване, му обясняват да иска ДО само за своите деца.

Скрит текст:
Племениците на мъжа ми в едно от най-скъпите френски частни училища ги тестваха понеделник, сряда и петък. Е как пък никой от родителите на тези ученици не гракна, че ще му увредят детето с тестовете, напротив, приветстваха грижата за здравето на децата..
Именно, решения има най-различни и работят. И миналата година имаше, но у нас избраха най-вредното. Подозирам, че и тази учебна година ще е същото. И докато учебният материал може да се научи навсякъде, нормите и реда в обществото се усвояват само и единствено присъствено. В това отношение изостанем ли още, защото и без това нормите и ценностите ни са не особено ясни като цяло, ще трябва да започваме да строим затвори, не друго.
Разумното решение, ако няма да правят друго, е да отложат началото на учебната година и после тестове, маски, ваксини или каквото там изберат, но присъствено. ДО по желание не виждам защо да има при наличие на ваксини, кого ще пазят тези деца. Сигурно има единици, които наистина не могат да се ваксинират по медицински причини, останалите да се оправят.

# 6 036
  • София
Значи сега следим какво ще се случва с бета и гама. Дали ще извадим късмет да си останат в по-малък мащаб или ще стигнат и до Европа.

Според мен нищо няма да затворят тази година, защото обществените нагласи са такива - за децата е безопасно, сума деца и родители го изкараха, учителите също го изкараха, не може всички да се заврем вкъщи, няма кой да гледа децата, писна ми от всичко, искам както преди и не ми пука, винаги ще има заразени и умиращи.
Вече не зная колко пъти водя един и същ диалог с разни хора, когато ме видят, че съм с маска - защо си с маска - защото така предпочитам - защо не се васкинираш - ваксинирана съм - тогава защо носиш маска - защото така искам. И тук вече блокират.

# 6 037
А може ли Пенчо да не е непременно простият неудачник с вечното пиянство и креткането на заплатка? Сега ваксинирането ли стана критерий за успял и интелигентен
Може.
58 -годишният Лесли Лорънсън не вярваше, че трябва да се ваксинира, след като прочете в социалните мрежи, че ваксините са твърде експериментални, казва партньорката му
https://blitz.bg/svyat/mzh-razvencha-vaksinite-za-k-19-vv-video- … o_news833515.html
Девет дни преди смъртта си, Лоренсън (адвокат по образование, завършил в Кеймбридж) е записал видеоклип, в който казва, че се е разболял от нещо, и се надява това да е коронавирус.
Британецът уверено заявява, че имунната му система ще се справи с болестта. "Ще получа антитела в кръвта си и ще докажа чрез опита си, че няма от какво да се страхува човек. То не е по-сериозно от обикновена настинка. По-добре антитела, отколкото ваксинация. Няма да си сложа ваксина и няма да променя решението си", казва той.

https://www.bbc.com/news/uk-england-dorset-58080116
Здрав мъж (Лесли Лорънсън), починал от коронавирус, след като отказа да бъде ваксиниран поради това, което беше видял в социалните мрежи, "направи ужасна грешка“, каза неговата партньорка.
Той каваше „Потенциалните опасности от приемането на експерименталния удар за мен не струват този риск. Предпочитам да рискувам с имунната си система. "
Неговата партньорка Аманда Мичъл, на 56 г., се разболя тежко, докато г-н Лорънсън беше заразен и заяви, че убеждението му, че ваксините срещу Covid-19 са твърде „експериментални“, излага семейството му на риск.
„Той ми каза:„ Това е генно нещо, експериментално нещо. Поставяте нещо в тялото си, което не е добре тествано“.
"Лес беше високообразован ... така че, ако ми казваше нещо, аз бях склонна да повярвам."
Пишейки в собствения си Фейсбук след смъртта му, г -жа Мичъл каза, че ако партньорът й беше поставил ваксина, „той вероятно щеше да бъде с нас днес“. Тя написа: „Опитвам се да спра всяко друго семейство да претърпи загуба и пълното опустошение, през което преминаваме.“
Г-жа Мичъл беше приета в болница с Covid-19 и прекара седмица в отделение за коронавирус.
35 -годишната й дъщеря Карла Ходжес от Хартфордшир каза: „Лесли беше с толкова промит мозък от нещата, които виждаше в YouTube и социалните медии."
"Той каза:" Много хора ще умрат повече от ваксината, отколкото от получаването на Covid. "
Г -жа Мичъл каза, че ще получи ваксината веднага щом лекарите обявят, че е достатъчно годна.

# 6 038
И, докато тук спорите, трябва ли да има мерки или не, започват да изскачат огнища на коронавируса (естествено на морето). Децата ще се приберат вкъщи, ще заразят родители, баби и дядовци. А, дали ще има карантина и ще се спазва ли от всички, е съвсем друг въпрос.
Отново управляващите чакат и наблюдават якото омазване по морето....Интензивното се пълни с хора, хоспитализираните се увеличават със всеки изминал ден, но те чакат добре да затънем пак в калчищата.
А, може би има някаква заповед, защото майка ми каза, че в малкото градче където живее, от вчера са започнали проверки по магазини, заведения и т.н. за носене на маски от персонала. Налагали глоби.

Огнище на COVID-19 e установено в детски лагер в Приморско
Това потвърдиха от пресцентъра на Министерството на здравеопазването /МЗ/, предаде БТА.
Оттам уточняват, че част от децата са без симптоми, а други са с лека кашлица.
https://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-koronavirus/ognishte-n … primorsko-6129722

# 6 039
  • София
Няма пандемия в човешката история която да е продължила повече от 3-4 години.Има доста интересни четива включително из нета как се е развил испанския грип на колко вълни и т.н.По малко данни има за бубонната чума от средновековието, която вилняла 4 години и е съкратила с една трета населението на Европа, т.н юстенианова чума във Византия и т.н.Дори и в момента се чува спорадично за еденични зарази с чума някъде в Бангладеш или в подобни страни, но вируса вече не се разпространява така.Дали човешкия организъм се е приспособил, дали самия вирус някак си мутира, това могат да кажат хора които подробно са изучавали тези пандемии.Едва ли ще се наложи вечно да живеем с коронавируса в пандемичния му вариант.Просто човешката история не познава друг такъв случай.Това са само исторически факти на който му е любопитно може да намери доста информация.Междувременно има и други пандемии с по-малък размах като хонгконгски грип от 60-те, свински грип и др. които са ни по познати.
Специално за чумата  - лекарите в темата да ме поправят, ако бъркам, но струва ми се има ефективни антибиотици от доста време.

# 6 040
Загубената ни държава да си мръдне малко калинките и да закупят тестове за деца  както е в европейските държави и да ги осигурят безплатно поне един път седмично… много претенции все децата виновни, а молове и кръчми отворени.

Не знам защо си мислите, че родителите ще се съгласят.
Когато се пуснаха анкетите резултатите бяха плачевни, едва ли сега ще е по-различно.
Родителите не са съгласни необучен персонал да бърка дълбоко в носовете на децата им, но ако се закупят тестове с гаргара или близалки със сигурност никой няма да има нищо против. Тестването трябва да е ако не всекидневно то поне през ден. Това е най-малкото, което правителството трябва да направим за децата ни.
Мда, точно същите, които са против да се ваксинират, ще бъдат против и "да тормозят" децата им с тестове, даже да са щадящи.
Аз съм твърдо против децата ми да се ваксинират (още повече, че са преболедували), но нямам нищо против да правят щадящи тестове. Както вече казах според мен всички деца задължително трябва да правят щадящи тестове. Така без нужда от затваряне, ще могат да учат спокойно. Недомислиците за това как при ваксинирани родители, които спокойно разнасят заразата и ваксиниран персонал, който също разнася заразата трябва човек спокойно да остави децата си в училище (без тестове) за да може и те да се разболяват и разнасят заразата не ги разбирам.

Последна редакция: нд, 15 авг 2021, 13:39 от Анонимен

# 6 041
  • Overijse, Belgie
В държавните болници в четвъртък е имало 2441 пациенти с COVID-19, според данни, предоставени от Министерството на общественото здраве на Алабама. Ако траекторията продължи, Харис каза, че състоянието ще надмине предишния максимум от 3 087 в рамките на няколко дни.
С население около 5 милиона, 2441 хоспитализирани вече са им много.
Предишен максимум от 3087.
Нашият е около 10000.

Интересно ми е колко лекари като брой имат в Алабама.

Също ми е интересно, защо 6000 ни е бройката за реакция?!? Хората при 3000 клякат.
Реално планът ни е - "Медицинските работници да се оправят нещо там".
Като свърши вълната ще ги проверим обстойно дали са попълнили регулярно бумагите и дали не са продължили да лекуват недоизлекуваните. После ще им спрем парите. Ако изобщо им ги пуснат. И айде - пандемията я пооправихме.
Май още не са приели за долекуването на ковид болни?
Нещо направиха ли - ремонти, кислород, нови апарати за реанимация? Или само проверка защо са купили старите скъпо.Като са ги намерили сега по-евтино - колко взеха?
Наистина ли таванът в България е 10 000?
В Белгия, ако не се лъжа, е 7 000.

# 6 042
Скрит текст:
Няма пандемия в човешката история която да е продължила повече от 3-4 години.Има доста интересни четива включително из нета как се е развил испанския грип на колко вълни и т.н.По малко данни има за бубонната чума от средновековието, която вилняла 4 години и е съкратила с една трета населението на Европа, т.н юстенианова чума във Византия и т.н.Дори и в момента се чува спорадично за еденични зарази с чума някъде в Бангладеш или в подобни страни, но вируса вече не се разпространява така.Дали човешкия организъм се е приспособил, дали самия вирус някак си мутира, това могат да кажат хора които подробно са изучавали тези пандемии.Едва ли ще се наложи вечно да живеем с коронавируса в пандемичния му вариант.Просто човешката история не познава друг такъв случай.Това са само исторически факти на който му е любопитно може да намери доста информация.Междувременно има и други пандемии с по-малък размах като хонгконгски грип от 60-те, свински грип и др. които са ни по познати.
Специално за чумата  - лекарите в темата да ме поправят, ако бъркам, но струва ми се има ефективни антибиотици от доста време.

Чумата се причинява от бактерия и да - има антибиотици, които унищожават бактерията.
Не съм лекар.

# 6 043
В държавните болници в четвъртък е имало 2441 пациенти с COVID-19, според данни, предоставени от Министерството на общественото здраве на Алабама. Ако траекторията продължи, Харис каза, че състоянието ще надмине предишния максимум от 3 087 в рамките на няколко дни.
С население около 5 милиона, 2441 хоспитализирани вече са им много.
Предишен максимум от 3087.
Нашият е около 10000.

Интересно ми е колко лекари като брой имат в Алабама.

Също ми е интересно, защо 6000 ни е бройката за реакция?!? Хората при 3000 клякат.
Реално планът ни е - "Медицинските работници да се оправят нещо там".
Като свърши вълната ще ги проверим обстойно дали са попълнили регулярно бумагите и дали не са продължили да лекуват недоизлекуваните. После ще им спрем парите. Ако изобщо им ги пуснат. И айде - пандемията я пооправихме.
Май още не са приели за долекуването на ковид болни?
Нещо направиха ли - ремонти, кислород, нови апарати за реанимация? Или само проверка защо са купили старите скъпо.Като са ги намерили сега по-евтино - колко взеха?
Наистина ли таванът в България е 10 000?
В Белгия, ако не се лъжа, е 7 000.
Над 12 000 бяха в болница при последната вълна.

# 6 044
И, докато тук спорите, трябва ли да има мерки или не, започват да изскачат огнища на коронавируса (естествено на морето). Децата ще се приберат вкъщи, ще заразят родители, баби и дядовци. А, дали ще има карантина и ще се спазва ли от всички, е съвсем друг въпрос.
Отново управляващите чакат и наблюдават якото омазване по морето....Интензивното се пълни с хора, хоспитализираните се увеличават със всеки изминал ден, но те чакат добре да затънем пак в калчищата.
А, може би има някаква заповед, защото майка ми каза, че в малкото градче където живее, от вчера са започнали проверки по магазини, заведения и т.н. за носене на маски от персонала. Налагали глоби.

Огнище на COVID-19 e установено в детски лагер в Приморско
Това потвърдиха от пресцентъра на Министерството на здравеопазването /МЗ/, предаде БТА.
Оттам уточняват, че част от децата са без симптоми, а други са с лека кашлица.
https://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-koronavirus/ognishte-n … primorsko-6129722
Да, по морето е страшно..Казаха, че и Поморие е пламнало, ковид отделението е пълно, ще ги изпращат към Бургас..

Общи условия

Активация на акаунт